Prljavština je pitanje kulture



Vranje je prljav grad – slažu se Vranjanci ali i većina onih koji ovde dolazi iz drugih mesta. Djubre na svakom koraku, zelene površine koje odavno nisu više zelene jer se ne zalivaju, prljave ulice, prepune kante za đubre… Da li je to stil života ili je problem u nečem drugom?



 



Napori koje JKP „Komrad“ čini da očisti grad skoro da se ne primećuju, a leti je to posebno izraženo. U čemu je problem?

– Sada je situacija mnogo bolja nego što je bila i ne može se reći da nema razlike u čistoći, mada uvek može i više i bolje. JKP „Komrad“ stalno radi na tome da grad bude čistiji.

Koliko su građani krivi za prljavi grad?

– Prljavština nije pitanje krivice, već je pre svega pitanje standarda i kulture koju ste stekli kao građanin. Grad se proširio, a tehnika i broj radnika kojim raspolažemo je ostao na istom nivou. U takvim uslovima nije moguće normalno raditi.

Od apelovanja na savest, očigledno, nema ništa. Šta je sa kaznama?

– Mere kažnjavanja sprovode drugi organi.

Koliko često se prazne kontejneri i zbog čega se ne odnosi kabasto đubre?

– Ulične đubrijere i kontejneri u centru grada prazne se  dva puta dnevno radnim danom, a subotom i nedeljom jednom. Potrebu za iznošenjem kabastog smeća naši sugrađani mogu da prijave pozivom na telefon 7421-180 i usluga će im biti pružena postavljanjem kontejnera od sedam metara kubnih u koji mogu da odlože svoj kabasti otpad.

Ulice u gradu ni leti se ne peru. Ranije je opravdanje bilo da nema novca u budžetu, pa nestašica vode, a sada da nema vozila za tu namenu. Može li se to vozilo nabaviti?

– Vozilo kojim raspolaže JKP „Komrad“ nije adekvatno današnjim zahtevima pranja ulica i kolovoza.  Razume se da se vozilo može nabaviti, ali za to treba obezbediti materijalna sredstva.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar