Bez pojačanja ne možemo u vrh tabele



Ukoliko budemo imali osnovne uslove za rad, a tu pre svega mislim na dovoljan broj lopti i opremu, možemo se nadati uspehu



 



Aleksandar Antić (29), jedini školovani trener u Dinamu koji je ponikao u klubu, vredno radi na Gradskom stadionu sa prvotimcima Dinama, koji su skup omladinaca i kadeta pojačan nekolicinom iskusnih igrača.

– Treniramo dva puta dnevno, radimo po najsavremenijem planu i programu na sticanju i poboljšanju fizičke spreme, na podizanju nivoa brzinskih svojstava i ujedno igramo kontrolne utakmice – kaže za „Vranjske“, Antić.

Ekipa je mlada, kako igrači podnose pripreme?

– S obzirom da zbog nedostatka novca, pripreme izvodimou Vranju, po velikoj vrućini, što je dodatni problem, dobar deo mladih igrača teško podnosi napore.

Da li samo vrućina utiče na to?

-Glavni problem je što su ti momci, omladinci i kadeti, došli sportski „zapušteni“ u prvi tim. Kada je bilo najpotrebnije, radili su improvizovano, bez kontinuiranog treninga, bez nadogradnje koja ih dovodi u ravnopravan položaj sa ostalim prvotimcima.

NA STARTU PROTIV BALKANSKOG
Na Konferenciji klubova Istočne grupe Srpske lige predstavnici klubova izvukli su takmičraske brojeve ekipa i odlučili da prvenstvo počne 20, odnosno 21. avgusta.
Klubovi su izvukli sledeće brojeve: 1. Svrljig; 2. Radnički (Pirot); 3. Žitorađa; 4. Timok (Zaječar); 5. Car Konstantin (Niš); 6. Kopaonik (Brus); 7. Dinamo (Vranje); 8. PTP (Trstenik); 9. Radnik (Surdulica); 10. Balkanski (Dimitrovgrad); 11. Borac (Bivolje); 12. Trgovački (Jagodina); 13. Sloga (Despotovac); 14. Vlasina (Vlasotince); 15. Hajduk Veljko (Negotin) i 16. Radnički (Svilajnac).
Po redosledu izvučenih parova u prvom kolu će se sastati Svrljig – Radnički (Svilajnac), Radnički (Pirot) – Hajduk Veljko (Negotin), Žitoradja-Vlasina (Vlasotince), Timok (Zaječar) – Sloga (Despotovac), Car Konstantin (Niš) – Trgovački (Jagodina), Kopaonik (Brus) – Borac (Bivolje), Dinamo (Vranje) – Balkanski (Dimitrovgrad) i PTP (Trstenik) – Radnik (Surdulica).
Nakon izvlačenja parova izabran je i novi predsednik lige. Predstavnici klubova su odlučili da se na čelu Srpske lige Istok bude Slobodan Veličković iz Žitorađe.

Kako im pomoći, uvesti u trenig i ritam utakmica?

– Zahvaljujući Dejanu Ivanoviću, direktoru kluba mi trenutno dva pta nedeljno igramo kontrolne utakmice. Nadam se da će tako biti do početka prvenstva. Svesni smo da je mladim igračima potreban što veći broj utakmica, a da li će svi iskoristiti šansu ili ne – videćemo. Moraće u hodu da podižu fizičku spremnost i da kontinuiranim igranjem podignu nivo svoje forme. Savet je i da sportski žive, da do početka prvenstva slobodno vreme posvete fudbalu i svojoj karijeri.

Malo je starijih prvotimaca ostalo u klubu!?

– Tu je Nenad Trajković Vučko, kapiten, i očekujemo da počne da redovno trenira. Ivica Trajković Taci je povređen i ne trenira. Za sada, redovan je Igor Stojković Krespo.

Bilo je govora da se u Dinamo vraćaju Dejan Osmanović i Nebojša Stajić?

– Ne znam šta je sa njihovim papirima, ali činjenica je da su u ovom trenutku potrebni Dinamu.

Imate li pomoćnog trenera, trenera golmana?

– Pomoćni trener i ujedno trener golmana je Dragan Pavlović. Radi se o iskusnom treneru koji je radio u nekoliko makedonskih klubova.

POJAČANjA
– Dovedena su četiri mlada igrača kojima je cilj dalja fudbalska afirmacija. Radi se o talentovanim fudbalerima, a to su Barjaktarević iz Beograda, Marković iz Smedereva, Vukojević iz BSK Borče i Ilić iz Dubočice. Potrebno nam je nekoliko iskusnih igrača kako bismo mogli da uigravamo mlade igrače i stvaramo bazu za sledeću sezonu. Ali, ako od toga ništa ne bude, ono što je alarmantno i što mora prvo da se reši, je dovođenje iskusnog golmana. Nemam ništa protiv mladih Petrovića i Dimčića, ali da bi napredovali, a tim imao sigurnost, moramo da imamo dobrog golmana za Srpsku ligu – kaže Antić.

Koji plasman očekujete u Srpskoj ligi „Istok“?

– Naš cilj je gornji deo tabele ukoliko se pojačamo, a ukoliko ostanemo sa ovim timom i dovedemo golmana bićemo u sredini tabele. To je ostvarljivo ukoliko budemo imali osnovne uslove za nesmetan rad. Tu mislim, pre svega, na dovoljan broj lopti i odgovarajuću opremu.

Da li preti ispadnje iz lige?

– Ne smemo da razmišljamo o ispadanju, to ne dolazi u obzir, videli smo šta se desilo sa leskovačkom Dubočicom, prokupačkim Topličaninom, grad ne sme da dozvoli da Dinamo doživi slično.

U prvom kolu dočekujete ekipu Balkanskog iz Dimitrovgrada?

– Veoma neugodan protivnik, ali naš imperativ je pobeda i prva tri boda.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar