Čekajući socijaliste



Otišao: Arsić, Šampion: Tasić

Otišao: ArsićGotovo svi klubovi elitne rukometne Super lige počinju sa pripremama za nastupajuću sezonu dok je u RK Vranje na delu „bežanija“ rukometaša i rasulo koje preti da klub ugasi i prebaci u najniži rang takmičenja.



– Uprava je podeljena, postoje dve struje koje se ne podnose, a koja će prevagnuti zavisi od Zorana Antića, predsednika Sportskog saveza. Klub vodi SPS i na njima je da odluče o daljoj sudbini kluba – kaže naš izvor blizak upravi kluba koji iz opravdanih razloga želi da ostane anoniman.

– Svako se svakog boji, u pitanju su pozicije i ostale privilegije koje preko noći mogu da se izgube – objašnjava naš sagovornik.



Ovih dana, u klubu je nemoguće dobiti relevantnog sagovornika. Predsednik Zoran Dimitrijević je obećao još pre tri meseca intervju, ali mu se izgubio svaki trag.

– O čemu da govori kad je stanje u klubu za „plakanje“. Ogromni dugovi, prema nekoj računici oko 7.000.000 dinara. Treba sve to namiriti i obezbediti nova sredstva za nastupajuće prvenstvo. Ovde se postavlja pitanje zašto smo opstali, zašto smo igrali nerešeno u Požarevcu, 37:37? Klub može da izvuče neko sa čarobnim štapićem, ali da sačekamo rasplet – ističe sagovornik.

Očekuje se Skupština kluba, i to što pre.

– Ima „tajnih“ najava za Skupštinu. Pojedincima ide u prilog da je održi u nekom podrumu, ilegalno, da nikom ne podnesu izveštaj i ne odgovaraju. Brojni bivši rukometaši i rukometni radnici kao i navijači itekako su zainteresovani za Skupštinu i biće „vruće“ kada se drži, a moraće jer su svi klubovi, zvog novog Zakona o sportu, dobili naređenje od čelnika lige da je što pre konstitušu i krenu sa radom – navodi sagovornik.

Ono što najviše brine ljubitelje rukometa u Vranju je „bežanija“ rukometaša iz kluba.

– Svi rukometaši sa strane su slobodni i odlaze. Od domaćih, koji se mogu na prste nabrojati, otišao je mladi golman Darko Arsić u šabačku Metaloplastiku, a angažman traže Nenad Tasić Compa, bek i Aleksandar Cvetković, krilo. Darko Stanković Riba je ostavio rukomet zbog neadektatnog tretmana u klubu, a pošto je jedan od najboljih studenata svoju sreću potražiće na drugom mestu. U klubu ostaje jedino krilo Nikola Stamenković Kale i izgleda niko više – kaže sagovornik.

Pošto nema još Skupštine i nove uprave, sudbina trenera Dušana Stevanovića Grobara i Darka Stanojkovića Šekija je nepoznata. Njihov status zavisi od onih koji će preuzeti klub.

Ono što je najbtnije u ovom trenutku je da treba što pre konstituisati organe upravljanja i napraviti akcioni plan za izlazak iz dužničke krize kako bi klub mogao normalno da funcioniše. U suprotnom, preti katanac, još jedna u nizu sportskih bruka i sud sportske javnosti.

 

Šampion: TasićSTRELjAŠTVO

Tasić najbolji junior u Srbiji

Miloš Tasić, strelac SK Vranje, osvojio je „duplu krunu“ na Prvenstvu Srbije u streljaštvu za juniore u Novom Sadu minulog vikenda. Trijumfovao je u trostavu i gađanju MK puškom iz ležećeg stava.  

– Tasić je još jednom pokazao da je neprikosnoven u svojoj kategoriji i da je s pravom juniorski reprezentativac Srbije. Od jeseni će krenuti u četvrti razred Tehničke škole i ako grad u njemu prepozna reprezenta i uloži minimum sredstava u pušku i opremu, ubrzo bi mogao da postane i seniorski reprezentativac. To bi bila kruna streljačkog sporta u vranju – navodi Bogdan Mitrov, trener vranjskih strelaca.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar