U tri popločana pravca



Budućnost vranjskog sporta: stadio u Šaprancu

Gradu će pripasti Jumkov stadion, rukometaši će iz „beton“ lige pravo u Evropu, a odbojkaši i odbojkašice dobiće po jednu novu loptu



 



Budućnost vranjskog sporta: stadio u ŠaprancuDejan Ivanović, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport u Izveštaju o stanju u vranjskom sportu prezentovanom na poslednjoj redovnoj sednici skupštine Grada (SG) Vranja, posebno se osvrnuo na budućnost koja će se, ako ostane na funciji u naredne četiri godine, odvijati u tri pravca sa tri namere.

PRVA NAMERA je da se posveti dužna pažnja sportskoj infrastrukturi, posebno sportskom kompleksu „Jumko“ koji bi, konačno, trebalo da pređe u ruke Grada. Kasnije je gradonačelnik Miroljub Stojčić potvrdio da je to gotova stvar, koja samo treba da se realizuje, po sistemu „Jumko“ je mnogo dužan Gradu, pa da se to lepo „prebije“. Navedeno je da je počeo da se gradi fudbalski teren u Sportskom centru za potrebe mlađih kategorija, pre svega OFK Vranje. U Gradski stadion u Gornjem Šaprancu, koji važi za simbol vranjskog fudbala, neće se ulagati mada bi Ivanović to rado hteo.

Takođe je rečeno da su tzv. mali tereni napravljeni u SC i da će služiti svima koji vole fubal, košarku, odbojku… Tu su i teniski tereni „Spasić end Kompani“, a pored njih se gradi i objekat za odmor od napornog treniranja i igranja, sa pratećim sadržajima.

DRUGA NAMERA je ulaganje u sopstveni sportski trenerski kadar, ulaganje u stručnost, u polaganje raznih i dobijanje licenci. Tako će Dinamo i drugi klubovi dobiti vrsne domaće stručnjake, i to najjeftinije. Neće im biti potreban stan i hrana, a platom će otlaćivati ulaganje i posebno afirmaciju. 

TREĆA NAMERA je ulaganje u mlađe kategorije, po širini i dubini, dakle sveobuhvatno. Kako stvari stoje, u Dinamu je počelo da se vredno radi, teško se propušta i jedan trening, i očekuje se da najmanje tri od četiri selekcije budu najbolje u svojim ligama i plasiraju se u Kvalitetnu ligu Srbije. Tako bismo već sledeće jeseni mogli da u Vranju gledamo Partizan, Zvezdu, Vojvodinu i ostale velikane, kao nekad pred tri i više hiljada gledalaca.   

Pomenuti su i ostali sportovi, ali nije se govorilo o konkeretnim planovima – uspesima i plasmanima. Košarkaši, kadeti i omladinci, bi mogli u njihovoj Kvalitenoj ligi, od naredne sezone, ako se u međuvremenu stvore uslovi, poput dovoljnog broja kvalitetnih mladih igrača. Rukometaši su posebna priča, oni će krenuti, nakon istupanja iz svih takmičenja, ne zna se pod kojim imenom od „beton“ lige, a igraće kadeti i juniori koji su se zatekli.  Ulaganjem u njih, za nekoliko sezona, stiglo bi se ponovo do Super lige, za početak, i dalje, kako reče dojučerašnji član uprave, u Evropu, u EHF kup direktno. Mlađe selekcije odbojkaša i odbojkašica dobile bi po jednu novu loptu i ostale rekvizite, zimi u toploj, leti u rashlađenoj sali Sportske hale.

Tu su i individualni sportovi, kik bokseri, streljači i streljačice, stonoteniseri, teniseri, razni karatisti, džudisti i ostali ako ih ima, dobili bi ono što im treba i pripada.

„KRAJNjI CILj je omasovljenje, sportsko, a ne saborsko“, da parafraziramo Ivanovića.

Izveštaj je pokazao da ima i onih odbornika koji Ivanoviću ne veruju i smatraju da mu je neko napisao temu o budućnosti vranjskog sporta pod naslovom „Utopija“, gde ne vidi poslednju rečenicu koja, prema shvatanju jednog od odbornika, glasi: „Put do pakla popločan je dobrim namerama“.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar