Suspendovali smo Polet, sledeći je Pavlovac



Srđan Stajić Dida, Bruka: FK Polet Vrtogoš, suspendovan

Niko nije uplatio kotizaciju od koje se finansiraju bilteni, materijali za sednice, pehari za pobednike kupa i prvaka lige



 



Srđan Stajić DidaSrđan Stajić Dida, direktor Pčinjske okružne fudbalske lige, uspeo je sa svojim saradnicima da prvenstvo i baraž privede kraju u regularnim uslovima i da još jednom potvrdi da je svoj rad stavio u službu interesa fudbala.

– Bilo je raznih problema koje smo morali da rešavamo u hodu kako bismo omogućili da liga nesmetano funcioniše. Iskazana nedisciplina u jesenjem delu prvenstva na fudbalskom terenu, konstantna finasijska nedisciplina, neplaćanje kotizacije i sudijskih troškova prinudilo nas je da preduzimamo nepopularne mere i suspendujemo ekipe Poleta iz Vrtogoša – kaže za „Vranjske“, Stajić.

Da li je trebalo još neke ekipe suspendovati?

PROFIL
Ime i prezime: Srđan Stajić
Nadimak: Dida
Rođen: 13. 12. 1967.
Fudbalski sudija: do 2004. godine
Fudbalski delegat: od 2004. do danas
Funkcija: Direktor lige, Savezni instruktor za fudbalske sudije

– Ekipa Poleta u dva navrata nije došla na odigravanje prvenstvenih utakmica i zato je suspendovana. Moram da naglasim da su skoro sve ekipe iskoristile pravo da po jednom ne odu na gostovanje. Dakle, od 185 utakmica , 25 nije odigrano.

Šta je uzrok neodigravanja utakmica?

– Teška finansijska situacija u klubovima. Prema mojim saznanjima, stabilno finansiranje imale su samo ekipe Trnoci iz Velikog Trnovca i Nebskih anđela, tima Garnizona Vranje. Ostale ekipe tavore ili imaju nerešive probleme. Ekipe koje finasira Sprotski savez Grada Vranje, poput Poleta i Pavlovca, prema saznanjima od strane njihovih čelnika, dobijaju novac „na kašičicu“, a ekipe poput Bukuroce iz Bukurevca iu Hajduka iz Preševa ne dobijaju ni dinara od lokalnih vlasti iz Preševa.

Da li će nedostatak para staviti katance na klubove?

– Smatram da neće. Svaki klub u ligi je priča za sebe, svi kukaju, ali kad se završi utakmica i vidite igrače u prodavnicama na pivo i meze, onda se pitate da li je baš tako crno kako kažu.

Klubovi su opterećeni i dugovanjima prema savezu i sudijskoj organizaciji?

Bruka: FK Polet Vrtogoš, suspendovan– To je već problem. Dugovanja nisu velika, kreću se u rasponu od 40.000 dinara, pa do 85.000. Gotovo nijedan klub nije platio kotizaciju prema savezu u iznosu od 10.000 dinara za učešće u ligi od koje se finansiraju bilteni, materijali za sednice, pehari za pobednike kupa i prvaka lige. To mora da se plati, kao i dugovanja prema službenim licima, delegatima i sudijama.

Kažete da je teška finansijska situacija. Kojim novcem će da plate?

– To nas ne interesuje. Oni koji vode klubove moraju da vode računa. U ekipama igraju mladi momci, zastupaju gradove i sela i neka rasmisle koja je njihova sportska misija osim da kukaju i kroje politiku po kafanama i prodavnicama.

LISTA DUŽNIKA
(nisu uračunata poslednja dva kola)
FK Polet: 30.964,00; FK Bukuroca: 18.760,00; FK Zulfo: 35.860,00; FK Čelik: 8.472,00; FK Pavlovac: 28.360,00; FK Alakince: 8.720,00; FK Levosoje: 22.184,00; FK Napredak: 16.552,00; FK Pčinja: 8.500,00.

Ako ne plate najavljujete sankcije?

– Suspendovali smo Polet, sada su na redu druge ekipe. Jedna od njih je i ekipa Pavlovca. Još nismo obračunali troškove za poslednja dva kola, a oni duguju već 28.360 dinara. Poenta je da prvenstva neće biti ukoliko se ne plaćaju sudije i delegati. Većina njih su, takođe, mladi ljudi i oni ne mogu da sami sebi finansiraju odlazak na suđenje utakmica. To je van pameti. Trenutno imamo devet od 16 ekipa koje duguju, od toga tri minimalno po 8.500 dinara. Dakle, šest je problematičnih ekipa. Sve će biti suspendovane ako ne izmire dugovanja, a to su, osim Poleta: Bukuroca iz Bukurevca, Zulfo iz Bujanovca, Čelik iz Belog Polja, Pavlovac, Alakince, Levosoje i Napredak iz Surdulice.

PAJAZITI NAJBOLjI STRELAC
Lketrim Pajaziti (Ternoci) 39 golova, Djeljbrim Tapi (Trnoci) 27, Vladica Tasić 23, Velibor Radojčić (Alakince) 18, Dragoslav Trajković (Nebeski anđeli) 14, Faruk Nazifi 13, Nis Isenik (Zulfo) 12, Zif Zećiri (OFK As) 10.

U stanju ste da smanjite ligu kako bi funcionisala?

– Nije popularno reći da to želimo jer su na gubitku mladi fudbaleri iz tih ekipa. Zato ćemo im dati šansu da se organizuju i isplate dugovanja, makar i na rate, ali do početaka novog prvenstva.

Jedan od vaših ciljeva, kada ste postali direktor lige bilo je omasovljenje i osnivanje što većeg broja klubova?

– Od toga neću odustati. Želim da svi klubovi koji su sada u ligi, njih 16 i Mladost iz Bosilegrada koja je ispala iz Niške zone, krenu sa takmičenjem od jeseni, a imamo najave formiranja novih timova.

TREŠNjEVKA I AS U AUTU
Ekipe Trešnjevke iz Bujanovca i Asa iz Bujanovca prednjačile su po nedisciplini. Njima uz rame su i ekipe Zulfo iz Bujanovca, Levosoja, Alakinca, Čelika, Pčinje… Fudbaleri Trešnjevke su dobili 16 žutih i dva crvena kartona, Asa, 12 žutih i dva crvena, Zulfa, 20 žutih, Levosoja, 20 žutih, Čelika 14 žutih i jedan crveni… Po fer pleju na prvom mestu je ekipa Ternoci, pa ekipa Pavlovca, Nebeskih anđela i Mladosti iz Suvojnice. Ternoci je zaradio šest žutih kartona, Pavlovac osam, a Nebeski anđeli i Mladost po devet.

NEBESKI ANDjELI PRVACI
Po završetku prvenstva na prvom mestu je bila ekipa Ternoci sa 72 osvojena boda, sa 23 pobede, tri neresene i dva poraza. Gol razlika 138:26. Ipak, Ternoci nisu uspeli da u finalu baraža za prvaka lige pobede ekipu Nebeskih anđela koji su u prvenstvu bili drugi sa 65 osvojenih bodova. U baražu Anđeli su nakon nerešenog rezultata u regularnom delu meča, 2:2, do pobede nad Ternoci došli nakon boljeg izvođenja penala, 5:4.
Ekipa Nebeskih anđela, kao predstavnici Pčinjske okružne lige, bili su učesnici baraža za popounu Niške zone gde su izgubili od ekipe Kosanice iz Kuršumlije, na penale, 5:4. Utakmica je u regularnom delu završena rezultatom, 1:1.  

ZA BARAŽ DEVET SUDIJA
Koliko se vodilo računa o regularnosti takmičenja, govori podatak da je za baraž mečeve za prvaka lige bilo određeno devet sudija.
– Pred svaku utakmicu, određivali smo koja trojica će suditi tako da klubovi nisu znali ko sudi i nisu mogli da vrše bilo kakve pritiske što je bilo evidentno u ranijem periodu – kaže Stajić.

O kojim timovima se radi?

– Pre svega, FK Besa iz Bujanovca, a novoformirani klubovi mogli bi da budu i FK Ćukovac, FK Vranjska Banja i FK Radnički iz Vranja. Radnički iz Vranja bi nastavio prekinutu dugodišnju tradiciju takmičenja i on bi okupljao romsku omladinu.

Kako će to funkcionisati?

-Ukoliko ne ide kako treba imamo rezervno rešenje.

O kakvom je rezervnom rešenju reč?

– Od sezone 2012/2013. godine izaćićemo sa predlogom da ligu podelimo u dve grupe, sever i jug. Linija razgraničnja bi bila među klubovima iz vranjske opštine. Time bi se znatno smanjili troškovi takmičenja, a prvak bi se dobijao, kao i sada, baražom, između dve prvoplasirane ekipe iz obe lige.

Da li imate podršku u radu, s obzirom da nije lako biti direktor Pčinjske okružne lige?

– Imam podršku od Opštinskog i Okružnog fudbalskog saveza i sudijske organizacije, pre svega od predsednika Dejana Ivanovića i sekretara Marka Dimčića.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar