Antić vodio tim sa tribina



Petković u akciji

Sudija je treneru Dinama zabranio da sedi na klupi jer klub nije uplatio 5.000 dinara za njegovu licencu



 



Petković u akcijiFudbaleri Dinama, nakon brojnih šansi na obe strane, uspeli su da savladaju ekipu Balkanskog iz Dimitrovgrada, rezulttom 2:1.

Dinamo je u utakmicu ušao sa renoviranim timom, u kome je najstariji igrač bio štoper Ivica Trajković (27). Svi ostali, starosti su od 18 do 22 godine. Ono što je iznenadilo oko 500 prisutnih ljubitelja fudbala, na klupi nije bilo trenera Aleksandra Antića i njegovog pomoćnika Dragana Pavlovića. Antić je ekipu vodio iza ograde davajući instrukcije fudbalerima i jedinom koji je bio na klupi, predstavniku ekipe Vladi Vasiljviću Djerku, vatrenom navijaču Dinama.

Na pitanje zašto nije bio na klupi, Antić je vidno iznerviran odgovorio: „Pitajte one iz uprave“!

KRESPO OTIŠAO
Igor Stojković Krespo otišao je iz Dinama i u narednom periodu posvetiće se igranju malog fudbala za KMF Vranje.
– Ponuđeni su mu odlični uslovi, klub ima velike planove, planira se odlazak na pripreme. Stvare se novi, moćan tim koji neće strepeti za prvoligaški opstanak, a ako se ukaže prilika boiriće se za izlazak u Evropu. Imamo punu podršku gradonačelnika Miroljuba Stojčića koji je ujedno i predsednik kluba – kaže naš sagovornik iz KMF.

Goran Nastić, generalni sekretar FK Dinamo, tokom nedelje imao je pune ruke posla jer u klubu osim njega nikoga od funkcionera nije bilo.

– Trener Antić nije mogao da sedi na klupi jer nismo imali da platimo licenciranje za sezonu 2011/2012.  koje iznosi 5.000 dinara. Da je on samo bio u pitanju rešili bismo nekako, ali moralo je da se uplati i licenciranje lekara, fizioterapeuta i još neke obaveze u iznosu od oko 40.000 dinara. Sudija utakmice, Grujić nije dozvolio treneru da sedi na klupi, ali je dozvolio lekaru i fizioterapeutu iz humanih razloga – ističe Nastić.

Ali, ovo je samo deo nevolja sa kojima je Dinamo ušao u sezonu. Brojni problemi sa registrovanjem novih igrača, sa registracijama onih koji su prešli iz omladinaca, sa neurađenim lekarskim pregledima rešavani su u poslednji čas na volšeban način. Zahvaljujući, ovog puta, isključivo umešnosti Nastića.

Narednu utakmicu, fudbaleri Dinama igraju u gostima protiv ekipe Borca iz Bivolja i očekuju još jednu pobedu.

TRAJKOVIĆ PRESTAJE DA IGRA?
Nenad Trajković Vučko, štoper i kapiten Dinama, počeo je tek prošle srede da trenira, ali ozbiljno razmišlja da prestane sa aktivnim igranjem.
– Imam 33 godine, teško mi padaju treninzi, nemam motiva, nespreman ne mogu da igram i najverovatnije okačiću kopačke o klin. Konačnu odluku doneću nakon razgovora sa čelnicima Dinama – kaže Trajković.

STAJIĆ TRENUTNO BEZ KLUBA
Nebojša Stajić Sose, trenutno je bez kluba. U Dinamo bi se vratio, ali ne vidi shvrhu njegovog angažovanja.
– Šta ću u klub koji nema 5.500 dinara da plati niškom savezu za moju brisovnicu. To znači da bi morao da igram amaterski, bez para, a to mi ne treba. Imam 29 godina, mogu najviše da pružim i budem oslonac ovoj mladoj ekipi, kao i Vučko Trakjković, ali mora neko da razgovara sa mnom, da vidimo ima li mogućnosti za saradnju – kaže Stajić.

RADNIK PORAŽEN
Obistinile su se prognoze pojedinih fudbalskih stručnjaka da surdulički Radnik ulazi u prvenstvo sa iskusniom ekipom, ali sa puno stranaca koji su van forme. Posledica toga bio je i (ne)očekivan poraz od ekipe Trstenika 2:0. U narednom kolu Radnik ponovo gostuje jednom od favorita prvenstva, ekipi Radničkog iz Svilajnca. Tada će se videti prave mogućnosti tima u koji je puno novca uloženo.

REZULTATI
Rezultati 1. kola: Dinamo – Balkanaki 2:1, Trstenik PTT – Radnik 2:0, Kopaonik – Borac 2:0, Car Konstantin – Trgovački 1:0, Timok – Sloga 2:1, Žitorađa – Vlasina 3:0, Radnički (P) – Hajduk Veljko 1:1, Svrljig – Radnički (S) 0:1.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar