Potražuju preko 700 hiljada



Mire je sve znao: Smiljković, Naplato zarađeno: Petrović

Zbog neispunjeih obaveza u iznosu od oko 700.000 dinara prema Dejanu Petroviću, i zbog neplaćenih usluga prprema na Vlasini u hotelu „Narcis“, KK Jug blokirao je račun Sportskog saveza krajem prošle nedelje.



Mire je sve znao: Smiljković– Stigla su potraživanja po utuženju koja su pravosnažna, od strane Dejana Petrovića, trenera Juga u iznosu oko 360.000 dinara, a približno tolika su i potraživanja hotela „Narcis“ gde su prošlog leta obavljene pripreme KK Jug. Do petka, 12. avgusta, trebalo bi da se odblokiramo i da klubovi koji su u fazi priprema nastave nesmetano sa radom – kaže za „Vranjske“, Dušan Tomić, direktor Sportskog saveza.

Goran Smiljković, sportski direktor KK Jug, navodi da su utuženja stigla uprkos tome što je on na vreme obavestio rukovodstvo grada o dugovanjima koja bi se morala regulisati do početka jula ili najkasnije do 1. avgusta.



Naplato zarađeno: Petrović– Po završetku sezone bio sam kod gradonačelnika Miroljuba Stojčića i obavestio ga o dugovanju kluba prema treneru, košarkašima i ostalima, poput hotela „Narcis“ za pripreme. Ukupan dug je iznosio oko 1.200.000 dinara. Obećano je da će se sukcesivno rešavati kako bi klub mogao da krene normalno sa radom u nastupajućoj sezoni. Pošto se nije ništa plaćalo po osnovu dugovanja, pre mesec dana bio sam kod Zorana Antića, predsedenika Sportskog saveza i od njega dobio obećanje da će se dugovi regulisati. Na tome je ostalo, ja ne mnogu da dajem pare iz džepa, grad je vlasnik i finasijer kluba – kaže Smiljković.

Trener Petrović godinu i po dana nije primio platu, a „Narcisu“ se duguje od prošlog leta.

– Ne može klub da funcioniše ako se ne isplaćuju primanja treneru i košarkašima. Da su uplaćena sredstva za Petrovića i „Narcis“, uštedeli bismo oko 100.000 dinara, novac koji je otišao na sudske troškove. Za te pare mogle su lopte ili oprema da se kupi – rezigniran je Smiljković.

Smiljkoviću se, ipak, najviše zamera od strane košaraških radnika što je „svojim bahatim i osionim ponašanjem“ oterao mnoge iz kluba koji su po raznim osnovama mogli da pomognu.

– Ostao je sam u klubu, a jedan čovek ne može da vodi, posebno Smiljković koji nema iskustva u tome – kaže Nenad Petrović, nekadašnji trener KK Jug.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar