Svi bi da budu „anđeli“



Radnik redovno plaća: Tasić, Poznati u brdskom biciklizmu: BK Led circle, Dinamo je prošlost: Ristić

Ukoliko Nenad Jovanović Kene, vezni igrač Dinama, od jeseni pojača FK Nebeski anđeli, tim Granizona Vranje, biće to dvadeset drugi  fudbaler koji je ponikao u klubu i napustio ga u poslednje vreme



 



Radnik redovno plaća: TasićDinamo je prošlost: RistićPoslednji koji je ovih dana uzeo ispisnicu je Miloš J. Tasić Ladovinče (23), desni spoljni i štoper, koji je pristupio surduličkom Radniku.

Pored Tasića, u Radniku iz Surdulice, koji će sa Dinamom igrati u Srpskoj ligi „Istok“, su standardni prvotimci i nosioci igre: Vlada Stamenković, Nikola Stojanović i golman Ristić. Pored njih, tu su i iskusni štoper Miša Kostić (28), izraziti golgeteri Nikola Vojinović (24) i Nikola Milić Kode (24), kao i supertalentovani bonus igrač, Petar Veličković (19). Dakle, osmorica standardnih fudbalera.

No to nije sve; u FK Morava iz Vladičinog Hana, člana Niške zone, igraju: Nenad Aleksić (30), iskusni vezni igrač, Ivica Arsić Maradona, polušpic (31) i Ivan Stojiljković Baksa (24), zadnji vezni. A da se broj otišlih ustali na ceo jedan fudbalski pogon od 22 fudbalera, pobrinuli su se: Aca Jovanović, Miloš Jovanović, Dalibor Mladenović Dača, Saša Stojanović Kerča, Nenad Trajković koji igraju za zonaša BSK iz Bujanovca, Igor Aleksov i Miloš Krstić iz FK Nebeski anđeli, Vladica Tasić Čupe iz FK Kondiva Žbevac, kao i Vladan Vidosavljević Vokri i Ivan Stojković Figo koji igraju za Ropotovo u kosovskopomoravskoj ligi.

DVA TIMA
Od fudbalera Dinama koji su otišli mogu se sastaviti dva kvalitetna tima: Golmani: Goran Ristić Zuki, Vladan Vidosavljević Vokri i Milan Stojanović, odbrana: spoljni i štoperi – Aca Stojanović, Miloš J. Tasić Ladovinče, Nikola Stojanović, Igor Aleksov, Vlada Stamenković, Miša Kostić, Nenad Trajković, sredina terena: zadnji vezni – Nenad Jovanović Kene, Ivan Stojiljković Baksa, prednji vezni – Nenad Aleksić, Dalibor Mladenović, Ivan Stojković, Miloš Krstić, polušpic – Petar Veličković, Ivica Arsić Maradona, špic – Nikola Vojinović, Nikola Milić Kode, Vladica Tasić Čupe i Saša Stojanović Kerča.   
Prema ocenama stručnjaka, ekipa Dinama sa ovim sastavom igrača borila bi se za vrh tabele. Tu bi se pridružili i oni koji su trenutno u Dinamu: Nenad Trajković Vučko, štoper, Igor Stojković Krespo, vezni, Ivica Trajković Taci, štoper, Nikola S. Tasić Pirlo, vezni; Milan J. Tasić, desni spoljni, Nikola Filipović, levi spoljni, Miloš Ž. Tasić Žigić, špic… Njima bi mogao da se priključi i iskusni Nebojša Stajić, polušpic.

U Dinamu ne kriju da para nema, to je skoro potvrdio Goran Nastić, genaralni sekretar kluba. Pošto su skoro svi otišli u obližnje klubove para nema ni za plate. A, za afirmaciju mogu da igraju omladinci i kadeti u Srpskoj ligi „Istok“. Na probu dolaze i mladi fudbaleri, poput Barjaktarevića iz Beograda, Markovića iz Smedereva, Vukojevića iz Borče i Ilića iz Leskovca. Radi se o neafirmisanim fudbalerima, starim između 18 i 20 godina, koji očekuju platu, stan i hranu. Za platu biće povuci potegni, a za stan i hranu valjda će se naći rešenje. Ili će, ako budu imali novca, kao profesionalci sa strane iz prethodne sezone, kupovati kao „pojačanu ishranu“, u večernjim časovima, creva salame i hleb.

Koliko to plaćaju klubovi u regionu. U surduličkom Radniku, plate su 300 evra, plus troškovi prevoza, čašćavanje za pobede itd. Da li neko od afirmisanih „starijih“ fudbalera dobije hiljadu-dve evra na ruke to se samo može nagađati.

Koliko može da plate zonaši poput Morave, BSK ili onih iz beton lige. Prema kazivanju pojedinih fudbalera, 150 do 250 evra mesečno, plus troškovi prevoza.

Ono što je interesantno, mnogi bi ostali u Dinamu kada bi im klub garantovao redovne plate od 250 do 300 evra, kao recimo u Radniku. Neki bi igrali i za manje.

Ono što je sigurno, a kuroizitet je fudbala u Vranju i Pčinjskom okrugu, gotovo svi bi listom igrali za FK Nebeski anđeli. Jer, tamo igraju samo oni koji rade u Garnizonu Vranje.

SKUP OMLADINACA I KADETA
U Dinamu trenutno treniraju: golmani, Petrović i Dimčić, te fudbaleri: Nenad Trajković, Stojković, Milan J. Tasić, Filipović, Ristić, Petković, Nikola S. Tasić, Miloš Ž. Tasić, Milenović, Mitić, Tašiž, Ćuković, Dimić, Jović, Djorđević, Denković i novajlije: Vukojević, Ilić, Marković i Barjaktarević. Povređen je Ivica Trajković, a ekipi treba da se pridruži mladi Nikola Spasić.

KVALITET LIGE
Prema onome što ekipe u sastavu Srpske lige „Istok“ redovno pružaju može se stvoriti slika o kvalitetu lige.
– U ligi postoji četiri do pet ekipa koje odskaču kvalitetom, pet do šest koje igraju po sistemu tri za tri i ostale do 16 koliko ih ima koje se grčevito bore za opstanak i ne biraju sredstva da dođu do bodova na svom terenu. Suđenje je „dirigovano“ i mnoge ekipe unapred znaju gde će izgubiti ili pobediti – kaže naš sagovornik, blizak organima koji vode ligu.
U narednoj sezoni borbu za ulazak u Prvu ligu vodiće ekipe Timoka iz Zaječara i Radnika iz Surdulice, a svojim kvalitetom pažnju zavređuju i ekipe Radničkog iz Svilajnca, Trgovačkog iz Jagodine i Radničkog iz Pirota – navodi sagovornik.

PORAZ OD VLASINE
Fudbaleri Dinama, odigrali su tri kontolne utakmice i ostvarili dva poraza i jednu pobedu. Izgubili su na Vlasini od vojvođanskog srpskoligaša rezultatom 5:0 i kod kuće od Vlasine iz Vlasotinca 3:2. Pobeđena je ekipa zonaša Moravca u Predejanu, rezultatom 2:1.

 

 

 

BICIKLIZAM

Četiri medalje za Vranjance

Poznati u brdskom biciklizmu: BK Led circleBiciklisti BK „Led circle“ iz Vranja osvojili su četiri medalje  na Državnom prvenstvu u planinskom biciklizmu održanom na Vlasini 17.

– Učestvovali smo sa osmoricom takmičara u četiri kategorije. Hobi vozači su osvojili sve tri medalje i poneli titule državnih prvaka. Miloš Marković je osvojio prvo mesto,  Nebojša Stojmenović drugo i Predrag Janjić treće. U konkurenciji hobi sport, gde su se vozila tri kruga, Marko Stanimirović je uzeo bronzu – kaže Goran Djorđević, jedan od najuspešnijih takmičara BK „Led circle“ i ujedno predsedniik kluba..

Kadetu Stefanu Mladenoviću za dlaku je imakla medalja i trku je završio kao četvrti.

U Masters kategoriji vozila su se četiri kruga. Goran Djorđević je bio šesti, a Aleksandar Tasić jedanaesti. U toj kategoriji, u brdskom biciklizmu, takmičilo se 15 biciklista.

Državno prvenstvo organizovao je Biciklistički savez Srbije u saradnji sa opštinom Surdulica.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar