Momci sa tortom



Džipovi idu vertikalno, Za primer

Video klip sa youtube prikazuje obesnog vozača kako se džipom penje uz stepenice hotela „Vranje“ dok policija, navodno, prolazi službenim autom i ne reaguje. U policiji su mišljenja da je neko, zloupotrebom snimka, hteo da celu policiju kompromituje, predstavljajući je kao kukavičku i neprofesionalnu, iako je, potenciraju, policajac postupio po pravilima službe. Problem je sada kako poverovati u bilo koju priču, jer klip traje samo dvadeset dve sekunde i ne prikazuje ceo događaj



 



Džipovi idu vertikalnoVranjska policija nenadano se ovih dana našla u žiži srpske javnosti nakon obelodanjivanja video snimka na globalnoj internet mreži youtube (preuzele ga „Vranjske“ i objavile na svojoj veb stranici) koji sugeriše kako lokalni policajci beže od posla u situaciji kada su dužni da reguju. Mnogi bi se u Vranju složili da policija ne čini ono što joj je inače u opisu posla, ali da li je u situaciji koja sledi sve bilo baš tako kao što na prvi pogled izgleda ili kako bi neko voleo da izgleda, čitaoci će zaključiti sami. 

Sledi kratak opis video snimka: nepoznati mladić mobilnim telefonom kod spomenika „Čika Miti“ kadrira džip svetlo sive boje čiji vozač pokušava da se popne uz strme stepenice malog ulaza u Hotel „Vranje“ (pored „Vranjskog meraka“) sa nejasnim ciljem; vidi se kako vozač, pijan, srećan, tužan, kakav god, nakon što ne uspeva da izvede to što je naumio počinje da manevriše levo-desno u riverc, dok kroz statični kadar prolazi policijski auto; vozilo ulazi s leva na desno i izlazi iz kadra; iako se policijski auto više ne vidi jer kadar ostaje statičan, pri kraju scene koja traje ukupno dvadeset dve sekunde uočava se da je policijski službenik u autu upalio rotaciono svetlo, dok bukvalno u poslednjoj sekundi u kadar sa desne strane iz pravca posmatrača ulazi policajac sa baterijskom lampom i kreće se s desna na levo u pravcu džipa.

POLICIJA
PREDUZELI SMO SVE

Reagujući demantijem na pomenuti video snimak, nadležni iz Policijske uprave (PU) Vranje obavestili su javnost da je ceo događaj imao znatno drugačiji razvoj nego što je to neko želeo da predstavi u medijima. U tekstu demantija kaže se da je u noći između 2. i 3. avgusta 2010. godine (dakle, pre više od godinu dana) „službenik Policijske ispostave u Vranju, a ne saobraćajna patrola kako su mediji objavili“, vraćajući se sa radnog zadatka primetio sivi džip marke „mercedes“ kako se u Partizanskoj ulici ispred hotela „Vranje“ kreće uz hotelske stepenice.

KO NE VIDI KRAJ SNIMKA

Ova situacija, pre nego što je policija bilo šta objasnila, proglašena je za „nečinjenje“ i „kukavičluk“ policije. Čak i beogradski mediji, pozivajući se na video klip objavljen i na sajtu „Vranjskih“, javljali su prošle sedmice kako u Vranju „neidentifikovani pojedinci voze džipom niz stpenice u prisustvu policije koja ne reaguje“. Uskoro se pojavljuju komentari na ovaj video klip na veb sajtu „Vranjskih“ gde, između ostalog, mladić koji se predstavio kao navodni putnik u džipu tvrdi da je sa prijateljem sve radio „uz znanje policije“, te da zbog toga „policajci nisu reagovali“.

– U džipu smo – tvrdi taj mladić – bili ja i moj prijatelj Baki. To se desilo posle svadbe njegove sestre u hotelu.

Nastavak je potpuno bizaran.

– Trebali smo da utovarimo veliku tortu u auto i kako je ne bismo nosili do parkinga, pokušali smo da uteramo auto u Hotel „Vranje“ kako bismo utovarili tortu i poklone – verzija je osobe koje je ostavila ovakav komentar.

Za primerNa sajtovima gde se pojavila ovakva vest ljudi u komentarima obasipaju policiju pogrdnim imenima, optužujući je za javašluk, nerad i veze sa kriminalcima. Dok su neki jedva dočekali da grmnu na policiju i isprazne se viška energije, krijući se na sajtovima iza raznih imena, sasvim je izvesno da „momci sa tortom“ nemaju veze sa pomenutim događajem i da je reč o najobičnijoj sprdnji i dokolici. Događaj i motiv objašnjava nam izvor iz policije koji je insistirao na anonimnosti.

– Reč je o situaciji u kojoj se policajac vraćao sa dužnosti kako bi ostavio službeni sauto. Bio je na kraju smene i potpuno sam u automobilu. To što nije stao odmah, potpuno je u skladu sa pravilima profesije. Šta je trebalo, da parkira iza i da ovaj idući unazad razbije policijsko vozilo?! – upitno će naš sagovornik.

Izvor „Vranjskih“ kaže da je sa snimka očito da se policajac odmah zaustavio na bezbednom mestu, upalio rotaciono svetlo i uzeo baterijsku lampu kako bi identifikovao vozača i vozilo.

– Reagovao je po pravilima službe.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar