Palma u Vranju



Članovi Jedinstvene Srbije su prethodnog vikenda na gradskom šetalištu promovisali socijalni program ove stranke. O ciljevima i realizaciji ovog programa, razgovaramo sa Dejanom Manićem, predsednikom vranjskog odbora stranke Dragana Markovića Palme.



– Šta karakteriše socijalni program koji ste promovisali i po čemu se razlikuje od ostalih?



-Jedinstvena Srbija je poznata upravo zbog ovog programa. On se sprovodi u Jagodini, a gradske vlasti verovatno nemaju sluha za to. Program je i ovde izvodljiv a potrebno je da se dobit javnih preduzeća preusmeri ka svim građanima jer prema zakonu dobitom javnih preduzeća raspolaže osnivač koji to koristi za bolji život građana. Prevashodno mislim na gradsku Apoteku, koja ima najveću dobit a grad od toga nema nikakve koristi. Mnogo bi se uštedelo i kada bi gradski većnici radili volonterski.

– Koji su ciljevi ovog programa i šta sve obuhvata?

-Ciljevi su obezbeđivanje besplatnog prevoza za penzionere i đake kao i ljude kojima je potrebno da zbog zdravstvenih problema putuju u drugi grad. Tu je i aktivna borba protiv bele kuge u smislu jednokratne pomoći od 200 evra za svaku novorođenu bebu, pomoć od 200 evra mesečno za svako četvrto dete do punoletstva, zapošljavanje jednog bračnog druga ukoliko su oboje bez posla, besplatni udžbenici za osnovce i besplatno letovanje za učenike. Akcenat je stavljen i na razvoj socijalnog života meštana sela iz Pčinjskog okruga izgradnjom ili rekonstrukcijom Domova kulture.

– Da li je promocija socijalnog ujedno i početak predizborne kampanje?

-Pre bih rekao da smo povećali stranačku aktivnost, a sa predizbornom kampanjom ćemo krenuti kad i centrala u Jagodini. Tada ćemo pod sloganom „Domaćinski“ organizovati direktne kontakte sa ljudima, tribine, kao i putovanje za Jagodinu, da bi ljudi videli kako tamo stvari funkcionišu. Glavni cilj je očuvanje nacionalnog interesa Srbije, unapređivanje privrede, jer je „ekonomski nacionalizam“ jedna od glavnih odlika naše stranke.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar