Lišeni vremena



Dva člana treš metal benda DevoiD  (srpski :“Lišeni“) koji je postojao u Vranju do 2007. godine, odlučila su krajem prošle godine da uz nove članove kao pojačanje započnu muzičku karijeru na rok i metal sceni našeg grada. Najveći problem koji je usporavao rad benda je nedostatak prostora za probe, kako to obično u Vranju biva. Na kraju su se ipak snašli i sada svake večeri odvajaju po tri sata za probe u sali OKCE. Bend ima četiri člana: gitarista Strahinja Mihajlović (Straja) i bubnjar Marko Dalton Marković iz nekadašnje postave benda i pojačanje: Ozren sa bas-gitarom i Sanja Petrov – vokal.



-Bend će uskoro imati svoj prvi nastup – kaže Sanja Petrov – ali, izaćićemo  na scenu tek kada budemo spremni. A spremamo dva repertoara: obrade stranih i domaćih hevi-metal pesama (Hammerfall, Kraljevski Apartman, Iron Maiden, Metallica) sa energičnim ženskim vokalom, a za takozvane akustične svirke opredelili smo se za nešto komercijalnije: Zaz, Ugly Kid Joe, Cranberries, Kaliopi i brojne obrade rok i metal balada.

Inače, oni svoj bend nazivaju projektom, a u planu im je i organizovanje mini-rok&metal festivala. Zbog svakodnevnih obaveza, članove grupe, koji svi rade, nemaju još uvek vremena da se posvete autorskim pesmama, koje su u završnoj pripreme.



TOP LISTA
1. Dirty Boy – Ruke gore 192
2. Unikat – Kurva 134
3. Dirty boy – Kada voljeni odu 92
4. Unikat – Idemo dalje 70
5. Todor Strašni – Prijateljice moja 27
6. Tress diabolos – Kasno je za nas 22
7. Tress diabolos – Budva 21
8. GRC (Foreks rema) – Moj grad 16
9. Deeper Down – Earth to Askes 8
10. Natam-navam – Ja volim Han 3

 

 

Vranjske pokreću inicijativu za promociju urbane lokalne muzičke scene. Pozivamo lokalne bendove i muzičare da nam se jave i pošalju svoje snimke, kako bismo ih postavili na naš sajt. U isto vreme, pozivamo i naše čitaoce da glasaju za svoje omiljene bendove i pesme, i na taj način direktno utiču na redosled na TOP LISTI. Stanje će biti objavljivano iz broja u broj.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar