SPS nas spašava



Vrati se Lale da ponovo uđemo u Super ligu: RK Vranje

Bilo bi mi žao da Vranje nema superligaša, ali sa druge strane ukoloko je rukovodstvo kluba donelo odluku onda mi tu ništa ne možemo



 



Vrati se Lale da ponovo uđemo u Super ligu: RK VranjeDr Vojislav Andrić, direktor Merkur osiguranje Super rukometne lige Srbije, na osanovu odluke UO RSS umesto ekipe RK Vranje koja je istupila iz Lige odlučio je da šesnaesti član bude pobednik kvalifikacione utakmice između između RK Vojput (Subotioca) i RK Napredak (Kruševac). Kvalifikaciona utakmica igraće se u utorak, 20. septembra u dvorani „Slodeks“. Pre toga ponođuno je ekipi Priboja, koja je prošle sezone ispala, da se vrati u ligu, ali je ona ispala.

Iz lige je pre Vranja isupila i ekipa Planinke Prolom vode koja je u prošloj sezoni bila u gornjem delu tabele, a umesto nje vratila se ekipa Naisusa iz Niša koja je ispala.

U Super ligi već je odigrano prvo kolo u kome su Vranjanci trebali da budu domaćini ekipi Crvenke.

Pošto se ukazalo nepopopunjeno mesto u Prvoj ligi Rk Vranje je prebačen u rang niže i od subote trebalo bi da nastavi takmičenje u još jedno zahtevno, finansijski i igrački, takmičenje.

Da će klub istupiti iz lige nagovestio je gradonačelnik Miroljub Stojčić, na OPEN deju SPS, 14. septembra, a preneli su gotovo svi mediji:

NEMA PREGOVORA
Predsednik Dimitrijević u nekoliko navrata razgovarao je sa čelnicima Super lige oko prolongiranja izbacivanja iz lige, odlaganja prvog kola, dostavljanja garancija za takmičenje, naknadnog licenciranja…- Uprava Rukometnog kluba Vranje je trebalo do petka, 16. septembra u 12 časova da nam dostavi odluku. Nemam informacije, ne znam da li njima treba celo jutro da pošalju jedan papir. Postavljen im je rok, nisu ga ispoštovali i stvar je rešena. Treba da budui prezadovoljni što su vraćeni u rang niže – kaže dr Vojislav Andrić, direktor Super lige.

– Ja sam poprilično iznenađen (o isupanju iz lige, primb. aut.), jer sam o tome pre par dana dobio pismo. Bilo bi mi žao da Vranje nema superligaša, ali sa druge strane ukoloko je rukovodstvo kluba donelo odluku onda mi tu ništa ne možemo, mada uvek ima prostora za razgovor i dogovor. Samo mogu da kažem da je gradski budžet ograničen i da ne možemo izdvojiti više para nego što izdvajamo – rekao je tada Stojčić, ne precizirajući o kojoj sumi novca je reč.

Zoran Dimitrijević, predsednik RK Vranje, decidirano u razgovoru za „Vranjske“ navodi tri uslova zbog kojih se istupa iz lige:

– Prvi uslov je da nismo imali pismene garancije od strane lokalne samoupraveda će finansirati RK Vranje u Super ligi u sezoni 2011/2012, drugi, da nismo izmirili obaveze prema igračima, trenerima i RS registracionom centru u Nišu, to početka prvenstva pristiglih u iznosu od 550.000 dinara i treći da nismo imali trenera sa „A“ licencom potrebnog za Supre ligu – navodi Dimitrijević.

Naš sagovornik i UO kluba dostavio je pismeno rukovodsatvu Grada i gradonačelniku Miroljubu Stojčiću, kao i predsedniku Sportskog saveza Zoranu Antiću koliko je sredstava potrebno za takmičenje.

– Da bi nesmetano igrali Super ligu potebno je 1,2 do 1,5 miliona dinara mesečno, s tim da se nađu sredstva, preko sponzora, za vraćanje prispelih potraživanja iz protekle sezone. Do sada je proistiglo 550.000 dinara, ali dugovanja su oko 3.000.000.Znali smo kakva je finansijska situacija u budžetu grada jer smo u prolećnoj sezoni dobili svega 2.700.000 dinara za takmičenje. Da bi ostali u ligi i nekako izgurali takmičenje morali smo da posegnemo za kreditima. U letnjoj sezoni umesto da dobijemo sredstva i konosolidujemo tim  kako bismo krenuli sa takmičenjem mi smo dobili 300.000 dinara koje smo utrošili na vraćanje kredita. Živeli smo u nadi da će RK Vranje biti prioritet grada Vraljnja, ali smo se prevarili. TZato je došlo do istupanja iz lige u poslednjem trenutku što je odjeknulo u sportskoj javnosti Srbije i predstavilo klub kao neozbiljan. Žao nam je naših navijača, ali ponavljam UO kluba radio je sve da klub ostane u Super ligi – ističe Dimitrijević.

SASTAV PRVE LIGE: RK Vranje, RK Vojput (Subotica) ili RK Napredak (Kruševac), Zlatar (Nova Varoš), Bane (Raška), Zaječar, Napredak (Kruševac), Mokra Gora (Zubin Potok), Vrbas, Jagodina, Proleter (Zrenjanin), Mladost TSK (Temerin), Priboj, Železničar (Inđija), Novi Beograd, Crvena Zvezda (Mokrin), Naisus (Niš) i Novi Pazar.

RK Vranje, od subote, čeka takmičenje u Prvoj ligi, a Dimitrijević je optimista u tom pogledu.

– Prema saznanjima iz Prve lige se u narednoj sezoni ne ispada zbog reorganizacije tako da ćemo igrati za našim igračima, većinom, koja je potekla iz nomladinske rukometne škole. Biće to za njih jedno dragoceno iskustvo za dalji razvitak i stasavanje na rukometnoj sceni. Finansijski ćemo biti pokriveni od opštine, imamo obećanja Zorana Antića jer je RK Vranje ne samo gradski problem već i SPS jer je u njenom resoru. Održana je sednica Glavnog odbora SPS i data je puna podrška RK Vranje sa ciljem da nastavimo uspešno da radimo i afirmišemo mlade igrače – ističe Dimitrijević.

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar