Kolege mu spasile život



Stefan Spasić (24), fudbalski sudija, 18. avgusta doživeo je pravu životnu golgotu koju je uspešno prebrodio zahvaljujući svojim kolegama. Spasić je, nakon što mu je pozlilo u „Kući fudbala“ u Staroj Pazovi, uspešno operisan od slepog creva u zemunskom Kliničko bolničkom centru. Uspešno se oporavlja kod kuće i neizmerno je zahvalan svima koji su mu spasili život.



– Za 18. avgust bilo je zakazano polaganje u Staroj Pazovi za sudije Srpske lige. Za mene je to bio velik i značajan datum jer sam po prvi put prebačen na republičku sudijsku listu. Noć pre polaska za Pazovu dugo nisam mogao da zaspim zbog treme. Trebalo je da sutradan zajedno sa ostalim sudijama i delegatima krenemo kolima u osam ujutru. Uspavao sam se i oni su otišli. Kada sam se pobudio sav sam se tresao od ljutnje i upalio sopstvena kola. Krenuo sam u pola devet, nisam doručkovao jer sam žurio da stignem do jedan popodne, dokle je bio rok za prijavljivanje – kaže Spasić.



Vozio je brzo, putem se znojio i stigao petnaest minuta pre roka. Bio je pod stresom, samo na jedno je mislio – kako da stigne na vreme.

– Kad sam stigao bio sam presrećan, ali ujedno i ljut na pojedine kolege i delegate koji mesecima opstruiraju moj rad, što nisu došli do mene da me pozovu da krenemo. Pa, valjda su mogli da pomisle da mi se nešto desilo kad su videli da me nema – iskren je Spasić.

On je letos sudio na međunarodnom turniru u Grčkoj, u Katerini, mlađim kategorijama, a neko od kolega proneo je glas da će ostati da tamo sudi. Zato je mogao da bude izbrisan sa srpskoligaške liste što su mnogi i očekivali. Podsećanja radi, Spasić je u protekloj sezoni u Niškoj zoni bio glavni sudija na 18 susreta, sudio je sve derbije i od direktora lige Ivice Nikolića ocenjen kao najbolji i najperspektivniji na jugu Srbije. U Pazovi je trebalo sve to krunisati:

– Uprkos svemu, sa uspehom sam položio teoretski deo i otišao u restoran na ručak. Osetio sam grčeve u stomaku, ali to mi se dešavalo i ranije u Vranju, ali bez posledica– navodi Spasić.

Pojeo je dva tanjira čorbice, a onda osetio bolove. Počeo je da ga izbija hladan znoj i otišao je u sobu da legne i odmori. Bilo mu je sve gore, bolovi u stomaku su postali sve jači, bled i iscprljen savijao se u krevetu. Kolege sudije primetili su da nešto nije u redu, pa su pozvali dr Vladimira Nedeljkovića, prvoligaškog sudiju iz Jagodine, lekara, direktora tamošnjeg doma zdravlja.

– Veliko hvala doktoru Vladi koji me je prvi pregledao, upalio auto i odveo me na PTO u bolnici u Staroj Pazovi. Obavešten je o mom stanju i predsednik sudijske organizacije Srbije, Bogoljub Stepanović koji će od tada aktivno pratiti moje zdravstveno stanje – kaže Spasić.

 

PROFIL

Ime i prezime: Stefan Spasić

Rođen: 4. 1. 1987.

Klub (kao golman): OFK Soko, FK Dinamo, FK Radnik

Sudija: Srpska liga „Istok“

 

U bolnici u Pazovi dobio je dve injekcije protiv bolova i svi su se čudili jer umesto da zaspi bolovi su se pojačavali i počeo je da viče, tražeći pomoć..

– Lekari, u dogovoru sa doktorom Vladom, uz savet presednika Stepanovića, uputili su me hitno u Kliničko zdravstveni centar u Zemunu – kaže Spasić.

U zemunskoj bolnici nastale su Spasićeve Tantalove muke. Bolovi su bili nesnošljivi, na snimcima se ništa nije videlo, doktori su bili u čudu. Spasić je vrištao od bolova, govoreći da ne može više da izdrži.

– Zahvaljujući predsedniku Stepanoviću pregledao me je načelnik bolnice, dr Vladimir Špica. Masirao me je po stomaku, opipavao i naredio da me odmah pripreme za opreacionu salu. Sećam se da sam ga zamolio da mi udare injekciju i uspavaju jer od bolova nisam znao šta ću. Čuo sam gde kaže: „Udarite dečku injekciju da se više ne muči“. Probudio sam se nakon operacije. Shvatio sam da sam imao veliku sreću što se sve desilo u Staroj Pazovi i što sam bio pod kontrolom prvo dr Vlade, a potom vrhunskog lekara dr Špice. Sve vreme na vezi je bio predsednik sudijske, Stepanović. Pomogao mi je i finasijski. Zahvaljujući njima živ sam i zdrav – priča Spasić.

 

 

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar