Jug ostaje u Prvoj srpskoj



,

Košarkaški klub “ JUG“  Vranje nakon izmirenja dugovanja za kotizaciju i članarine za prošlu sezonu prema Rukovodstvu klubova Saveza istočne Srbije (RK SIS) nastaviće takmičarsku sezonu 2011/2012 godine u Prvoj srpskoj ligi koja počinje 1. Oktobra 2011. gostovanjem ekipi Dimitrovgrada. Rukovodstvo kluba izrazilo je posebnu zahvalnost gradonačelniku, Miroljubu Stojičiću i predsedniku Sportskog saveza grada Vranja, Zoranu Antiću na uloženim naporima da klub nesmetano nastavi takmičenje u dosadašnjem rangu.



Kvalifikacije za popunu Jedinstvene kadetske lige Srbije u košarci ove nedelje ulaze u drugi krug, ali kadeti KK Jug, iako najavljivani kao favoriti za najbolje timove Srbije, po svoj prilici neće učestvovati u ovom takmičenje zbog greške čelnika kluba.
– Zbog neizmirenih finansijskih obaveza Jugu preti diskvalifikacija – kaže sagovornik iz kluba.
Domaćin polufinalnih utakmica biće Bujanovac, a u prvoj utakmici sastaće se Zdravlje Leskovac i Morava iz Vladičinog Hana, dok će u drugom meču igrati Prokuplje i domaći BSK Junior. Pobednici ovih susreta će u finalnoj utakmici odlučiti ko će biti novi član Jedinstvene kadetske lige Srbije.

 



Rukomet

BSK pobedio u gostima

Rukometaši BSK iz Bujanovca započeli su prvenstvo u Drugoj rukometnoj ligi „Jug“  pobedom nad ekipom Djerdapa iz Kladova rezultatom 30:23.

Rukometaši RK „ Vranje“  trebalo bi da počnu prvenstvo u drugom kolu protiv ekipe Crvene Zvezde u Mokrinu u Prvoj rukometnoj ligi nakon istupanja iz Super lige zbog finansijskih poteškoća. Prvo kolo  odloženo je zbog prelaska rukometaša Vranja u niži rang takmičenja.

Ženski rukometni klub „ Vranje“ u prvom kolu Prve rukometne lige dočekuje ekipu Zaječara.

 

KARATE

Ispit pred Banja Luku

Članovi Karate kluba (K.K.) Vranje okitili osvojili su ukupno 13 medalja i drugo mesto u ukupnom plasmanu na sedmom međunarodnom turniru „ Toplica open 2011“ održanom prošlog petka u Prokuplju, Na karate turniru je učestvovalo preko dvadeset klubova sa oko 270 takmičara iz Srbije i Makedonije. KK Vranje nastupio je sa deset takmičara, u kategorijama kate i borbe.

Zlato: Ognjen Jovičić ( kate i borbe ), Kristijan Ilić ( kate ), Ivan Marković (kate )

Srebro : Milan Veselinov ( kate ), Lazar Trajković ( kate ), Mihaela Momčilov (kate ), Jovan Trajković ( borbe )

Bronza: Milan Veselinov ( borbe ), Bojan Markovič ( kate), Mateja Tasić ( kate), Jovan Trajković ( kate ), Mihaela Momčilov ( borbe), Tamara Misirilić ( kate)

Trener Ratko Krstić izuzetno je zadovoljan postignutim uspehom, jer je ovo prvo takmičenje u sezoni:

– Ovo je bio pravi ispit uoči takmičenja sledećeg vikenda u Banjoj Luci.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar