ZABORAVITE ŠTO PRE

Eko Taxi Vranje

Šta da vam kažem, a da ne bude patetično, stereotipno i umotano u fraze? Godina koja je na izmaku bolje da nije ni došla. Toliko toga je bilo ružnog da većina, koja čita ove redove, verovatno želi da je što pre zaboravi.

Na stranicama koje slede, moći ćete da se podsetite koji su događaji bili karakteristični za 2011. Pročitajte, i odmah pokušajte da zaboravite, jer je toliko crnila da je to prosto neizdrživo. Naše je, međutim, bilo da o svemu pišemo, da svako može da sazna gde živi, kako sutra ne bi mogao da kaže kako nije znao na čemu je.Naravno, nije dobro gubiti nadu. Znam mnoge koji smatraju da će vreme koje je pred nama doneti veću političku stabilnost, bolje prihode i izvesniju budućnost. Dobro je biti optimista, mada nisam siguran da to u ovom društvu, takvom kakvo je,  ima nekog smisla.

Predstoje nam izbori u 2012, a posle kojih će, slutim, svi ući u vlast, i formalno. Ne da bi nama bilo bolje, nego njima, jer neki se još nisu ofajdili. Ponovo će nam pričati o investicijama, zapošljavanju, evropskoj budućnosti, demokratiji, kao da to prvi put čujemo, kao da je to nešto što se na svetu pojavilo pre mesec dana. Drugim rečima, nastaviće se agonija u društvu koje ne zna gde će, s kim i zašto.

Mi ćemo se, bože zdravlja, čuti za godinu dana i videti gde smo stigli. Ono što se događalo u poslednjih 12 meseci zaboravite što pre.

A, da, srećna vam Nova godina. Mislim, ozbiljno.  • Ostavi komentar