Prva liga ili zamajavanje pred izbore



Potera za Radničkim: rukovodstvo Radnika, Ko ostaje, a ko odlazi: igrački pogon FK Radnik

Potera za Radničkim: rukovodstvo RadnikaU FK Radnik iz Surdulice vlada totalno zatišje, iako bi najkasnije do subote, 20. januara, trebalo da počnu pripreme ovog kluba za prolećni deo prvenstva u Srpskoj ligi „Istok“. Surduličani su jesenji deo prvenstva završili na deobi od drugog do četvrtog mesta sa ekipama Timoka iz Zaječara i Žitorađe, sa po 28 osvojenih bodova. Prvi na tabeli je Radnički iz Svijalnca sa 34 boda. Fudbaleri Radnika nisu ostvarili zacrtan cilj da budu prvi na kraju jesenje sezone. Bilo je mnogo oscilacija u igri ekipe, počelo se sa neiskusnim trenerom Jocićem, a potom je došao iskusni Branislav Stošić.



Iako je razika od šest bodova od prvoplasiranog itekako dostižna, u klubu i upravi, koja je oličena u Novici Tončevu, predsedniku opštine, nisu zadovoljni postignutim pa čelnici kluba, prema našim izvorima, tajno većaju šta i kako dalje. Trener Stošić, očekuje da ovih dana ekipa krene sa pripremama, ali ne želi da komentariše čaršijske priče.

– Očekujemo da do kraja nedelje krenemo sa pripremama, imam spreman plan i program rada. Ipak, ne znam kako da komentarišem činjenicu da me još niko u klubu nije kontaktirao niti obavestio o danu početka priprema. To do sada nije bila praksa i zato je dat prostor raznim čaršijskim pričama koje ne želim da komentarišem. Čekam da me pozovu da radim. U svojoj dugogodišnjoj fudbalskoj i trenerskoj karijeri navikao sam da baratam samo činjenicama i tako će biti i ubuduće – kaže za „Vranjske“, Stošić.



Da navijači Radnika nemaju više strpljenja za svoje fudbalere pokazala je i jesenja sezona, kada se na utakmicama kod kuće okupljalo tek po 100 do 200 gledalaca. Naš izvor iz uprave ima svoje viđenje stanja u klubu:

– Razlog su slabe igre, „čudni“ rezulati, nezadovoljstvo i nemotivisanost fudbalera i nerealne izjave prvog čoveka u klubu Novice Tončeva, koji treću sezonu za redom najavljuje suguran ulazak Radnik u Prvu ligu. Neuspesi se na kraju pravdaju slabim suđenjem ili nekvalitetom fudbalera. To više ne „pije vodu“ – kaže naš izvor koji želi da ostane anoniman.

Ko ostaje, a ko odlazi: igrački pogon FK RadnikLjubitelji fudbala u Surdulici klupskom rukovodstvu zameraju da je politikom dovođenja fubalera sa strane upropastilo sopstveni fudbalski pogon, pogotovu mlađe kategorije.

– Mlađe kategorije postoje samo na papiru i sramota je da dečaci koji se okupljaju gube sa dvocifrenim rezultatima od vršnjaka iz sredina gde se takođe improvizuje u radu. Zato su mnogi skeptični po pitanju  budućnosti kluba, a najbolji pokazatelj lošeg rada su Morava iz Vladičinog Hana i Dinamo iz Vranja – kaže naš sagovornik.

Ono što navijači ne prihvataju je da se posle najavljenog prvog mesta brzo odustaje od tog cilja, fudbaleri se ne isplaćuju, stvara se nezadovoljstvo, a oni koji su najglasniji u tome dobijaju ispisnice.

– Svakome ko se imalo razume u fudbal nije jasno zašto su pred početak sezone otišli najbolji pojedinci: iskusni štoper Blagojević i špic Stojković koji su pojačali ekipu Radničkog iz Svilajnca, direktnog konkurenta za prvo mesto – ističe sagovornik.

On smatra da uprava kluba daje obećanja motivisana približavanjem lokalnih izbora, pa je ovih dana aktuelna priča o saradnji sa beogradskim Partizanom koji je navodno voljan da Surduličanima ustupi nekog od svojih trenera i nekolicinu igrača na kaljenje.

U tom slučaju, navodi naš sagovornik, došlo bi do raskida saradnje sa najnezadovoljnijim igračima, onima koji ne primaju plate i premije, kao i obećani novac na ruke. Tu se pre svega misli na najiskusnijeg Janjića, i fudbalere iz Vranja. Za štopera Mišu Kostića zainteresoivan je Radnički iz Pirota, a vranjski Dinamo želi da vrati u svoje redove Vladu Stamenkovića, Nikolu Stojanovića, Miloša J. Tasića i Nikolu Milića.

– Da li će biti po onoj narodnoj „tresla se gora rodio se miš“ ili će doći do velikih turbulencija u klubu ostaje da sačekamo narednih nekoliko dana – kaže naš sagovornik.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar