Stomatolog u Partizanu



,

Lazar Djošić (16), jedan je iz plejade talentovanih mladih košarkaša koji su ponikli u renomiranoj školi KK Ekonomac, pod rukovodstvom trenera Nenada Petrovića. Već godinu dana nastupa za kadete KK Ras iz Beograda koji je filijala beogradskog Partizana.



– Prezadovoljan sam statusom u novom klubu, igram standardno za selekciju kadeta na pozoiciji pleja – kaže Djošić.

Treninzi su vrhunski, po programu Partizanove škole koja je oličena u liku i delu trenera Duška Vujoševića.



– Radi se pojedinačno na svakom elementu odbrane i napada, na poboljšanju individualnih nedostataka. Onda se se to uklapa u celinu, u timsku igu. Trenira se svakodnevno i igraju se utakmice. Nakon svake odigrane utakmice sledi detaljna analiza igre – navodi Djošić.

Period prilagođavanja novom klubu za mladog košarkaša nije bio nimalo lak.

– Bilo je u početku teško, kriza, nisam se odvajao ranije od kuće, ali sve sam prebrodio zahvaljujući roditeljima. Oni su me uvek bodrili i bili oslonac u životu. Sa njima u dogovoru upisao sam srednju zubotehničku školu i sa uspehom položio prvi razred – ističe Djošić.

Iako previše voli košarku, ne želi da zapostavi školu.

– Učiniću sve da se izborim za što bolju poziciju u timu, ali školu ne zapostavljam. Ko ne bi voleo da zaigra za Partizan ili neki prvoligaški klub, ali nije neuspeh igrati i košarku iz ljubavi i postati stomatolog – kaže Djošić.

 

PETAR NIKOLIć, KOŠARKAŠ KK MORAVA

U Jug igraju „tatini i mamini“ sinovi

Petar Nikolić (18), kao jedan od najtalentovanijih izdanaka vranjskih košarkaških škola Ekonomac i Panteri,  u seniorskom timu KK Jug nije dobio pravu šansu da zaigra.

– U KK Jug nisam dobio šansu jer tu igraju „tatini i mamini“ sinovi i džaba talenat, volja i želja da se na pravi način kvalitetom dokažete. Prvo su me poslali da na dvojnoj registraciji igram za BSK Junior. A, onda sam uzeo ispisnicu i prešao u Moravu iz Vladičinog Hana – priča Nikolić.

U Moravi je potvrdio svoj kvalitet, igrajujći ujedno za prvi tim u Prvoj srpskoj ligi i za omladince koji su se takmičili u Prvoj ligi Srbije.

– Došao sam u pravi klub, organizovan, koji zna šta hoće. Igram standardno, za seniore 30 minuta, a za omladince 35 minuta po utakmici. Dakle, svakodnevno trening i dve utakmice za vikend – kaže Nikolić.

Pamti kvalifikacije sa omladincima Juga za plasman u Prvu omladinsku ligu Srbije.

– Nisam bio dobar za Jug, za one koji će uništiti klub, a onda sam prešao u Moravu i proradio je inat. U odlučujućoj kvlifikacionoj utakmici dao sam preko 20 koševa i isto toliko lopti uhvatio pod košem. Nisu prošli zahvaljujući košarkašima Morave, a pre svega meni – ističe Nikolić.

U Moravi, klubu koji je zauzeo treće mesto i bio ispred KK Jug, igra standardno dobro iako je najmlađi u ekipi.

– Za to što igram i što pružam dobre partije u Moravi, zaslužan je trener Vladimir Marinković, najbolji na ovim prostorima, a za to što je Morava pravi klub najveće zasluge imaju pravi zaljubljenici u košarku – Miodrag Kostić, Srđan Prstojević i Aleksandar Stojković. Tako nešto Vranje nema – navodi Nikolić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar