Studentski reprezentativac



,

Stefan Stojilković (20), ragbista RK Soko 13 za nepunu godionu dana bavljenja ovim sportom iskazao je veliki potencijal i talenat i najozbiljniji je kandidat da ponese dres studentske reprezentacije.



– Već sam na širem spisku juniorskih reprezentativaca Srbije i očekujem poziv da prvo zaigram za studentsku reprezentaciju. Zavoleo sam ragbi, pronašao sport koji mi leži i napornim trenizima pod rukovodstvom trenera Dejana Škarića konstantno napredujem – kaže Stefan.

Kao dečak trenirao je fudbal i košarku, ali nije nastupao takmičarski za klubove.



PROFIL
Ime i prezime: Stefan Stojilković
Rođen: 22. 8. 1991.
Klub: RK Soko 13
Visina/težina: 187/82

– Tek prošle godine, kada me je drug Aleksandar Stojemenović doveo u ragbi klub shvatio sam da je to sport za mene. Sport u kome puno daješ sebe, ali mora da radiš i deluješ timski i budeš deo cele te priče. Stekao sam prijatelje, iskrene zaljubljenike u ragbi gde nema protežiranja, zavisti i podmetanja već drugarstva koje prerasta u srodstvo. To se ukoliplo u moj mentalni sklop i prezadovoljan sam – navodi Stefan.

Nakon dva meseca treniranja u klubu pozvan je u Kamp na Kopaoniku za talentovane ragbiste gde je oduševio čelnike federacije i strane trenere. Za njega trener Škarić ima samo reči hvale:

– Stojilković se odlikuje brzinom, prodornošću, poseduje izvaredan osećaj za prostor i pregled igre što ga odvaja od drugih mladih igrača. Stabilan je, odgovoran i na njega se klub može uvek osloniti – kaže Škarić.

MAGNET
Stojilković je student Ekonomskog fakulteta u Nišu i svojim stasom i pojavom magnet je za devojke. Za sada još nema te koja je uspela da slomi srce budućem reprezentativcu.   

Na prethodnoj utakmici sa ekipom Morava Gepardi u Leskovcu postigao je tri eseja i bio nezadrživ. Ipak, posebno pamti prvu zvaničnu utakmicu koju je klub imao protiv ekipe Niša.

– Nišlije su u vrhu srpskog ragbija, izgubili smo, ali nismo razočarali. Postigao sam esej, jedini za našu ekipu što me je dodatno činilo srećnim – ističe Stefan.

U avgustu biće učesnik Kampa gde će polagati za evropsku trenersku RHL licencu sa kojom može da vodi klub u Drugoj ligi.

– Trener Škarić me je naterao da polažem jer klubu su potrebni treneri s obzirom da stalno napredujemo i da ćemo jednog dana postati članovi Prve lige – tvrdi Stefan.

 

 

STEFAN RISTIĆ, KADET FK DINAMO

Pred vratima prvog tima

Stefan Ristić (16), iako još kadet FK Dinamo, s uspehom je ovog proleća nastupao za omladince Dinama, sa dve i tri godine starijim fudbalerima od njega. Visok, korpulentan, prototip je modernog veznog napadača, koji kada se nađe u prilici sa lakoćom postiže golove. Na sebe je skrenuo pažnju u pionirima kada je bio kapiten toj selekciji.

– Ovog proleća trener Slobodan Zdravković me je prebacio u omladinski pogon. Nisam igrao od početka sezone za omladince, ali uspeo sam da postignem 13 golova – kaže Ristić.

Fudbal je zavoleo u rodnom Zlatokopu gde je igrao u školskom dvorištu i isticao se po talentu od svojih vršnjaka.

PROFIL
Ime i prezime: Stefan Ristić
Rođen: 13.8. 1995.
Klub: FK Dinamo
Mesto u timu: desni veszni, polušpic

– U Dinamo sam došao 2004. godine sa devet godina i počeo da treniram u selekciji mlađih petlića. Doveo me je deda kome sam zahvalan na svemu što je učinio za mene. Dovozio me je i odvozio kolima, pratio na utakmicama i zato sam mu neizmerno zahvalan – navodi Ristić.

Stefan se odlikuje vrhunskom tehnikom, dobrim pregledom igre i osećajem za pravovremeno proigravanje. Njegove asistencije su stoprocentne šanse za gol.

– Ne propuštam nijedan trening jer znam da se samo radom postaje fudbaler. Radio sam sa trenerima Zoranom Stanojkovićem Pecom, Miškom Veljkovićem i Slobodanom Zdravkovićem i od svakog sam ponešto naučio – ističe Ristić.

Fudbal ne igra samo u klubu, već je aktivan na terenu osnovne škole u Zlatokopu. Stalno sa društvom igra mali fudbal, a posebna draž su letnji turniri kada sa svojom ekipom nastupa u Zlatokopu i Tibuždu.

– Mnoge osnovne stvari naučio sam pikajući loptu na seoskom terenu sa drugovima. U klubu se usavršavam. Moja želja je da jednog dana zaigram za prvi tim i to što pre – kaže Ristić.

Učenik je Ekonomske šlkole, učenje ne zapostavalja uprkos velikim obavezama oko fudbala.. Obožava svu vrstu muzike, opušta se uz akcione filmove, ima devojku i srećanu vezu što ga ispunjava i čini zadovoljnim.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar