Dolaze pojačanja



Spremni za ispadanje: RK Vranje

Spremni za ispadanje: RK VranjeZoran Arizanović Šef novi je trener vranjskih rukometaša koji će na premijeri Super lige  17. septembra dočekati ekipu Crvenke. Arizanović je na klupi nasledio Dušana Stevanovića i Darka Stanojkovića.



– Uzeo sam „vruć krompir“ u ruke i znam šta me čeka. Obaveza prema klubu je velkika, a cilj je da sačuvamo igrački potencijal iz naše škole što je ulaganje u budućnost – kaže Arizanović.

Prvenstvo se bliži početku, a u treningu je dvadesetak omladinaca i nekoliko iskusnih igrača.



– Sve su to talentovani momci, željni dokazivanja, ali bez iskustva za Super ligu. Od starijih tu je Nikola Stamenković Kale, a vratili su se Miloš Stevanović Japanac i Miloš Itić Mesov. Sa nama trenira i Nenad Tasić Compa, ali se njegov status još uvek ne zna – navodi Arizanović, koji je svestan da sa ovim igračima klub nema šta da traži u eliti:

PRIPREMA ZA DOSTOJANSTVENO ISPADANjE
Uprava kluba se više puta sastajala i većala šta da se radi u bezizlaznoj finasijskoj situaciji. Kako naš sagovornik blizak upravi kaže, odlučeno je da se, sa određenim pojačanjima, dostojanstveno ispadne i krene iz početka sa stvaranjem novog tima.
– Prevladalo je mišljenje da klub mora da se spasi od gašenja i nestanka jer praksa je pokazala šta se desilo sa leskovačkom Dubočicom koja je bila ponos rukometa na jugu Srbije. Odlučeno je da se, prema mogućnostima, dovedu pojačanja i uz naše mlade snage ispadne što bezbolnije. Ono što je zacrtano kao glavno je formiranje ekipe za niži rang da ne bi usledilo dalje takmičarsko propadanje. Ipak, glavni problem nije rešen, a to je šta će biti sa dugovanjima od šest milona dinara koja mogu samo da se povećaju – navodi naš sagovornik.
Najvljena pojačanja, iz Niša i Leskovca, ne ulivaju poverenja našem sagovorniku:
– Todorović i Ranđelović su već bili kod nas i nisu opravdali očekivanja. Kada su otišli tužili su klub. Kako su igrali u Naisusu, koji je ispao, govori činjenica da su dobili zeleno svetlo da odu. Nikolić i golman Pešić iz Leskovca su iskusniji od naših rukometaša, ali to nije kvalitet za Super ligu. Oni dolaze iz Srpske lige i to sve govori. Bez para, ne može da se dovede nijedan provereni igrač. Vranje bije i loš glas, pa kvalitetni igrači sa strane traže odmah novac.

 – Sa ovom ekipom ne samo što ćemo ispasti, nego ćemo doživeti rezultatska poniženja. To, pre svega, šteti mladim igračima jer mogu da steknu gubitnički mentalitet od koga će se kasnije teško osloboditi. Zato sam predložio da urgentno klub pojačamo sa pet do šest iskusnih igrača, pa ako ispadamo da to bude dostojanstveno – ističe Arizanović.

Prema najavama iz kluba, uprkos nedostatku novca, odlučeno je da se potraže slobodni rukometaši, pre svega, iz Niša i Leskovca. Pregovara se sa Todorovićem i Ranđelovićem iz Niša i Nikolićem i golmanom Pešićem iz Leskovca.

– Još ne možemo da govorimo o imenima, ali nadamo se pojačanjima kako bi naši mladi igrači mogli da dobijaju određenu minutažu i stasavaju za buduća vremena – kaže Arizanović.

Na pripremama, koje se sprovode u Vranju, se radi na snazi, ali i elementima taktike i tehnike. Problem je odigravanje jačih kontrolnih utakmica. Rukometaši Vranja u svemu kasne jer skoro svi superligaši igraju turnire i već imaju oformljene timove.

– Očekujemo da odigramo što više utakmica sa ekipama iz okruženja, od Niša do Bujanovca. Situacija je alarmantna, teška, ali ne i bezizlazna po klub. Uprava treba da izađe pred javnost i kaže šta i kako dalje – ističe Arizanović.

PRODAJA KLUBA
Po rukometnim kuolarima u gradu, priča se i o prodaji mesta u Super ligi nekoj od zainteresovanih ekipa.
– Bilo je zagovornika takve ideja, da se mesto u Super ligi ustupi za određenu sumu novca zainteresovanom klubu iz Prve lige. Zna se, zainteresovani su oni koji će se boriti za prvo mesto. Njima je jeftinije da kupe mesto nego da se kroz prvenstvo plasiraju u elitu. Na taj način RK Vranje bi dobio novac i izmirio dugove, a vratio bi se u Srpsku ligu i krenuo od početka da stvara tim. Ta struja u klubu je veoma jaka, ali se u poslednji čas odustalo zbog straha od reakcije javnosti s obzirom da idu predizborne aktivnosti.   

COMPA NESTAO
Nenad Tasić Compa, bek RK vranje, koji je trenirao sa ekipom, poslednjih dana se izgubio iz grada.
– Tasić uporno pokušava da nađe angažman u Srbiji ili inostranstvu. Bio je pred dogovorom sa jednim prvoligašem, ali je zapelo oko plate. On je poželjan igrač posebno za ekipe iz Prve lige koje će se boriti za ulazak u Super ligu. S obzirom na krizu i na višak slobodnih igrača u Srbiji, njegoiva cena je 600 do 800 evra mesečne plate – kaže naš sagovornik.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar