Kreće se od „beton“ lige



Sa mladima u novi početak

Sa mladima u novi početakPrema saznanjima „Vranjskih“ iz sedišta Druge srpske lige „Južna pruga“ i komesara lige Nebojše Veljkovića u Vranju se osniva novi rukometni klub. Na naše pitanje da li će se novoformirani klub odmah uklljučiti u takmičenje, a utakmice iz jesenjeg dela prvenstva odigarti u vanrednno određenim terminima, direktor Veljković je izjavio:



– Mogu da, za sada, kažem da su se iz Vranja javili sa ovakvom idejom. Kao komesar lige kontaktirao klubove koji se trenutno takmiče u ovoj ligi i sazvaćemo zajednicu klubova gde će se o tome rešavati jer ja nemam prava da ovakvu odluku donesem samostalno – kaže Veljković i nastavlja:

– Moj lični stav je da klubovima treba omogućiti da se takmiče, a kako se u ovoj ligi takmiče druge ekipe klubova iz višeg ranga i uglavnom mladi igrači kojima treba što više utakmica, mislim da ova ideja može da se realizuje pod uslovom da se klub u Vranju formira i ispuni osnovne uslove. Zbog takmičenja u ligi mlađih kategorija ima dosta odloženih utakmica.



Sagovornik blizak budućoj upravi, formiranje novog kluba je samo pitanje dana.

-Sazvaće se Skupština, na kojoj će se obezbediti dovoljna većina glasova da se usvoje sve odluke o formiranju budućeg kluba. Svi koji znaju kakvo je trenutno stanje u vranjskom rukometu svesni su da je osnivanje novog kluba i početak igranja u „beton“ ligi jedini način da se oživi rukomet u gradu. Neslaganja će sigurno biti jer je inicijativa pokrenuta iz „političke kuhinje“, mada se tvrdi da su je, lično, pokrenuli treneri Dušan Stevanović Grobar i Marjan Stanojković Šeki, koji bi bili i treneri novog kluba – kaže naš sagovornik.

Da li se je novi klub formirao u kancelariji Zorana Antića, predsednika Sporskog saveza, to nije mnogo uzbudilo bivše rukometaše koliko odluka da treneri budu Stevanović i Stanojković.

Tabela „Južne pruge“
Planinka 2   5          5          0          0          185:110           +75     10      
Vlasotince 2            5          3          0          2          147:127           +20     6        
Morava           3          2          0          1          96:96   0         4        
Topličanin 2           2          1          0          1          47:46   +1       2        
Mladost         3          1          0          2          71:82   -11      2        
Dubočica 54 2          4          1          0          3          105:147           -42      2        
Progres 2      0          0          0          0          0:0       0         0        
Morava Han   4          0          0          4          72:115 -43      0

– Stevanović je u javnosti Vranja prozvan zbog (ne)opravdanog izbora za najboljeg sportskog trenera u 2011. godini. Sve će uraditi da novi klub zaživi, a on kao trener bude prvi u ligi gde igraju deca od 15 do 17 godina. Time bi pokazao da je najbolji. Ipak, u Vranju postoji jaka struja među rukometnim radnicima koji smatraju Stevanovića nedoraslim bilo kog ozbiljnijeg trenerskog angažmana i da sve to radi na svojoj ličnoj promociji i očuvanju i jačanju direktorske funcije u OŠ „Vuk Karadžić“. Među tim rukometnim radnicima i bivšim rukometašima vlada mišljenje da klub treba da trenira Miodrag Nikolić Robi ili da rad sa decom nastavi sadašnji trener Zoran Arizanović Šef – ističe sagovornik.

Trenutno se traži predsednik kluba, vođeni su razgovori sa nekolicinom njih, bliskima SPS, ali za sada konkretnog dogovora nema.   

– Kada se izabere predsednik, članova uprave biće koliko hoćte jer je klub oduvek bio pod patronatom socijalistza i „Simpa“. Ipak, to nije toliko bitno ukoliko su namere časne i poštene, a to je da klub sa decom koja treniraju cele zime osvoji prvo mesto i od sledeće sezone bude član noformirane i reorganizovane Druge lige – navodi sagovornik.

– Klub će se osloniti na decu koja treniraju bez prekida, iako se ne takmiče, pod rukovodstvom trenera Zorana Arizanovića Šefa. Od iskusnijih tu su Žarko Džonov, Nikola Stamenković Kale, Miloš Stevanović Japanac, a da li će pristati da nastupaju za novi klub znaće se pošto razgovaraju sa novom upravom – tvrdi sagovornik.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar