Čekajući Skupštinu i pare



Okosnica budućeg tima: FK Dinamo

Okosnica budućeg tima: FK DinamoFudbaleri Dinama imali su prozivku za početak jesenjeg dela prvenstva u Srpskoj ligi „Istok“ u petak, 16. jula, na stadionu Jumko. Prozivci su prisustvovali, od starijih igrača kapiten Nenad Trajković Vučko (33), Igor Stojković Krespo (31) i Ivica Trajković Taci (27). Od iskusnijih bio je Miloš J. Tasić (23) i Nikola S. Tasić Pirlo (21). Ostali, koji su ispunili brojku od dvadesetak prisutnih bili su mladi igrači iz omladinske i kadetske selekcije. Dakle, sav igrački potencijal iz Vranja, većina njih koja nije imala odgovarajući broj kvalitetnih treninga i utakmica u mlađim selekcijama.



Prisutne je, u nepostojanju predsednika kluba i nedolasku članova UO, pozdravio Goran Nastić, generalni sekretar.

– Moramo da počnemo sa pripremama za narednu sezonu kako ne bismo kasnili. Treninge će do četvrtka izvoditi trener mlađih kategorija, Joca Ristić pošto je prvi trener Aleksandar Antić na odmoru. Cilj nam je, u početku, da vidimo na koje igrače iz našeg pogona možemo da računamo posebno na mlade koji su potrebni kao bonus igrači – kaže Nastić.



Materijalna situacija u klubu je neizvesna, reklo bi se alarmantna.

– Očekujemo za dve nedelje da se održi redovna godišnja Skupština na kojoj će delegati biti upoznati sa finansijskim poslovanjem kluba u protekloj sezoni, sa rezultatima i razlozima ispadanja iz Prve lige. Na Skupštini će delegati odlučivati o poverenju dosadašnjem rukovodstvu kluba, a nadamo se da će tada biti izabran predsednik i UO koji će predstaviti plan i program rada za period koji dolazi – ističe Nastić.

DRAGAN ANTIĆ RECKO, FUDBALSKI TRENER

Skupština je neligitimna

Dragan Antić Recko, bivši fudbaler Dinama, sada trener smatra da je sazivanje Skupštine FK Dinamo samo jedna u nizu farsi aktuelnog rukovodstva.
– Skupština koju oni sazivaju je neligitimna. Delegati se svesno i tendeciozno postavljaju i svi moraju da budu lojalni sadašnjem rukovodstvu Dinama. To su ljudi iz Sportskog saveza, potom iz sudijske organizacije i delegati koji su pod njihovom kontrolom. Iz redova navijača i sportskih radnika je najmanje i sve su to rođaci, kumčići i pobratimčići ili pojedinci iz političkih stranaka na vlasti. Pokrenuću inicijativu da se napravi prava Skupština, a kako se ona pravi po zakonu biće obaveštena javnost. Nećemo prihvatiti odluke nelegitimne Skupštine, održaćemo svoju i saopštićemo javnosti šta smo odlučili i šta ćemo preduzeti u vremenu koje dolazi – kaže Antić.

Što se tiče igračkog kadra iz Dinama odlaze svi kojima je istekao ugovor ili nemaju nikakve obaveze prema klubu.

– Ispisnice su uzeli samo golman Bubonja,  Tintor i Petrović. Ostali se nisu javili, ali prelazni rok traje do kraja meseca. Očekujemo da svi koji su došli sa strane odu, a voljni smo da nastavimo saradnju sa golmanom Disićem. Prepreka će biti ukoliko njegova materijalna potraživanja klub ne može da ispuni. Trenutno, nema novca za takve poduhvate, ali se nadamo da će oni koji će ubuduće voditi klub uspeti da sa gradonačelnikom Miroljubom Stojčićem pronađu pravo rešenje za dobrobit Dinama – navodi Nastić. 

Ono što najviše zabrinjava navijače Dinama je odlazak trojice iskusnih fudbalera na pozajmicu u surdulički Radnik. Radi se o štoperu Vladi Stamenkoviću (30), Nikoli Stojanoviću (27) i Nikoli Vojinoviću (24).

– Nemamo načina da ih zadržimo jer su im u Radniku ponuđeni bolji finansijski uslovi. Nas besparica guši i ako se ne izdvoje odgovarajuća sredstva za pojačanja i nesmetano funcionisanje kluba naći ćemo se u neugodnoj situaciji da se borimo za opstanak u ligi – kaže Nastić.

Da bi klub bio stabilan i da ne bi strepeo za srpskoligaški opstanak neophodno je da se dovedu četiri do šest pojačanja.

– Potreban nam je golman, dva u vezi, špic, i to iskuisni i provereni igrači. Nama se nude mnogi, ali dok ne vidimo sa kojim sredstvima ćemo raspolagati ne možemo pregovarati – ističe Nastić.

Kako stvari stoje, zbog nedostatka novca, pripreme će se obaviti u Vranju. Radiće se na tome da se obezbedi odigravanje što većeg broja kontrolnih utakmica. Čeka se da sa odmora dođe trener Antić i izloži plan rada. Videće se i ko će biti pomoćnik treneru Antiću. Za sada figurira mlad trener petlića Nikola Ilić (25).

– Na Skupštini ćemo znati sa čime ćemo raspolagati, da li ćemo, kako očekujemo, stvoriti tim koji će biti u vrhu tabele i koji će, ako mu se ukaže prilika, napasti prvo mesto i obezbediti povratak u Prvu ligu. Alternativa tome je borba za opstanak sa velikim šansama za ispadanje iz lige. Ne treba zaboraviti da naredne sezone iz Prve lige ispada šest timova što povlači za sobom ispadanje većeg broja klubova iz Srpske lige – navodi Nastić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar