Trener Branko je najbolji



Marko Manasijević (11), trenira u živi u Oberhauzenu u Nemačkoj, u tamošnjem nižerazrednom fudbalskom klubu. Interesuje samo pozicija broj 1, da bude  golman, što nije svojstveno njegovim vršnjacima. Jer, svi bi hteli da budu napadači poput Mesija, Suareza, Ronalda…



– Imao sam šest godina, kada me je otac vodio na utakmice Šalkea i kada sam se oduševio odbranama golmana. Tada sam rekao da ću bti golman i to poznati – kaže Manasijević koji leti dolazi sa roditeljima u Vranje gde ima porodičnu kuću.

Počeo je da trenira sa osam godina, a kada je 2009. godine došao u Vranje upoznao je trenera Branka Anđelkovića koji mu je postao istinski idol.



– Sa trenerom Brankom, počeo sam po prvi put da radim osnovne golmanske elemente i oduševio se koliko zna i kako ume na jednostavan način da mi to prenese – ističe Manasijević.

Branko Anđelković, dugogodišnji golman FK Dinamo i gotovo svih klubova u Pčinjskom regionu, slovi i za jednog od najboljih stručnjaka u svojoj struci. Profesionalno se bavi drugim poslovima jer od fudbala, kako kaže, „nema leba“. Voli da izađe u susret mladim golmanima početnicima, da ih poduči, usmeri i motiviše.

PROFIL
Ime i prezime: Marko Manasijević
Rođen: 18. 8. 2000.
Mesto: Oberhauzen
Klub: TVO Oberhauzen
Selekcija: pioniri
Mesto u timu: golman

– Marko ima dobre predispozicije da uspe u sportu. Prvo, veliku želju da bude golman, drugo, visoke psihofizičke kvalitete za njegov uzrast i treće usađenu marljivost i radinost koju je stekao životom u Nemačkoj. Sa njim je milina raditi – kaže Anđelković.

– Sa trenerom Brankom odrađujem osnovne elemente uz što veći broj ponavljanja. Vežbe nisu lake, ali su meni drage i trenirao bih do iznemoglosti. Svaki pokret trener objašnjava pokazujući, potom zajedno sa mnom i trči na zagrevanju, sve prvo on odradi, pa ja. Fantastičan je – ističe Marko.

– Marko je u godinama kada do sada nije imao pravog trenera golmana i normalno je da mu imponujem. Ipak, ništa posebno ne radimo, samo ono osnovno, za početnika najbitnije – ističe Anđelković.

– Meni je svaki trening radost i obaveza. Ako je zakazan u 9 i 30 časova ja sam u 9 na stadionu. Kad trener na kraju vežbe kaže još jedno ponavanje moj cilj je da budu još dva. Nekad budu, nekad zbog umora ne. Ono što je najbitnije, trener Branko ne dozvoljava da ništa uradim nepravilno. Tu nema popusta i zato mu se divim – tvrdi Marko.

PROFIL
Ime i prezime: Branko Anđelković
Rođen: 11.11. 1958.
Klub (kao golman): FK Dinamo, FK Jumko, FK Morava (Han), FK BSK, FK Radnik
Klub (kao trener): FK Dinamo

– Naš cilj je da Marko shvati šta ga čeka kada od jeseni krene da ozbiljno trenira u klubu sa trenerom golmana. Isuviše je kratak period boravka u Vranju i ono što bi trebalo da radimo recimo mesec i više dana, mi prelazimo za  15 – ističe Anđelković.

– Od jeseni prelazim u FK Duizburg gde se ozbiljno trenira. Prošao sam probu i to me raduje – kaže Marko.

– Sa prelaskom u Duizburg biće mu mnogo lakše na početnim trenizima jer smo u Vranju radili one elemente koji ga u klubu očekuju. Bitno je da je Marko shvatio šta ga čeka, da je shvatio da je talenat pet odsto, a rad 95. Mislim da je na pravom putu, ima urođenu radnu disciplinu i talenat sa ovih naših prostora – kaže Anđelković.

– Za početak, biću stadardni golman u pionirima Duzburga, a kasnije videćemo. Moj menadžer je poznati nekadašnji hrvatski fudbaler Ivica Grlić i nećemo žuriti – ističe Marko.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar