Selja i Šeki kandidati za trenera



Vruć krompir: Stanojković, Melanija Zdravković, Otišao u Zaječar: Cvetković, Ljubiša Anđušević

Vruć krompir: StanojkovićKošarkaši Juga još uvek nisu počeli sa trenizima za nastupajuću sezonu u Prvoj srpskoj ligi „Istok“, a još uvek se ne zna ko će biti trener ni kako će izgledati igrački sastav. Jedino je izvesno da će sve zavisitiu od materijalne situacije jer većini košarkaša nisu izmirena dugovanja iz prethodne sezone.



U klubu su nezadovoljni ponašanjem trenera Dejana Petrovića koji je zbog neisplaćenih plata tužio i dobio KK Jug. Zbog dva utuženja, Petrovića i hotela „Narcis“ na Vlasini, račun Sportskog saveza bio je desetak dana u blokadi 700.000 dinara.

Kao novi trener KK Jug spominje se Siniša Stošić Selja iz Leskovca, koji je voljan da radi za odgovarajuću platu. Drugi kandidat je Marjan Stanojković Šeki, dosadašnji trener KK Panteri i pred kraj sezone bujanovbačkog BSK.



 

STRELjAŠTVOMelanija Zdravković

Zdravkovićeva sa reprezentativcima

Melanija Zdravković, strelac SK Vranje, biće učesnik Kampa reprezentativnih strelaca koji se održava u Karatašu kraj Kladova, od 13. do 20. avgusta.

– Nalazim se u grupi od  najtalentovanijih mladih strelaca iz čitave Srbije i radićemo pod rukovodstvom 10 najboljih trenera. Predsednik stručne komisije je Goran Maksimović, svojevremeno višesturki prvak Jugoslavije, svetski i olimpijski šampion. Radi se sa najsavremenijim oružjem i municijom u izvarednim uslovima. Kamp puno utiče da se formiramo kao vrhunski strelci – kaže Zdravkovićeva.

Još jedno priznanje stiglo je za SK Vranje. Bogdan Mitrov, trener kluba, biće rukovodilac Kampa reprezentativnih strelaca.

– Bio sam prošle godine, evo i sada. Ovo je veliko priznanje za grad, klub, pa onda i za mene – navodi Mitrov koji je aktivno 42 godine u streljaštvu.  

 

ODBOJKA

Mladost i Vranje počeli sa pripremama

Odbojkaši Mladosti i Vranja krenuli su sa pripremama za nastupajuću sezonu u Drugoj ligi „Istok“.

– Sastav ekipe iz Prve lige i trener Miško Petrov su spremni da nastupaju u Drugoj ligi što nas hrabri i daje za pravo da istaknemo kadidaturu za prvo mesto i povratak među prvoligaše. Nadamo se da će i veteran Viktor Petrov igrati jer nam puno znači – kaže Aleksandar Nikolić, predsednik OK Mladost.

U gradskom rivalu, OK Vranje, takođe nema nikakvih promena. Mlada ekipa je iskusnija za godinu dana.

– Krenuli smo sa pripremama od 15. avgusta i naš cilj ostaje isti – afirmacija mladih odbojkaša i opstanak u ligi – ističe Srđan Milić, sekretar OK Vranje.

 

Ljubiša AnđuševićRK VRANjE

Anđušević predsednik?

Ljubiša Anđušević, dugogodišnji sprtski rtadnik, najozbiljniji je kadidat za novog predsednika vranjskih rukometaša, koje će se i ove sezone takmičiti u Super ligi.

– Anđušević je iskusan rukovodilac, bio je dugo godina predsednik RK Vranje u Drugoj ligi, član je UO. Energičan je, odlučan i blizak politički saradnik gradonačelnika Miroljuba Stojčića. Drugo, žestok je kritičar dela uprave RK Vranje i ukoliko dođe na čelo biće kooptiranja novih članova. Ono što znamo to je da Anđušević traži mesečnu uplatu na račun kluba od 800.000 dinara kako bi se, pre svega, vraćali sukcesivno dugovi – kaže naš izvor blizak upravi kluba.

Inače, u klubu trenutno trenira drugi tim pod rukovodstvom trenera Zorana Arizanovića. Radi se o dečacima iz omladinske i kadetske selekcije koja se na proleće nije takmičila i nema utakmice u nogama.

Od starijih rukometaša trenira jedino Nenad Tasić Compa koji još uvek traži angažman. Pored igrača sa strane, koji su svi otišli, klub su napustili i dvojica najtalentovanijih domaćih igrača: Davor Arsić, golman, koji je prešao u šabačku Metaloplatiku i Aleksandar Cvetković, krilo, u ekipu Zaječara.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar