Panteri na Rudniku



,

Desetorica mladih košarkaša KK Panteri učestvovali su na prestižnom međunardnom košarkaškom kampu „Kasta“ na planini Rudnik kod Gornjeg Milanovca koji je održan od 17. do 27. jula. Vranjske košarkaše je predvodio Dragan Antić, trener KK Panteri.



– U Kampu je bilo oko 200 mladih košarkaša iz Rumunije, Poljske, Austrije, Italije, Nemačke, Hrvatske i Srbije. Sa njima je radilo desetak licenciranih trenera i osto toliko asistenata.Radilo se po programu čuvenog trenera mlađih kategorija, prof. dr Milivoja Karalejića – kaže Antić. 

U Kampu se radilo dva puta dnevno na četiri osvetljena terena. Dečaci su bili podeljeni u četiri grupe (juniori, kadeti, pioniri i mlađi pioniri), a devojčice u dve.



– Promoter Kampa u našoj trećoj grupi bio je Marko Simonović, mlad košarkaš koji je oid ovog leta postao član nemačke Albe – ističe Antić.

Njemu su u radu pomagali treneri: Zoran Cvetanović, Branko Maksimović i dragan Antić.

Iz KK Panteri na Kampu su bili: Stefan Nikolić, Stefan Lazarević, Dušan Nedeljković, Nenad Savić, Petar Trivković, Dušan Antić, Djorđe Djorđević, Damjan Stamenković, Milan Antić i Veljko Krstić. 

 

 

 

DIMITRIJE VELIČKOVIĆ I LUKA KRSTIĆ, KOŠARKAŠI

„Fleš“ je njihov izbor

Dimitrije Veličković (16) i Luka Krstić (16 ), od prošle sezone članovi su KK Fleš iz Beograda koji je poznat po radu sa mlađim kategorijama.

Veličković igra na poziciji krilnog centra, a Krstić beka u kadetskoj selekciji kluba. Standardni su i bez njih se ne može zamisliti ekipa.

– Odlučili smo se Fleš zbog izvarednih uslova za rad i vrhunskih trenera, pre svega Nebojše Zdujića. Igrao sam u Vranju za KK Pantere i zahvalan sam treneru Draganu Antiću na svemu što je učinio da naredujem i u novi klub stignem košarkaški obučen – kaže Veličković. 

– Odlično smo primljeni od saigrača, s obzirom da ekipu čine momci iz Beograda. Došli smo u Beograd da okušamo sreću u košarci, ali školu ne zapostavljamo. Upisali smo XII beogradsku Gimnaziju na Voždovcu i to puno znači. Odlučili smo:: ili košarka ili škola ili i jedno i drugo – ističe Krstić.

On je u Vranju igrao za Ekonomac i od trenera Nenada Petrovića puno toga je naučio.

– Naša velika sreća je što smo igrali za Pantere i Ekonomac, trenirali redovno, tako da smo svoj igrački autoritet odmah stekli u Beogradu. U početku je bilo poteškoća na privikavanje na novu sredinu, u školi, na kriterujume ocenjivanja, potrebe da se uči konstantno, nikako kampanjski. Imali smo veliku podršku roditelja i sada je lako. Drago nam je što smo stndardni u ekipi, što smo osvojili peto mesto u ligi Beograda i što ćemo igrati za kadete Fleša u ligi Srbije – ističe Veličković.

Mladi košarkaši pod budnim su okom skauta i njihova želja je da jednog dana postanu poznati i uspešni sportisti, ali i obrazovani.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar