Iz Budve u Prvu ligu



Svako mora maksimalno: FK Radnik

Stvorio se kostur tima od dvadesetak igrača, mada i ostali zavređuju pažnju, ali moraće još da se dokazuju i uvere me u kvalitet



 



Svako mora maksimalno: FK RadnikFudableri Radnika iz Surdulice, nakon povratka sa priprema u Budvi, nastavili su sa odigravanjem kontrolnih utakmica u regionu. Stručni štab i 26 fudbalera boravilo je u Budvi od 8. do 25. februara, gde se radilo na uigravanju linija tima, tehničko taktičim varijantama i povećanju fizičke spreme i brzinske izdržljivosti.

Trener Dragan ANTIĆ RECKO zadovoljan je učinjenim u Budvi:

– Odradili smo pripreme po planu, imali smo odlične uslove za rad, a pre svega za odigravanje kontrolnih utakmica. Odigrali smo devet mečeva, a protivnici su bili prvoligaški i drugoligaški timovi iz Crne Gore i Srbije. Bila je to prilka da se još jednom uverimo u trenutne mogućnosti svakog pojedinca. Već imam konuru tima koji će od samog starta krenuti na prvo mesto i plasman u Prvu ligu – kaže Antić.

Od devet utakmica, Radnik je nadigran jedino od superligaške ekipe Borca iz Čačka.

Utakmice su gubljene zbog pada koncentracije u odbrani, ali i grešaka  pojedinih fudbalera, koje Antić ubuduće neće trpeti.

– Svako mora da pruži maksimum jer zato je plaćen. Moram da se zahvalim rukovodstvu tima i predsedniku opšptine Novici Tončevu što se fudbalerima isplaćuju prinadležnosti na vreme, bez dana kašnjenja. To mora da se poštuje, u suprotnom svako ko ne ispunjava zahteve kluba biće odstranjen iz tima i suspendovan. Zahtevi kluba su poznati: besprekorna disciplina na terenu i van njega, profesionalan rad i odnos prema klubu na treniznzima – izričit je Antić.

REZULTATI NA PRIPREMAMA
– Tri utakmice smo izgubili u nadoknadi vremena, i to istovetnim rezultatom 2:1: od Slavije iz Sarajeva, Mogrena iz Budve i Spartaka Zlatibor vode. Mogrenu smo se revanširali i pobedili ga, takođe, rezultatom – 2.1, savladali smo niški Radnički – 2:1, igrali nerešeno sa ekipom Jedinstva iz Bjelog Polja – 1:1 i izgubili od Borca 4:0 i Čelika iz Nikšića, prvaka Druge lige Crne Gore sa 4:1 – navodi Antić.

Iskusni trener, kada je došlo do poraza od Čelika i Borca, šansu je pružio svakom pojedincu podjednako. .

– Rezultat nam nije bio u prvom planu, ali nakon nekoliko odigranih utakmica stekao sam jasnu sliku o mogućnostima svakog pojedinca. Stvorio se kostur tima od dvadesetak igrača, mada i ostali zavređuju pažnju, ali moraće još da se dokazuju i uvere me u kvalitet potreban  za šampionsku ekipu Radnika – navodi Antić.

Ekipi se na pripremama priključio Vladimir Panjković, vezni igrač, koji je već nastupao za Radnik.

– Panjković nije našao angažman u inostranstvu i vratio se u naše redove, inače radi se o proverenom igraču.

Od igrača koji su bili na pripremama, Antić se odrekao usluga Valentina Todorova i golmana Gačića.

– Gačić je ustupljen Moravi iz Vladičinog Hana, Todorov nije uspeo da dotera telesnu težinu potrebnu zahtevima modernog fudbala i dobio je odrešene ruke da potraži novi klub – kaže Antić.

Iako je igrački fond formiran, Antić pregovara sa dvojicom iskusnih igrača koji imaju potrebne papire.

– Radi se o golmanu Slobodanu Jankoviću iz kruševačkog Napretka i štoperu Marku Miliću iz OFK Beograda. Videćemo ovih daan, da li će postati naši članovi. Sa njima bismo zaokružili potreban igrački fond na svim pozicijama u timu – tvrdi Antić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar