Kad porastem biću Dača



Biću šampion: Stančić

Biću šampion: Stančić



Nemanja Stančić (11), trenira kik boks u KBK Vranje i jedan je od najtalentovanijih u svojoj generaciji.

– Kik boks sam zavoleo gledajući starijeg brata Nikolu kako trenira i takmiči se. Kada sam pre tri meseca ušao u ring sa rukavicama, znao sam da je to sport u kojem želim da postignem što više – kaže Nemanja.



Slušao je savete brata, trenirao, a onda je došao kod trenera Dalibora Antića Dače, reprezentativca Srbije u kik boksu.

– Za ovo kratko vreme koliko treniram, Dača me je oduševio. Video sam šta znači bokser, kako treba da se odnosi prema obavezama na treningu i šta je sve potrebno da bi postao šampion u „A“ klasi – navodi Nemanja.

PROFIL
Ime i prezime: Nemanja Stančić
Rođen: 20. 4. 2000.
Mesto rođenja: Vranje.
Sport: kik boks

Ime i prezime:
Dalibor Antić
Rođen: 24. 5. 1983.
Mesto rođenja: Vranje
Sport: kik boks (sve discipline)

Dalibor Antić Dača (28), jedan od boksera koji je obeležio proteklu deceniju vranjskog kik boksa, došao je u klub 2000. godine u vreme kada se Nemanja rodio. Postigao je mnogo, od višestrukog prvaka Srbije u „B“ i „A“ klasi, do statusa državnog reprezentativca Srbije u svojoj kategoriji. U odličnoj je formi i svako novo takmičenje za njega je novo dokazivanje. Zbog svojih moralnih kvaliteta postavljen je za jednog od trenera dece koja prvi put oblače rukavice.

– Nemanja je početnik koji je nakon tri meseca rada na treninzima pokazao da je talenat i veliki potecijal. Da li će uspeti u kik boksu zavisi isključivo od njega samog. Klub je tu da mu maksimalno pomogne, usmeri ga i podrži – kaže Antić.

Ono što mladog Nemanju izdvaja od ostalih je urođena sklonost ka tehnici udaraca.

– Prosto upija sve što mu se pokaže. Rođen je za boksera. Podjednako dobro radi i rukama i nogama – ističe Antić.

– Za mene je boks, za sada, i zabava. Zato, obožavam da radim tehničke elemente jer ću biti spreman da sutra nadmudrujem protivnike – kaže Nemanja.

PUTNICI ZA ITALIJU
Vranjski bokseri: Radomir Nedeljković, 57 kg, Aleksandar Petrović 63 kg i Dragana Sretenović, 65 kg, učestvovaće na juniorskom Prvenstvu Evrope koje će se održati od 3. do 10. septembra u Italiji.
– Ovo je veliki uspeh za vranjski sport. Takmičiće se u disciplini lou kik i očekujemo da nas obraduju medaljama – ističe Igor Mladenović, trener vranjskih boksera.

– Tehnika ništa ne znači bez voljnog momenta. Iz iskustva znam da je svaki trening važan koliko i runda u meču. Zato, volim da radim sa dečacima koji kipte od želje i volje da na svakom treningu pruže maksimum. Nemanja je jedan od njih i ne propušta treninge. Neumoran i ima viška energije što impresionira – navodi Antić.

– Volim da radim kao moj trener Dača. On je najbolji primer kako se trenira i šta znači biti uvek spreman. Meč traje tri runde, a on je u trećoj spreman kao u prvoj. Kad ga pitam, koliko može rundi da odradi bez napora, kaže mi 12. Eto, moj cilj je da jednog dana odradim 13 runde bez napora i preteknem trenera Daču – kaže Nemanja.

– Postoji mišljenje trenera i selektora reprezentacije Nece Miloševića da bolje radim treću nego prvu rundu. Da bi se postigli vrhunski rezultati morate biti spremni 200 odsto, da trenirate naporno, živite sportski i imate zacrtan cilj u karijeri, a to su vrhunski dometi. Tako učim i klince, pa i Nemanju koji stvarno mnogo podseća na moj početak, dolazak u klub i rad – ističe Antić.

– Moj cilj je da budem kao trener Dača, dakle, reprezentativac Srbije i udaram nogama i rukama kao „Sveti Ilija“. Da jednog dana u ringu slušam himnu „Bože pravde“ – navodi Nemanja.

– Pored bavljenja boksom dečake upozoravamo da moraju biti dobri učenici i da je petica iz vladanja u školi ulaznica za naš klub. Nemanja je u svemu primer i zato verujem da će jednog dana biti šampion – tvrdi Antić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar