NOVI SLUČAJEVI KRIJUMČARENjA LjUDI



Policija je uhapsila još dve grupe krijumčara ljudi na jugu Srbije. Policijska uprava Vranje saopštava da su se najpre iza rešetaka našli Beograđani Branko B. (47), Slavko M. (64) i Dimša L. (49), kao i državljanin Pakistana Ali S. (28) zbog sumnje da su osim krivičnog dela „krijumčarenje ljudi“ počinili i krivično delo „nedozvoljen prelazak državne granice“.



Prema policijskim navodima, Ali. S. je 15. oktobra ove godine u Beogradu angažovao trojicu beogradskih taksista da od Preševa do Beograda prevezu osmoricu Pakistanaca i petoricu Avganistanaca koji su na nedozvoljen način prešli državnu granicu između Makedonije i Srbije. Ilegalci i taksisti uhapšeni su u policijskoj zasedi kod Vranja u vozilima trojice Beograđana. Istražni sudija odredio im je pritvor do mesec dana, dok su strani državljani osuđeni na po sedam dana zatvora. Kako je jedan od njih još maloletnik, izrečena mu je mera ukora.

Nedelju dana kasnije policija je uhapsila i privela istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju Šabana A. (41) iz sela Aliđerce u opštini Preševo pod sumnjom da je počinio krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi. Prema saopštenju Policijske uprave Vranje postoje osnovi sumnje da je Šaban 22. oktobra ove godine u selu Samoljica primio u svoje taksi vozilo dva državljana Libije i jednog Palestinca kako bi ih prevezao do Bujanovca. Policija saopštava da je osumnjičeni Libijcima i Palestincu, koji su na nedozvoljen način prešli državnu granicu Makedonije i Srbije, omogućio nedozvoljen boravak i tranzit kroz Srbiju do sve do policijske sačekuše kod Bujanovca. Šaban je uhapšen na licu mesta, a istražni sudija odredio mu je posle privođenja pritvor do trideset dana. Stranci su predati sudiji Prekršajnog suda u Vranju koji im je izrekao kazne zatvora od po jedanaest dana.



VRANjANCI POVREDjENI U UDESU U CRNOJ GORI
U saobraćajnom udesu na magistralnom putu Nikšić – Plužine, koji se dogodio prošle sedmice kod mesta Brezna, povređena su četvorica Vranjanaca, saopštio je MUP Crne Gore. Do udesa je došlo kada je automobil marke „opel rekord“ prešao u suprotnu traku i udario u bankinu, precizira crnogorska policija. Teže su povređeni Miroslav Pakić (32) i Marijan Kutrić (30), a lakše maloletni K.P. i S.P.

VRANjANAC OSUMNjIČEN ZA KRADjU U BUDVI
Vranjanac S.S. (39) uhapšen je u Budvi pod sumnjom da je učestvovao u krađi građevinskog materijala i mehanizacije na gradilištu u budvanskom naselju Podkošljun, saopštila je crnogorska policija. Precizira se da je osumnjičeni, navodno, ukrao delove sa građevinskih mašina u vrednosti 16.000 evra, kao i građevinski materijal, kablove, cevi i armaturne mreže. Navodi se  i da je S.S. sve ukradene stvari prodao jednom otpadu sekundarnih sirovina u naselju Konik u Podgorici. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu za tešku krađu predat osnovnom državnom tužiocu u Kotoru koji mu je odredio pritvor, zaključuje se u policijskom saopštenju.

UHVAĆENI U „MAKSIJU“
Redžep R. (23) i Avni K. (22), obojica iz Bujanovca, privedeni su istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju pod sumnjom da su počinili krivična dela „teška krađa“ i „uništenje i oštećenje tuđe stvari“. Prema saopštenju Policijske uprave Vranje osnovano se sumnja da su oni 24. oktobra ove godine, oko 2.30 posle ponoći, najpre bejzbol palicom polomili staklo na ulaznim vratima „Delta Maksija“ u Bujanovcu, nakon čega su ušli u prodavnicu iz koje su protivpravno prisvojili dve račun kase. Redžep se vratio i ušao u hladnjaču prodavnice kako bi prisvojio prehrambenu robu, ali ga je tada policija zatekla na licu mesta i uhapsila. Ubrzo je uhapšen i njegov saučesnik. Osumnjičeni su, saopštava policija, od ranije poznati organima gonjenja kao izvršioci krivičnih dela krađe i teške krađe. Istražni sudija Osnovnog suda u Vranju odredio im je pritvor koji može trajati do mesec dana.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar