Naravno, možda, da i ne



Najlepše: Milena, Tijana, Jovana i Milica

Nakon lepršavih haljina u duhu tradicije, crveni bikini koji su devojke odenule za drugi krug predstavljanja bacio je žiriju potpuno novi pogled na takmičarke, a i publika je odmah dobila svoje favorite



 



Najlepše: Milena, Tijana, Jovana i MilicaZavršno veče tradicionalne razbibrige u Vranjskoj Banji pod nazivom „ Dani Karanfila“, gde je finale  u nedelju 28. avgusta, po običaju, predstavljala trka polugolih devojaka za titulom najlepše među „Karanfil devojčikima“, iako pod novom rediteljskom palicom Demokratske stranke, publika je ispratila prilično ravnodušno. Da li zbog prohladne noći, koja je publiku i učesnike/ce  zatekla u kratkim rukavima, ili prezasićenosti kulturno – turističkim manifestacijama kojih je  ovog meseca bilo u izobilju i paralelno ( Kozji Dol, Vranje, Vranjska Banja), tek celovečernji program ispred hotela „ Železničar“ pratilo je manje ljudi nego prethodnih godina. Ostalo je bilo klasika: nastup Usnije Redžepove, Čede Markovića, trubačkog orkestra „ Dejan Avdić“ i glumačke izvedbe „Koštane“ Dragana Stankovića i Ivane Tasić, zagrejao je mali broj dlanova prisutnih.

PRVI RED, DRUGI RED

Pola sata pre početka glavnog dela večeri, zakazanog za osam časova, prostor predviđen za goste sa pozivnicama još uvek je bio prazan. Dok je Nebojša Selistarević, član Gradskog veća iz DS pokušavao  da „ vezama“ provuče desetak osoba bez pozivnica u ograđeni prostor i malo se natezao sa obezbeđenjem, šefica protokola je  uredno motrila na raspored stolica na kojima je jasno pisalo gde je čije mesto i davala završne instrukcije svojim asistentima.

MILENA JANKOVIĆ NAJLEPŠA
Osamnaestogodišnja, Milena Janković iz Vranjske Banje pobedila je na ovogodišnjem izboru za mis „Dani karanfila“ , Tijana Dimitrijević (21) iz Trebešinja je prva, a Jovana Ristić (17) iz Toplaca je druga pratilja, dok je lentu mis šarma ponela Milica Blagojević (20) iz Vranja.
Milena Janković je dobila kožnu garnituru firme „ Diva Divani“ u vrednosti od 1500 evra, sedam dana na Ohridu i vaučere sponzora.
Prva pratilja, Tijana Dimitrijević dobila je nameštaj fabrike „ Simpo“ u vrednosti od 1000 evra i sedam dana u Vrnjačkoj Banji.
Druga pratilja dobila je sedam dana u Vranjačkoj Banji, a Mis šarma vikend u Beogradu
Ovogodišnja pobednica rekla je za Vranjske da školovanje želi da nastavi na Višoj medicinskoj školi u Ćupriji, a po završetku školovanja planira da se zaposli i da dobro zarađuje. Planira i dalje da se bavi manekenstvom, naručito sada kada ima iskustvo više u tome, a kroz život je vodi moto: „Kako god da se osećaš spremi se, izađi i nasmej se, jer život nam ne dolazi sa maskom ali je ipak poklon“ . Osim nagrada koje su dodeljene za prva četiri mesta, po rečima Mikloša Dimitrijevića, vlasnika modne agencije „Fashion“ svaka učesnica dobila je poklone vredne po 150 evra i garderobu u kojoj  se predstavila javnosti.

Levo od bine, prvi red bio je rezervisan za zvaničnike grada Vranja (iz redova demokrata), novoformirane opštine Vranjska Banja i goste poput državnog sekretara iz Ministarstva za zaštitu životne i prostornog planiranja, Baneta Jovanovića, čije je prisustvo pojasnila predsednica opštine, Slavica Sotirović, najavom da će kroz nekoliko meseci trg na kome se odvija manifestacija zablistati novim sjajem zahvaljujući upravo ovom Ministrastvu. Drugi red bio je predvićen za sponzore, a odmah iza njih sedeli su gradski i opštinski većnici. Binom su već koračale kandidatkinje za titulu koja nosi materijalnu i ličnu satisfakciju, uvežbavajući korake pred glavni nastup, dok su se neke samo trudile da ostanu zapažene. Pojedine su i krišom palile cigaretu nevešto se krijući od znatiželjnih pogleda i objektiva kamera. Nešto pre zvaničnog početka programa, publika je počela da pristiže u velikom broju, a organizatori su se dali u potragu za Gocom Mišić, koja je vodila ceo program. Prva dama opštine je pomalo sa tremom pozdravila prisutne istakavši da je novo rukovodstvo po prvi put imalo zadovoljstvo, a ne obavezu da samostalno organizuje ovu manifestaciju.

Publici se najpre kao gost iznenađenja, stasom i glasom, predstavila Jelena Djorđević, ovogodišnja pobednica na „ Sunčanim skalama“ , koja živi u Podgorici, a poreklom je iz Vranjske Banje. Zatim je na scenu stupio vranjski glumac Dragan Stanković koji svojom čuvenom ulogom Mitketa iz „ Koštane“ uvek verno i živopisno prenosi  duh starog Vranja i koji je zasluženo pobrao aplauze prisutnih. Dok su estradni umetnici, Čeda Marković i Usnija Redžepova uz trubače zagrevali atmosferu napolju, četrnaest kandidatkinja iz Vranja i okoline je , u prostorijama hotela, nervozu skrivalo svaka na svoj način.

Jelena Pešić, mis Vranja i top ten devojka na izboru za mis Srbije, bila je instruktor ovim mladim devojkama.

– Svih 14 devojaka pokazale su zainteresovanost za bavljenje manekenstvom kao i potencijal za ovaj posao. Neke od njih su sa iskustvom u pogledu hodanja i držanja dok su ostale imale malih poteškoća ali su sve to prebrodile. Devojkama je bitno reći na šta treba da obrate pažnju poput držanja, osmeha, stava – otkriva Pešićeva.

 Prošlogodišnja  „ Mis Karanfil devojče“ , Anica Denčić, imala je razumevanje za strahove devojaka

– Verujte da nije nimalo lako i prijatno kada vas posmatra hiljadu očiju, dok se vi smeškate i pozirate, a jedino što vam je na pameti jeste da ne padnete – objašnjava ona.

 

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar