Pohod na Prvu ligu



FK Radnik, Najbolji smo: Jocić, Stvaramo okružni fudbalski centar: Stokić

Najbolji stadion u regionu, sređena novčana konstrukcija i jak igrački pogon glavni su aduti Radnika pred start prvenstva



 



FK RadnikNovica Tončev, predsednik SO Surdulica, u utorak, 16. avgusta, održao je sastanak sa upravom, stručnim štabom i fudbalerima Radnika, u sali SO, u prisustvu novinara, na kome je poželeo akterima fudbalskih zbivanja u gradu puno uspeha u nastupajućoj sezoni u Srpskoj ligi „Istok“.

– Nadam se da je naš zajednički cilj, plasman u Prvu ligu realan i ostvarljiv i zato svi koji volimo fudbal očekujemo da na pravi način reprezentujete grad kako bi se u narednoj takmičarskoj sezoni ime Surdulice pročulo širom Srbije. Ugledajte se na Elvisa Ajdinovića, našeg suigrađanina, najboljeg trubača u Guči, budite i vi najbolji fudbalski kolektiv u republičkoj ligi – kaže Tončev.

NEMA PARA BEZ IGRE

Predsednik opštine, glavnog finasijera Radnika, pozvao je sve u klubu na profesionalnost, ozbiljnost, disciplinu i timski duh što je preduslov za uspeh.

– Nećemo tolerisati nedisciplinu, nezalaganje, inertenost i neprofesionalan odnos prema klubu. Grad je odvojio pozamašna sredstva kako bi jug Srbije dobio novog prvoligaša. Sve što smo se dogovorili biće ispoštovano, a vaše je da navijačima priredite slavlje u proleće 2012. godine  – navodi Tončev.

Najbolji smo: JocićNa priče, koje kruže Surdulicom, da ako klubu ne krene u prvih pet kola neće biti novčanih davanja fudbalerima, Tončev je odgovorio:

– Svi znate da sam građevinski preduzimač i da u tom poslu važi pravilo da se kuća pravi od temelja, a ako je temelj po najvišim standardima lako je za krov. Želim zato da se osvrnem na vašu fudbalsku misiju u klubu, a to je da moramo od starta prvenstva pobeđivati i kod kuće i na strani. Ako budemo u sredini tabele, a uložili smo novac u tim, infrastrukturu i ostalo, onda nije realno da primate dogovorene sume novca u vidu plata. Vaši rezultati, učinak na terenu odlučivaće koliko ćete mesečno zarađivati – ističe Tončev.

Predsednik je s posebnom pažnjom najavio potpunu rekonstrukciju terena i stadiona FK Radnik.

– Imamo sigurno najbolji teren i stadion na jugu Srbije. Na tribinama smo postavili stolice, pokrili ložu, postavili sefamor, kupili pokretnu kosačicu vrednu 4.000 evra, a ono što je najbitnije uspeli smo da u potpunosti zamenimo travu tako da ćemo od trećeg kola igrati na tepihu. Dakle, puno smo uložili kako bi stekli preduslovi za takmičenje u najelitnijim fudbalskim ligama Srbije. Naš cilj je da u dogledno vreme postavimo reflektore na stadionu i da time zaokružimo priču o surduličkoj fudbalskoj „bonbonjeri“ – kaže Tončev.

Stvaramo okružni fudbalski centar: StokićOn se posebno se osvrnuo i na rad svojih najbližih saradnika, članova uprave kluba koji u letnjem periodu nisu štedeli vreme i volju da se nađu kad god zatreba. Posebno je apostrofirao rad Dragana Stankovića, predsednika kluba, Miodraga Marinkovića, potpredsednika, Slađana Milenkovića, direktora i Predraga Stokića, sekretara.

U ime uprave, fudbalerima se obratio Slađan Milenković, direkor kluba koji je zadovoljan kvalitetm koji poseduju fudbaleri Radnika.

– Odgovorno tvrdim da imamo tim za najviše domete, da smo po kvalitetu među prve tri do četiri ekipe u ligi, a sigurno i mnogo bolji od većine sadašnjih prvoligaša. Na vama, igračima, je da to opravdate igrom i zalaganjem, da se potrudite da predsedniku Tončevu uzmete pare za svoj trud i rezultat. Ako umete itekako će vam se isplatiti, u suprotnom propustićete još jednu važnu priliku u da napredujete u karijeri i da ostvarite sebe u fudbalu na pravi način – naveo je Milenković.

STIŽU I REFLEKTORI

Nakon Milenkovića, fudbalerima i upravi se obratio trener Goran Jocić, koji je kao fudbaler ponikao u Radniku, a krunu karijere doživeo u niškom Car Konstantinu kada je igrao u Drugoj ligi. Završio je DIF, stekao licencu i od njega se očekuje da bude trenerski hit u narednom prvenstvu.

KO JE DOŠAO A KO OTIŠAO
Predrag Stokić, sekretar kluba prediočio je da je iz kluba otišlo 12 fudbalera, a stiglo 14 novajlija.
Otišli su: Marko Blagojević, Aleksandar Stojković, Vladan Vidanović, Milan Stojanović (Radnički Svilajnac), Nikola Stanković (Žitorađe), Mario Bizjak (?), Nikola Milojković (Morava Vladičin han), Igor Stamenović, Dragan Anđelković, Milan Ignjatović, Jovan Stanković (Alakince) i Dušan Stojkov (Borac Čačak).
Došli su: Novak Novaković (FK Beograd), Vlada Stamenković, Nikola Stojanović, Nikola Vojinović, Miloš Tasić (Dinamo Vranje), Nikola Pavlović, Jovan Antić (Morava Vladičin Han), Petar Veličković (Jagodina), Nikola Milić (FK Ropotovo), Marko Ignjatović (Šumadija Aranđelovac), Stefan Sibinović (Jedinstvo Paraćin), Slaviša Brković (Albanija), Bojan Minić (Albanija) i Miloš Ivanković (Sinđelić Niš).
Očekuje se i dolazak iskusnog Miletića iz Mladog radnika iz Požarevca.
Naravno pomenutim fudbalerima pridružiće se iskusni i provereni starosedeoci: Goran Ristić, golman, Miša Kostić, Todorov, Janjić i drugi.
– Naš cilj je da, pre svega, postanemo okružni fudbalski centar koji će okupljatio najbolje fudbalere iz Surdulice, Vranja, Hana, Bujanovca… Ti fudbaleri bi činili kostur tima, a ono što nedostaje pronalazili bismo na fudbalskom tržištu – ističe Stokić.

Jocić se najpre osvrnuo na rad fudbalera u pripremnom periodu navodeći da je sve odrađeno po najvišim standardima i da je zadovoljan kako su fudbaleri sve to podneli s obzirom da su zahtevi bili profesionalni. Osvrnuo se i na odigravanje kontrolnih utakmica.

– U tom delu, sa svojim pomoćnikom Nikolom Nešićem, nismo bili zadovoljni zalaganjem i pristupom igri na pojedinim utakmicama. Protiv prvoligaša, niškog Radničkog, prikazali smo vrhunsku igru, a protiv Dinama iz Vranja, ekipe iuzetno mlade i neiskusne, podbacili i otaljavali posao na terenu što ne sme da se ubuduće desi. Ukoliko želimo prvo mesto moramo da svakog protivnika respektujemo i da, kvalitetom i borbom do poslednjeg atoma snage, pokažemo da smo najbolji – kaže Jocić.

Perspektivni trener je izjavio da je svako mesto u timu pokriveno sa po dvojicom kvalitetnih fudbalera i da očekuje u prvom kolu, u gostima protiv ekipe Trstenika pobedu i prva tri boda. Radnik je gost i u drugom kolu ekipi Radničkog u Svilajncu.

– Protivnike respektujemo, poznajemo kako i na koji način igraju. Naše je da se adekvatno spremimo i psihološki rasterećeni uđemo u mečeve koji slede – navodi Jocić.

On se zahvalio i medicinskom timu na radu u klubu koji predvodi dr Čeda Mitić i Miljan Stanković, fizioterapeut.

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar