Sa dugovanjima i bez uprave

Eko Taxi Vranje

Košarkaški klub Jug, član Prve srpske lige „Istok“ suspendovan je zbog dugovanja prema savezu u iznosu od oko 240.000 dinara i neće moći da da registruje nove igrače ako taj dug ne izmiri do 9. septembra.Naime, u ponedeljak, 5. septembra, oglasilo se Regionalni košarkaši savez „Istočna Srbija“ obaveštenjem u kojem se navodi da je KK Jug sa još nekoliko klubova iz regiona južna Srbija suspendovan zbog dugova prema savezu. Između ostalog, u saopštenju kojim se Savez obraća takmičarskoj komisiji Prve srpske lige „Istok“, stoji: „Propozicije takmičenja koje su u slučaju neplaćanja obaveza prema Savezu veoma jasne i precizne , pa smo na završetku takmičarske sezone uputili svim klubovima obaveštenje o zabrani korišćenja prelaznih rokova za takmičarsku sezonu 2011/2012., do izmirenja obaveza prema RK SIS.

Komesari liga su dali rok za izmirenje dugovanja 20. maj 2011. godine i jako mali broj klubova je ovaj rok ispoštovao.

Zbog svega navedenog konstatujemo da su sledeći klubovi suspendovani i molimo vas da im ne odobrite prelaske dok do izmirenja dugovanja“.

Prema preporuci takmičarskoj komisiji, KK Jug ne bi mogao da registruje novopridošle košarkaše u prelaznom roku koji traje od 5. do 9. septembra. Ono što je neodgovorno u celoj priči oko KK Jug je najava sportskog direktora Gorana Smiljkovića da klub normalno radi, da je doveden iskusan trener Siniša Stošić Selja iz Leskovca i košarkaši koji će nadomestiti traženi kvalitet. Sve je prema Smiljkoviću, koji se ne javlja na telefoinske pozive, na najvišem nivou osim izveštavanja pojedinih medija koji su se urotili protiv kluba koji nema upravu, predsednika, ali ima njega kao sportskog direktora sa platom u Sportskom savezu.

S obzirom na finansijsku situaciju, mnogi klubovi „ne žele“ ulazak u Prvu ligu, pa bi prema najavama KK Jug bio jedan od najozbiljnijih kandidata za prvo mesto. Ipak, stručnjaci predviđaju da će za vrh tabele da se bore ekipe Zdravlja 09 iz Leskovca, Jablanice iz Medveđe, Kuršumlije, Pirota i Juga. Pored Juga, iz Prve srpske lige „Istok“ suspendovane su još ekipe Zdravlja iz Leskovca i Kuršumlije.

 

DOŠLI I OTIŠLI

Iz KK Jug su otišli trener Dejan Petrović, u zimskom prelaznom roku Petar Stevanović i Antonije Stojković. Ovog leta klub su napustili mladi Milan Simonović i iskusni Slobodan Mitić Žuća i Saša Stojković. Stigao je centar Marko Marković (26) iz Morave iz Vladičinog Hana, vratili su se Miloš Ristić (25) iz Niša, Bojan Paunović (23) iz Pirota i Miloš Jovanović (25).

Od starih snaga tu su Blagoje Zlatanović (33), Nikola Radisavljević (25), Nikola Stevanović (25) i Nikola Stojković (23). Za prvi tim konkurisaće i juniori: Zdravković, Nestorović, Petrović, Marković, Tošić…

SASTAV LIGE

U sezoni 2011/2012. ligu će sačinjavati: KK Niš, KK Jablanica (Medveđa), KK Morava (Vladičin han), KK Pirot, KK Jug, KK Junior (Niš), KK Kuršumlija, KK Mladost (Zaječar), KK Eko basket (Niš), KK Knjaževac, KK Prokuplje, KK Dimitrovgrad, KK Zdravlje 09 (Leskovac i KK BSK Junior (Bujanovac).

MORAVA SA MLADIMA

Košarkaši Morave iz Vladičnog hana, predvođeni trenerom Vladimirom Marinkovićem, u novoj sezoni, zbog teške materijalne situacije, osloniće se na sopstvene snage. Oslonac tima činiće iskusni košarkaši: Milan Milenković, Srđan Grujić i Nenad Stojanović.

– Cilj je da polako uvodimo u takmičarski pogon juniore koji su protekle sezone igrali Kvalitetnu ligu Srbije. Naš cilj je da svorimo jaku srpskoligašku ekipu koja će biti u gornjem delu tabele i da sredstva koja dobijamo usmerimo u rad s mlađim kategorijama – kaže Marinković.

ŽUĆA U BUJANOVCU

Košarkaš BSK Juniora iz Bujanovca vredno treniraju pod rukovodstvom iskusnog trenera Zorana Jovića Blekija iz Leskovca.

– Naš cilj je opstanak u Prvoj srpskoj ligi. Doveli smo Slobodana Mitića Žuću (43) jer nam je potreban jedan harizmatičan igrač koji će pozitivno delovati na mlađe košarkaše i čije će nam iskustvo pomoći. Planiramo da dovedemo i jednog pleja. Ono što je najbitnije to je da niko od košarkaša koji su izborili ulazak u ligu nije otišao – kažu odgovorni u klubu. 

 

   • Ostavi komentar