Od škole do takmičara



Spremne za pobede: ŽOK Panda

Posebno radimo na omasovljenju odbojkaškog sporta i imamo veliki broj početnika koji redovno treniraju



 



Spremne za pobede: ŽOK PandaOdbojkaški klub Panda osnovan je 6. juna 2008. godine sa ciljem da organizuje sportsko-rekreativne aktivnosti, druženje i razvijanje takmičarskog duha kroz odbojkašku igru, takmičenje sa drugim klubovima, okupljanje dece i omladine, otkrivanje talenata, podsticanje zdravog načina života i razvijanje moralnih i ljudskih vrednosti. Osnivači koluba su: Oliver Tončić, koji je ujedno predsednik, kao i Dejan Djorđević i Dejan Trajković, treneri u klubu.

Predsednik Oliver Tončić, prezadovoljan je onim što se do sada postiglo u klubu.

– Uspeli smo da nakon dve sezone od škole odbojke dođemo do formiranja takmičarske ekipe koja se sa uspehom takmiči u Međuokružnoj ligi Leskovac. Imamo pionirske, kadetske i juniorske ženske selekcije  u zvaničnim takmičenjima Odbojkaškog saveza Srbije i muške takmičarske pionirske selekcije – navodi Tončić.

U prvoj sezoni 2008/09. godine osvojeno je 2.mesto na pionirskom i kadetskom prvestvu Pčinjskog okruga. Zvanično su odigrano sedam utakmica u organizaciji OSS, i nastupalo se sa tri selekcije: pionirskom, kadetskom i juniorskom.

– U drugoj sezoni 2009/2010, bili smo aktivni na svim poljima. Dobili smo A licencu OSS, što znači da imamo sve selekcije u klubu, seniorske i mlađe. Posebno želimo da istaknemo da radimo na omasovljenju odbojkaškog sporta i da imamo veliki broj početnika koji treniraju u salama srednje Tehničke i Ekonomske škole i u osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“. Za njih, kao i za takmičare ogrganizujemo letnji Kapm koji se održava na Vlasini, u hotelu „Narcis“ – ističe Tončić.

VRANjSKE TIPUJU ZA VAS

POBEDA KELNA

Norwich – Chelea        ug 2-3  2,00
Schalke – Stuttgart       1pp      2,45
Hoffenneim – Hanover  ug 0-2  1,70
Wolfsburg – Koln         2dp      2,45
Everton – Blackburn     2dp1    1,80
Ukupna kvota: 36,74

PREDNOST ASTON VILI
Wolves – Aston Vila     ug 2-3  1,95
Stoke – WBA  2dpx    2,50
Fulham – Newcastle     ki 2      3,60
West Ham – Nott Forest          ki1       1,55
Ukupna kvota: 27,20

BOD HETAFEU
Satander – Getafe         kix        3,25
Nunberg – Hertha         1ug2+  2,75
Bolton – Liverpul          ug 3-4  2,40
Ukupna kvota: 21, 45

U klubu je formirana ženska seniorska ekipa koja se takmiči u MOL  Leskovac. Juniorska ženska selekcija je igrala u finalu takmičenja u  Pčinskom okrugu, gde je osvojila drugo maeto. Kadetska ekipa, takođe, je igrala finale u okrugu. Pionirska selekcija je zauzela drugo mesto u i plasirala se na finlani turnir u Leskovcu gde je zauzela treće mesto. Muška pionirska selekcija je igrala ligu pionira Pčinjskog okruga. U konkurenciji šest ekipa osvojila je treće mesto što je veliki uspeh.

– Bili smo organizatori turnira za dečake i devojčice iz Pčinjskog okruga. Turnir je postao tradicionalan i igraće se dva puta godišnje. U prve dve godine okupili smo 17 ekipa iz Pčinjskog okruga sa oko 200 dečaka  i devojčica, u u trećoj bio je to najmasovniji turnir sa 234 učesnika i 18 ekipa iz Pčinjskog okruga – kaže Tončić.

OK Panda, organizator je prvog odbojkaškog kampa na ovim  prostorima pod sloganom „PANDA VOLLEYBALL CAMP“, na  Vlasinskom jezeru. Kamp je tradicionalan i organizuje se svake godine.

– Uradili smo odbojkaški časopis  u 2009. godini pod nazivom ‘SVET ODBOJKE’ i štampali ga u 1000 primeraka. Zbog nedostatka finansijskih sredstava nismo mogli da štampamo drugi i treći broj.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar