LETNjI PLjUSAK



Snežne padavine koje su zadesile Srbiju poslednjih nedelja pokazale su da država ne može da rešava ozbiljne probleme. Kad je počelo da veje, instutucije su se iznenadile kao da ovde nikada nije palo ništa osim slabe jesenje kiše. Putevi su postali neprohodni, škole su obustavile nastavu, fabrikama je isključena struja, deca su zaboravila na roditelje. Većina se zavukla u neku rupu, čekajući da letnje sunce sine u februaru, kao da je to nešto najnormalnije što se može očekivati.  Čast izuzecima.

Moja koleginica je nedavno napisala da država Srbija ne može da se bori ni protiv letnjeg pljuska, a kamoli protiv smetova. Kolika je to istina, najbolje se vidi upravo u Vranju.



Prošlog leta sam sedeo u jednom  od gradskih lokala, u trenutku kada se na grad stuštio pljusak. Lilo je nekih pola sata kao iz kabla.  Glavna ulica, u koju je lokalna vlast pred izbore 2004. slupala sve pare dobijene od privatizacije Duvanske industrije, postala je reka prepuna fekalija, koje su nahrupile iz “stručno” postavljenih kanalizacionih cevi. O mirisima koji su obavili centar grada da ne pričam.

Zato nemojte da mislite da će se sa snegom istopiti i problemi. Stižu pljuskovi, a vi razmislite šta će sve da ispliva i zašto.



Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar