Vlada Djerko kao sekretar



Kad proradim biće svašta: Stajić

DINAMO – VLASINA 2:0Kad proradim biće svašta: Stajić

Fudbaleri Dinama nastavili su sa pobedama kod kuće savladavši „fenjeraša“ na tabeli, mladu ekipu Vlasine, rezultatom 2:0. U obostrano slaboj igri strelci su bili Ilić i Osmanović. Utakmicu su počeli iskusni Dejan Osmanović i Nenad Trajković Vučko, a u drugom poluvremenu ušli su i Nebojša Stajić i Igor Stojković, pa je Dinamo sa njima povećao šanse da se bori za gornji deo tabele.



RADNIK LAGANO DO POBEDE
Fudbaleri Radnika ubedljivo su savladali ekipu Trgovačkog iz Jagodine, rezultatom 3:0.
– Moglo je da bude još pet golova u mreži gostiju, ali zadovoljni smo pristupom igri i željom da se dođe do uspeha. U Despotovac idemo po nova tri boda – kaže Branislav Stošić, trener Radnika.
Za ekipu Radnika igrali su bivši fudbaleri Dinama: Ristić, Stamenković, Kostić, Stojanović, Vojinović i Tasić.

Ono što je neprimereno za klub je loša organizacija utakmice. Pošto klub i dalje nema predsednika i upravu i vode ga Dejan Ivanović, direktor i Goran Nastić, sekretar, problem nastaje kada je neko od njih opravdano odsutan. Ove sezone za predstavnika kluba je licenciran navijač Vlada Vasiljević Djerko, pa su i nastali problemi pošto je i za predstavnika ekipe potrebna edukacija. Protiv Vlasine nije bio prisutan sekretar Nastić, koji je kao funcioner lige bio u ulozi posmatrača u Surdulici na utakmici između ekipa  Radnika i Trgovačkog. Da li je u pitanju sukob interesa jer je sekretar ekipe i posmatrač ekipa iz iste lige to je briga onih koji vode ligu i FSS i predsednika sudijske organizacije Bogoljuba Stepanovića?



Ono što je bitno, problema je bilo u Vranju jer je navijač Vlada Djerko u ulozi predstavnika ekipe morao da obavlja i ulogu sekretara, pa je je delegat utakmice nakon ubeđivanja pristao da se meč održi. Da li je moguće, da pored toliko zaposlenih u Sportskom savezu i Dinamu, nema ljudi koji mogu da organizuju utakmicu po propisima Srpske lige?

U narednom kolu Dinamo gostuje Hajduk Veljku u Negotinu, a Radnik ekipi Sloge u Despotovcu.

DjORDjEVIĆ UHAPŠEN
Dragan Djorđević, potpresednik FSS, predsednik FS regiona istočne Srbije i vlasnik i predsednik UO preduzeća „Saputnik“ iz Niša, priveden je tokom vikenda zbog osnovane sumnje da je zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem isprave oštetio tu firmu za sumu veću od 80 miliona dinara, pišu prestoničarski mediji. Inače, povodom hapšenja svog funkcionera oglasio se i FSS, u kojem su naveli da je taj slučaj isključivo u vezi s njegovim privatnim biznisom.
– Hapšenje potpredsednika Djorđevića nije ni u kakvoj vezi s fudbalom i želimo da u potpunosti sačuvamo integritet saveza u ovom trenutku. On je na mesto potpredsednika nacionalnog saveza automataski došao nakon izbora za predsednika Regiona istočne Srbije- saopštio je FSS povodom hapšenja.
Dragan Djorđević je ove godine bio vođa puta reprezentacije Srbije na turneji po Južnoj Koreji i Australiji. U Nišu nije omiljen u fudbalskoj javnosti jer se smatra da kao predsednik FK Sinđelića nije adekvatno zastupao interese niškog Radničkog.
On je na mesto predsednika FS RIS došao lobiranjem po regionu kao krucijalan čovek Tomislava Karadžića, aktuelnog predsednika FSS. Glavna spona lobiranja po regionu bio je Milovan Djorić, predsednik trenerske organizacije i glavni za izdavanjlje licenci trenerima. Pčinjski okružni fudbalski savez, na čelu sa predsednikom Dejanom Ivanovićem dao je podršku Djorđeviću i Karadžiću. Nakon njihovog ustoličenja kreće i fudbalsko-funcionerski uspon Ivanovića. Izabran je za potpresednika FS  Regiona istočne Srbije i delegata na utakmicama „Jelen“ Super lige.
Prema informacijama, ukoliko ne bude izbora, po automatizmu, Dejan Ivanović bi mogao da zameni Djorđevića i bude prvi Vranjanac na funkciji potpredsednika FSS.

NASTAVAK NEUSPEHA
U Niškoj zoni, BSK iz Bujanovca i Morava iz Vladičinog Hana nastavljaju sa neuspesima i prikovani su za dno tabele. BSK je izgubio na svom terenu od ekipe Dubočice 1923 iz Leskovca, rezultatom 2:0, a Morava u Nišu od ekipe Palilulca, rezultatom 5:2.

Rezultati 5. kola: Dinamo – Vlasina 2:0, Radnik – Trgovački (J) 3:0, Žitorađa – Radnički (S) 0:0, Timok – Radnički (P) 1:0, Car Konstantin – Svrljig 3:1, Kopaonik – Hajduk Veljko 2:1, Trstenik PTT – Sloga 0:2, Balkanski – Borac (B) 0:0.
Tabela: Radnički (S) 13, Timok 11, Borac (B) 10, Kopaonik 10, Trstenik PPT 9, Sloga 9, Dinamo 9, Car Konstantin 9, Hajduk Veljko 8, Žitorađa 7, Radnički (P) 7, Radnik 6, Trgovački (J) 3, Svrljig 1, Balkanski 1, Vlasina 1.
Parovi 6. kola: Hajduk Veljko – Dinamo, Sloga (D) – Radnik, Radnički (S) – Borac (B), Trgovački (J) – Balkanski, Vlasina – Trstenik PTT, Svrljig – Kopaonik, Radnički (P) – Car KOnstantin, Žitorađa – Timok.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar