Usamljeni berač pečurki



Oženjen je Dubravkom sa kojom je 17 godina u braku, i imaju šesnaestogodišnjeg sina Vuka i devetogodišnju ćerku Dejanu. Postao je otac sa 23 godine



 



Dejan Stanojević, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS), od 1999. godine radi na poslovima inženjera i samostalnog stručnog savetnika u sektoru održavanja lokalnih ulica Direkcije za razvoj i izgradnju. U žižu javnosti upao je posle izbora 2004, kada je njegova stranka ušla u lokalnu vlast u kojoj će provesti naredne četiri godine, a on isto toliko na čelu Direkcije. Oženjen je Dubravkom sa kojom je 17 godina u braku, i imaju šesnaestogodišnjeg sina Vuka i devetogodišnju ćerku Dejanu. Postao je otac sa 23 godine. Dejanov hobi, osim izlazaka, je gledanje filmova.

Kada govori o svom braku, Dejan se seća početka veze sa Dubravkom.

-Dubravka i ja smo dugo zajedno, još od 1989.godine. To je ljubav još iz srednje škole. Zajedno smo studirali. Pre braka smo se zabavljali skoro četiri godine. Odlučili smo da se uzmemo na trećoj godini studija. To je bio studentski brak. Danas se parovi uzimaju kada devojka ostane u drugom stanju, mi smo se uzeli iz ljubavi i u početku su nas roditelji izdržavali – seća se Dejan

 

07:00 KANCELARIJA U DIREKCIJI

 

Dejanov radni dan počinje u sedam sati. Ima običaj da kada se probudi uključi TV i popije čaj.

-Meni sat na mobilnom zvoni u 06:20. Prvo što uradim kada se probudim je uključivanje TV-a i Jutarnji program na RTS-u. To je navika. Posle toga ide tuširanje, spremanje i odlazak na posao. U sedam sati sam na poslu – kaže Dejan.

Dejan je ranoranilac i živi u kući sa roditeljima.

-Ustajem prvi u kući. Moji roditelji stanuju na prvom a ja sa porodicom na drugom i trećem spratu.

Kada je u kancelariji Dejan sa kolegama govori o prethodnom danu, i zajedno prave planove za onaj pred njima.

-Ja sam od sedam do devet sati u kancelariji. U tom vremenu se završe sve aktivnosti, i prave se planovi šta u toku dana treba uraditi. Do kraja radnog vrremena obilazim gradilišta -kaže Dejan

Onog dana kada smo bili sa njim, Dejan je obišao ulicu 7.jula u kojoj se radilo na krpljenju udarnih rupa.

-Moj posao je vezan za ulicu. Volim da obiđem teren, da vidim šta se radi. Danas obilazimo krpljenje rupa u ulici 7.jula. Ono što nas očekuje je pravljenje plana održavanja drugih ulica u gradu.

 

Ono što ga, međutim, onespokojava je ekonomska situacija u zemlji:

-Zemlja je u takvoj situaciji da sve više tonemo – tvrdi Dejan.

 

09:00 DORUČAK KOD KUĆE

 

Dejan obožava majčinu kuhinju. Zbog toga obavezno doručkuje kod kuće.

-U devet sati obavezno doručkujem kod kuće. Volim majčinu kuhinju i to mi je najslađe – priznaje Dejan i izvinjava se što ne možemo sa njim.

 

09:30 KAFE PICERIJA AMBIJENT

Da Dejan voli da sačuva prave prijatelje pokazuje njegov svakodnevni ritual ispijanja kafe sa prijateljima posle doručka.

-U pola deset pijem prvu jutarnju kafu sa prijateljima iz stranke i iz običnog života. Volim što kafu pijem sa prijateljima sa kojima sam se družio i pre nego što sam počeo da se bavim politikom. Ova prijateljstva traju dvadeset godina. Dobro je što nas politikato nije odvojila. Čak i kada smo bili na vlasti, od 2004. do 2008, uvek sam se trudio da se sa tim ljudima družim a ne da pričam o politici-kaže Dejan.

 

15:00 PUNjENE PAPRIKE,PASULj

Ručak kod Dejana obavezno bude u 15 časova i to, u poslednje vreme, kod kuće.

-Ponekad ručam i u restoranu, mada više volim da ručam sa porodicom. Tu su punjene paprike, pasulj, naša kuhinja – smeje se Dejan i nastavlja:

-A supruga priprema večeru. Ona voli špagete, pice i pravi je majstor u tome.

 

16:00 VESTI NA B92 i HARI POTER

-Dogodi se da popodne, posle posla odmorim 15 do 20 minuta, ali to je retko. Ono što mi je ritual je gledanje vesti u 16 časova na B92. Nakon vesti obožavam da odgledam neki dobar film. Obavezno nakon posla odem do video kluba da uzmem neki film koji nisam gledao, mada je takvih malo. Pravi sam filmofil. Obožavam Harija Potera i Gospodare prstenova. – priznaje Dejan.

Dejan nema, osim gledanja filmova, drugi hobi. Kaže da je za to potrebno slobodno vreme sa kojim je u debelom deficitu. U poslednje vreme ide ranije na spavanje.

 

18:00 ŠETNjA I VLASINA

U povratku iz video kluba, Dejana ljudi zaustavljaju na ulici. Ne samo poznanici i prijatelji, već i običan svet. Sa svakim popriča, a dok ispijamo kafu u Brankovoj, neprestano mu zvoni mobilni. Priznaje da mu je potreban odmor jer je već desetak godina aktivno u politici i javnom životu. Zbog toga ga oputa sedenje sa prijateljima u kafićima, a vikende na Vlasini obožava:

-Legnem oko deset uveče. Vikendom nekad ostanem i do jedan sat posle ponoći. Uglavnom izlazim sa prijateljima, retko sa suprugom. Mesta za izlazak su uglavnom Haremluk i Pržar. Vikende volim da provodim i na Vlasini, u netaknutoj prirodi. Volim da berem pečurke, da budem sam u tišini. Kada je slobodno vreme u pitanju volim da gledam emisije o turizmu i istorijskim događajima i da provedem po sat vremena dnevno na internetu – priča Dejan.

 

 

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar