Budućnost je počela



,

Od ovog broja predstavljamo najbolje srednjoškolce iz Vranja i čitavog Pčinjskog okruga, mlade ljude koji se ne mire sa provincijskom prosečnošću, namerne da se ostvare i uspeju u životu. Posle tekstova o ovim ljudima, koji svojim znanjem i pameću bude nadu da ipak nije sve izgubljeno, na našem internet izdanju organizovaćemo glasanje za izubor najboljeg među njima





MIHAJLO STANKOVIĆ

ĆEVAPI ZA PRAVNI FAKULTET

Sa namerom da kasnije upiše fakultet, Mihajlo je pre četiri godine upisao Gimnaziju jer smatra da ova škola pruža najšire obrazovanje. Na školovanje na društveno-jezičkom smeru danas, kao brucoš beogradskog Pravnog fakulteta, gleda sa izvesnom dozom sete. Godinu dana bio je predsednik Djačkog parlamenta, iz mnogih oblasti nauke dobio pristojno znanje i stekao iskustvo za koje se nada da će mu se isplatiti. Pored obaveza i borbe za ocene, postao je aktivista mnogih nevladinih organizacija, očarao ga je volonterski rad, imao je priliku da se druži sa mladim ljudima širom Evrope i da putuje po svetu. Gimnazijski dani su mu bili ispunjeni ljubavlju, druženjem, znanjem, tračevima i – ćevapima.

-Pravni fakultet u Beogradu odabrao sam jer volim da učim. Ne želim da sada govorim o daljim planovima, ali ću vam ponoviti svoj životni moto: „Šampion se postaje kada izađeš na teren onda kada je najteže i pobediš!“

 

MINA STOJANOVIĆ

FARMACIJA I KOZMETIKA

Ova uspešna gimnazijalka je još jedan dobar hemičar koji je zalutao na društveno-jezičkom smeru. Kaže da se opredelila za Gimnaziju zato što pruža izuzetne mogućnosti za sticanje najpotpunijeg opšteg obrazovanja, i izgleda da se to isplatilo. Nosilac je Vukove diplome, prva je na Bios Olimpijadi u Sankt-Petersburgu. To joj je i donelo Svetosavsku nagradu grada Vranja za „izuzetne rezultate u vaspitno-obrazovnom radu u školi“.  Želeći da pomaže ljudima, postala je redovni student Farmaceutskog fakulteta u Beogradu i nada se da će najbolje što može usavršiti ovu, kako kaže, humanu nauku.

-U budućnosti planiram da se posvetim istraživačkim radom u oblasti farmaceutske i kozmetičke industrije – kaže Mina.

Usred borbe za ocene i spremanja za razna takmičenja, uspela je da ostane stalni član Škole animiranog filma, gde je takođe vrlo uspešna. Njen autorski film „Pobeda“ je pobrao mnoga priznanja. Druženje u pauzi između učenja, „radna razonoda“, smeh i suze kao redovni pratioci su ono glavno što je obeležilo njene gimnazijske dane.

Životni moto: „Budite srećni zbog malih stvari, one daju velikoj sreći priliku da vam se tiho iskrade!“

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar