Neka se spremi Dinamo



Sećanje na bolju prošlost: KK Jug

Marković i Vasiljev ne dolaze jer im nisu  izmirene novčane obaveze. Ne znam šta da kažem, najozbiljnije razmišljam da dignem ruke od svega i podnesem neopozivu ostavku



 



Sećanje na bolju prošlost: KK JugKošarkaši Juga nastavljaju sezonu u Prvoj srpskoj ligi „Istok“ u nedelju kada u Vranje dolazi ekipa Dimitrovgrada, direktni konkurent u borbi za opstanak u ligi. Međutim, ne zna se da li će utakmica biti odigrana jer nije sigurno da li Jug napušta takmičenje

– Nismo krenuli sa pripremama jer košarkaši koji su u našem pogonu nisu hteli da treniraju. Razlog je jednostavan, nisu im isplaćene ni osnovne novčane prinadležnosti. Na strani sam košarkaša, ovo je sramota što se radi sa klubom ovako duge tradicije – kaže za „Vranjske“ Cvetko Simonović, trener KK Jug.

Simonović, popularni „profa“ vranjske košarke, razočaran je nebrigom onih koji vode računa o vranjskom sportu, pa i KK Jug.

– Nisam došao u klub zbog slave niti bilo koje vrste afirmacije. Došao sam kada je bilo najteže, kada su klub opravdano napustili trener i brojni košarkaši,  nosioci igre iz prethodne sezone. Vratili smo pojedine naše talentovane  igrače koji su imali veliku pauzu, uveli ih u treenažni proces i oni su počeli da pružaju dobre partije, poput Ristića, Radosavljevića i drugih – navodi Simonović i nastavlja:

POČETAK ILI KRAJ
Za košarkaše Juga u nedelju počinje drugi dseo prvenstva u Prvoj srpskoj ligi „Istok“ ili kraj, ukoliko klub istupi iz takmičenja. Ohrabruje vest da je ovih dana uplaćeno dugovanje savezu od 15.000 dinara za službena lica na poslednjoj odigranoj utakmici u Vranju,  u decembru. Skinuta je suspenzija i jedna glavobolja je manje u klubu. Sada treba obezbediti istu sumu za isplatu službenih lica u nedelju,  inače opet preti suspenzija. Naravno, da bi se ekipa okupila moraće da se isplate makar putni troškovi Markoviću i Vasiljevu koji putuju iz Surdulice.
U 14. kolu, Prve srpske lige, sastaju se: Jug – Dimitrovgrad, Morava (VH) – OKK Junior, Prokuplje – BSK Junior, Mladost (Z) – Niš, Kuršumlija – Jablanica, Pirot – Zdravlje 09, Knjaževac – Eko basket.

– Doveli smo dvojicu mladih košarkaša iz Surdulice-  Markovića i Vasiljeva, izuzetno talentovane i perspektivne momke, koji su se uklopili u koncepciju igre našeg tima. Uveli smo u prvi tim najtalentovanije juniore i kadete, budućnost kluba, koji su počeli da se nameću. Stvorili smo bazu igrača, mukotrpnim radom, došli do fizionomije igre i očekivali, s pravom, da u nastavku prvenstva izborimo lagano opstanak. Nekome to ne odgovara, žele da unište KK Jug.

U utorak, 16. januara, zakazan je ponovo sastanak u hali sa košarkašima kako bi se odradilo par trninga pred nedeljnu utakmicu od koje puno toga zavisi.

– Došlo je nekoliko njih, ne mogu da izvedem trening, da spremam ekipu za meč sa košarkašima Dimitrovgrada. Marković i Vasiljev ne dolaze jer nisu im  izmirene novčane obaveze. Ne znam šta da kažem, volim KK Jug, ali najozbiljnije razmišljam da dignem ruke od svega i podnesem neopozivu ostavku – ističe Simonović.

KREĆU OMLADINSKE LIGE
Od vikenda kreće drugi krug u takmičenju Kvalitetne lige Srbije za mlađe kategorije. U regionu 8. Leskovac takmičiće se i ekipe iz Vranja KK Jug i KK Panteri.
– Kadeti Juga igraju protiv ekipe Morave u Vladičinom hanu, a kadei Pantera protiv ekipe Borca u Leskovcu – kaže Srđan Nikolić, trener kadeta KK Jug.   

MORAVA PUNOM PAROM
Morava iz Vladičinog Hana trenira punom parom i spremno dočekuje nastavak prvenstva. Odigrali su nekoliko kontrolnih utakmica, a u nedelju su imresivnom igrom u Leskovcu protiv Zdravlja i pobedom od 94:56 pokazali da su glavni kandidati za prvo mesto i plasman u Prvu „B“ ligu. BSK Junior iz Bujanovca u trenažnom je procesu dve nedelje i spremno diočekuju nastavak prvenstav gde je glavni cilj ostanak u ligi.

On navodi da je razočaran stanjem u organizaciji kluba, da nema predsednika, članova UO, da je sve prepušteno Goranu Smiljkoviću, direktoru kluba koji je nemoćan da bilo šta učini.

Ono što košarkašku javnost Vranja zbunjuje je činjenica da se ne saziva Skupština kluba iako je stanje alarmantno. Kako god, klubovi koji su bili uzdanice vranjskog sporta gase se ili igraju u beton ligama. Posle RK Vranje na redu je KK JUg, a neka se spremi FK Dinamo, gde je situacija potpuno ista, klub vodi jedan čovek bez predsednika i uprave.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar