VRANjANCI SU NAM PREKO GLAVE



Ni napred ni nazad: KK Jug

Ni napred ni nazad: KK Jug– Naš predlog je da se KK Jug od takmičartske 2011/2012. godine vrati u Drugu srpsku ligu „Jug“ koja je pod rukovodstvom KS Regiona južna Srbija sa sedištem u Leskovcu. Da se ne bi ugasili kao klub neka im prolongiraju dugove. S tim predlogom smo izašli preed KSS – kaže za „Vranjske“, Nebojša Krstić, komesar lige.



Prema njegovim rečima, Rukovodstvo klubova Saveza istočne Srbije (RK SIS) u Nišu ne može da prolongira dugove jer bi time doveo u podređen položaj ostale klubove i samim tim učestvovao u neregularnosti takmičenja. Ako u KSS iznađu drugo rešenje neka ih ostave u Prvoj Srpskoj ligi „Istok“:

– Ali, verujte „preko glave“ su nam – poentira Krstić.



Inače, uprkos upozorenjima iz KSS da moraju da izmire dugove kotizacije i članarine za prošlu sezonu, rukovodstvo KK Jug do ponedeljka, 19. septembra nije uplatilo ni dinara. Podsećanja radi, prema RK SIS Istok sa sedištem u Nišu, nije uplaćeno 80.000, a prema RK Regionu Južna Srbija u Leskovcu 120.000 dinara.

BUBANj DELEGAT
Od 48 delegata pozvanih na seminar za Prvu srpsku ligu „Istok“ koji će se održati u Nišu je i Srđan Nikolić Bubanj, poznati košarkaški radnik i trener kadeta u KK Jug. Nikolić je i prošle sezone bio delegat lige i prema ocenama komesara lige Krstića u potpunosti je zadovoljio.

-Jasno se vidi da KK Jug nema zdravo jezgro onih koji ga vode i koji mogu u budućnosti da omoguće nesmetano takmičenje. Kako objasniti da klubovi iz Hana i Bujanovca izvršavaju obaveze, a iz Vranja ne. Mogu se i ovog puta prolongirati dugovanja, mada će biti otpora drugih klubova, ali znamo da to ne vodi stabilizaciji kluba i novom početku, već daljoj agoniji koju više niko u savezu ne želi da trpi – navodi Krstić.

Ovih dana dolaze nova potraživanja –  prvi deo članarine za nastupajuću sezonu.

-Ono što je za sada izvesno je da je region Južna Srbija sa sedištem u Leskovcu spreman da im prolongira dug i da ih vrati pod svoje okrilje u Drugu srpsku ligu „Istok“. U tom slučaju, u Prvu srpsku ligu vratila bi se jedna od ekipa koja je ispala – Nibak iz Niša ili Rtanj iz Boljevca. Ipak, sve je moguće, pa da sačekamo do kraja nedelje kada će se konačno znati šta ćemo sa KK Jug – kaže Krstić.  

Ukoliko se KK Jug izbaci iz lige i vrati u Drugu srpsku ligu „Istok“, protivnici će im biti ekipe Bora, Vlasotinca, Borca iz Leskovca, Hajduk Veljka iz Negotina, Jastreba iz Aleksinca, Mladost Vesne iz Bele Palanke, Pečenjevca…

KVALIFIKACIJE ZA MLADE
Regionalni košarkaški savez Južne Srbije – Leskovac objavio je Saopštenje o ekipama mlađih kategorija koje će se boriti kroz kvalifikacije za mesto u Jedinstvenoj ligi Srbije, omladinskoj i kadetskoj.
Za mesto u Jedinstvenoj omladinskoj ligi boriće se juniori KK Zdravlje 09, KK Jug, KK Morava, KK Pečenjevce basket Produkt, KK Vlasotince i KK Kuršumlija.
Domaćin turnira je KK Kuršumlija, a KK Jug igra prvu utakmnicu protiv KK Pečenjevce basket produkt u subotu, 24. septembra. Istog dana igra i KK Morava iz Vladičinog Hana protiv Kuršumije. Pobednici igraju polufinale u petak, 30. septembra.
Za mesto u Jedinstvenoj kadetskoj ligi boriće se ekipe kadeta  KK Jug, KK Zdravlje 09, KK Morava, KK BSK Junior i KK Prokuplje. Domaćin je KK Jug i Vranje. U prvoj utakmici, KK Jug dočekuje KK Zdravlje 09 u petak, 23. septembra u Sportskoj hali. Pobednik igra u polufinalu protiv hanske Morave. Drugi polufinalni meč igraju KK BSK Junior i KK Prokuplje.
-Biće zanimljivo videti kako će KK Jug podneti i izmiriti dugovanja za turnir kadeta što su u obavezi kao domaćini. S druge strane, ukoliko imaju dobru generaciju, pruža im se prilika da učestvuju sa najboljim kadetskim ekipama Srbije i time kako tako rehabilituju vranjsku košarku. Liga je finansijski  većim delom pokrivena od strane sponzora i KSS – kaže Krstić..   

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar