Oni vedre i oblače na lokalu



, ,

Na listu smo stavili ljude čije delovanje svakako predstavlja objašnjenje za ono što nas je snašlo i što nas čeka u budućnosti



 



Vranjske su, kao i prošle godine, pokušale da sastave listu najuticajnijih ličnosti ovog grada. Naravno, ne radi se o nekom egzaktnom merenju političkog uticaja, finansijske moći ili popularnosti među građanima. Na listu smo stavili ljude koji svojim delovanjem svakako vedre i oblače na lokalu, koji se stalno pojavljuju u javnosti i čije delovanje svakako predstavlja objašnjenje za ono što nas je snašlo i što nas čeka u budućnosti.  Primetićete da nekih ljudi, koji su bili na listi prošle godine, sada nema, te da su se pojavili neki novi. Zato je u zagradama pored funkcije navedena pozicija svakog ponaosob od pre godinu dana.

1. Negovan STANKOVIĆ, državni sekretar (1)

Državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike, i dalje Vranjanac na najvišem položaju u Beogradu. Bivši predsednik Okružnog odbora SPS, po sopstvenim rečima čovek sa dve diplome – ima stepen pravnog i organizaciju rada – nekadašnji policajac i instruktor borilačkih veština, predsednik opštinskog Streljačkog saveza, takođe bivši, a sada čovek od poverenja na koga se socijalisti mogu osloniti. Jedino se, od svih akvizicija, ozbiljno i do kraja bavio politikom.. Priča se da politiku vranjskih socijalista promoviše u Beogradu.  Na internet portalu !!!!!!!www.funkcioneri.kukulele.com!!!!!!!! od posetilaca dobio ocenu tri od maksimalnih pet. I u prošlogodišnjem izboru Vranjskih bio na prvom mestu

2. Igor ANDONOV, zamenik gradonačelnika (2)

I Andonov je zadržao prošlogodišnju poziciju. Iako nije prvi čovek DS, vlada mišljenje po kome ima veći uticaj na gradska zbivanja od predsednika stranke Gorana Stefanovića.

Ovaj stomatolog važi za sposobnog političara koji se ne ustručava da kaže ono što misli, posebno gradonačelniku i njegovim socijalistima.

3. Zoran ANTIĆ, zamenik predsednika Skupštine (3)

Slobodno se može reći da je 2011. bila njegova godina, barem što se politike tiče. Izabran je za šefa vranjskih socijalista, uspešno se odbranio od napada opozicije, posebno od onih vezanih za sport, budući da je dugogodišnji predsednik Sportskog saveza i pored brojnih afera i skromnih rezultata klubova. Sreću mu je jedino pokvarila paljevina „pasata“ letos.

4. Goran STEFANOVIĆ, poslanik DS (6)

Narodni posalnik i šef vranjskog DS je, čini se, prošle godine bio mnogo angažovaniji nego 2010. Advokat kome se zamera da ponekad zahvaljujući uticaju dobija poslove u javnim preduzećima, za njega se govori da kadruje u lokalnom pravosuđu.

5. Miroljub STOJČIĆ, gradonačelnik (5)

Više od decenije na mestu prvog čoveka Vranja, iako se misli da mu zvezda tamni, u gradu se realno malo toga bez njega ne može uraditi. Konačno, on je izvršilac budžeta

6. Dragomir TOMIĆ, predsednik HK Simpo (7)

Iako se mislilo da gubi raniju moć, Tomić je dokazao da nije tako. Svako malo u medijima se pojavljuju njegove slike sa ljudima iz vrha vlasti a ne sme se zaboraviti ni to što i dalje čvrsto drži dizgine u Simpu koji je, kao što je i sam predsednik Tadić primetio, garant stabilnosti ovog regiona.

7. Uroš Trajković, direktor Zdravstvenog centra (4)

Lider ovdašnjih Ujedinjenih regiona Srbije (ranije G17) koja drži mnoge važne gradske poluge. Bog i batina u Zdravstvenom centru koji vodi skoro četiri godine.

8. Slobodan STAMENKOVIĆ, predsednik Skupštine Grada (8)

Psihijatar po obrazovanju, znači pravi čovek na pravom mestu. Poštuju ga u njegovoj DS, a ni opozicija ga nešto ne napada. Sama funkcija daje mu ne mali uticaj.

9. Slađan VELINOVIĆ, načelnik PU (10)

Nešto više od godinu dana prvi policajac Pčinjskog okruga i Vranja, pre toga inspektor bez bez mrlje u karijeri. U gradu je bilo nekih značajnih hapšenja, zamera mu se što nije sklonio dogmatike iz policije, staru gardu koja i dalje rovari.

10. Milan NIKOLIĆ, poslanik SPS (/)

Predsednik Upravnog odbora Simpa, poslanik u nekoliko mandata, predstavlja konstantu i ima značajan uticaj u gradu

11. Dragan NIKOLIĆ, šef Okružnog odbora SNS (18)

Advokat „nezgodnih“ klijenata. Kako raste popularnost naprednjaka jača i njegov uticaj.

12. Tomislav Gačić, episkop vranjski Pahomije (13)

Izgleda da nije samo omiljeni Koštuničin vladika, eno i Ivica Dačić primio zajedno sa njim orden od Filareta. Kao da je nedodirljiv.

13. Slavica SOTIROVIĆ, predsednica Opštine Vranjska Banja (14)

Dva puta uzastopno žena godine u anketi Vranjskih. Moćnija nego pre, pošto je Banja dobila status gradske opštine.

14. Branimir Stojančić, portparol Gradskog veća (45)

Prvi saradnik Zorana Antića, umesto njega postao gensek socijalista. Rotarijanac. Jede mu se reč.

15. Siniša MITIĆ, portparol Simpa (15)

Moćna ličnost kompanije, čovek koji je kreirao javno mnjenje po Tomićevom kroju. Godinama u vrhu, uticajan socijalista.

16. Perica Janković, član Gradskog veća (16)

Jedan od uspešnijih privrednika u gradu, čovek za koga ne može da se kaže da je u politiku ušao jedino iz interesa. U Beogradu otvara mnoga vrata lobirajući za Vranje.

17. Miroslav NEŠIĆ, odbornik DS (17)

Jedan od najzaposlenijih advokata i iz najimućnije advokatske familije u Vranju. Zar nije dovoljno?

18. Radoslav MOJSILOVIĆ, poslanik NS (21)

Iako više nije čovek od poverenja Velje Ilića, Novu Srbiju i dalje poistovećuju s njim.

Ključni svedok u sudskim postupcima protiv Gorana Tasića Gokčeta.

19. Zoran KNEŽEVIĆ, direktor Elektrodistribucije (22)

Dugo u političkom i privrednom vrhu. Zna kako da pliva u mutnim i bistrim, brzim i sporim vodama.

20. Zoran Veličković, direktor RTV (24)

Njegovo srednje ime je Direktor. Socijalistički. Nabavio novu, savremenu opremu za regionalni servis kakvom se može pohvaliti malo koja televizija.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar