Uživanje u trenutku



, , ,



Goran Stefanović je narodni poslanik DS i lider te partije u Vranju. Oženjen je Marijom sa kojom ima dva sina, Luku (11) i Vuka (2,5), lekarkom koja  trenutno specijalizira hirurgiju u Nišu. Zbog obaveza u Republičkoj Skupštini Goran je često na putu na relaciji Vranje-Niš-Beograd. Posle gomile razmenjenih poziva nekako smo uspeli da se „udenemo“ u termin između dolaska iz Niša i odlaska na odmor. U ovoj rubrici Vranjske će pokušati da javne ličnosti predstave iz sasvim drugog ugla



 

Petak, 29. jul, 08:30 – ADVOKATSKA KANCELARIJA GORANA STEFANOVIĆA

Goran je tog jutra doputovao iz Niša nešto malo posle osam sati. Doručak i ručak za ovog poslu posvećenom političara nije obavezan ritual, kao što bi možda bio za pojedince koji se bave drugačijom vrstom posla.

-Vi to ne možete da shvatite – objašnjava Stefanović – ali ja uopšte ne živim životom kao drugi ljudi. Nisam formalista, a moja supruga je, na žalost, morala da se prilagodi svim tim dešavanjima. Mogu reći da doručkujemo zajedno samo vikendom i nemamo poseban ritual oko toga. Jedva da uspemo supruga i ja kafu da uskladimo. Mali nam je živahan i mora uvek jedan od nas da bude pored njega – kaže Stefanović dok pretresa po torbi.

Dan lokalnog političara uglavnom počinje u 8 sati ujutru. Klimatizovana i savremeno opremljena kancelarija ovog advokata odiše disciplinom i radnom atmosferom. Obučen u sivo odelo i košulju boje lila niz koju pada  siva kravata, sedi za svojim radnim stolom. Uprkos brojnim telefonskim pozivima,koji su prekidali naš razgovor, Goran je bio predusretljiv i ljubazan.

10:20 – KABINET ZAMENIKA GRADONAČELNIKA

Ulazimo u opštinu i idemo stepeništem do kabineta zamenika gradonačelnika Igora Andonova. U kabinetu je ekipa demokrata – Slobodan Stamenković i Perica Janković.  Oni već uveliko raspravljaju o nekim pitanjima. Stefanović ulazi i pozdravlja se sa svima. Opušteno, uz kaficu i sok razmenjuju se informacije i dogovaraju aktivnosti.

11:00 – NOVI STAMBENO-POSLOVNI PROSTOR KOD AUTOBUSKE

Stefanović i Stamenković kolima odlaze na teren ispred novog stambeno-poslovnog prostora kod glavne autobuske stanice gde je zakazano davanje izjava povodom toplifikacije ovog objekta.

Na putu do tamo njih dvojica komentarišu trenutnu situaciju u gradu. Pozdravljaju se sa već prisutnim novinarima i Goranom Petrovićem, direktorom Novog doma.

-Značaj ove investicije je ogroman pre svega jer se radi o ovo modernom kompleksu sa svim pratećim segmentima. Ovo će zaista izgledati evropski. Tu će uskoro biti otvoren hipermarket koji će biti snabdeven imaće bolje cene i značiće veću konkurentnost.

11:50 – KANCELARIJA DS

Put se nastavlja u pravcu kancelarije DS, gde Stefanovića očekuje još puno posla pre stranačkog predsedništva zakazanog za 13:30. Ljubazna sekretarica dočekuje goste i pomaže Stefanoviću oko svakodnevih beležaka i detalja. Stefanović, sav užurban, ulazi u svoju kancelariju. Ne stiže ni da se okrepi već su usledili telefonski pozivi i zakazivanje novih sastanaka. Prva stranka ušla je u kabinet oko 12:15minuta.

Petoro ljudi  je tog dana razgovaralo sa Stefanovićem

21:30 RESTORAN DUKAT

Stefanović i njegova nežnija polovina, Marija, odlučili su da veče provedu u romantičnom okruženju lokalnog restorana. Uz piće i muziku Marija i Goran su razmenjivali poglede, dodire, reči.  Iako umorni od siline današnjih obaveza, ali i svesni obeveza koje ih čekaju sutra,  njih dvoje uživaju u trenutku.

Ovaj naporan dan približava se kraju. Neka Stefanovići odmore…

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar