Besplatno za 15.000 evra



Georgiev, Oduševljena publika

Za koncert, navodno, lobirao ministar Milutin Mrkonjić, Vladin dobar prijatelj. Gradonačelniku Miroljubu Stojčiću ponuđeno da grad „dovede“ pevača za cenu od 25.000 evra. Mire odbio, a potom Dragomir Tomić, navodno, prihvatio cenu od 15.000 evra. U „Simpu“ priznaju da su oni organizatori, ali tvrde da Vladi nisu dali „ni jedan dinar“. Popularni pevač, čiji se honorari kreću od 25.000 do 40.000 evra, na početku koncerta rekao: „Evo mene u Vranju za male pare“



 



GeorgievKoncert Vlade Georgieva bio je prošlog vikenda. A na koncertu, šilo i ognjilo, sjatilo se staro i mlado. Još se prepričava užitak desetak hiljada Vranjanaca na parkingu kod robne pijace, mestu na kome je kompanija Simpo „poklonila koncert gradu“, kako u najavi događaja reče direktor Informacionog centra vranjske kompanije Siniša Mitić. Bilo je, kažu lepo. Vladina bajka trajala više od dva sata. Vranjanci oduševljeni. Nije se plaćala karta. Zvezdi se klicalo: „Vlado mi te volimo“!

Čovek otiš’o. Odneo, osim glasnih žica, svu onu skupu opremu. I nešto para. Al’, ovi što organizovali vele – bio je Vlado „za dž“. Kao, ništa to koštalo nije. Samo polako. Pa, bilo bi ružno sumnjati u Vladinu iskrenost i kavaljerstvo. Reče li on, ono, na početku nastupa, da je „u Vranje došao za male pare“. Reče. Da ne grešimo dušu.

Kad stvari idu „ispod žita“, kako je događaje u vezi sa pripremom ovog koncerta okarakterisao izvor „Vranjskih“ iz vrha lokalne samouprave koji je želeo da ostane anoniman, na spektakl u centru Vranja od prošle nedelje pada senka sumnje. A nije bilo razloga za to. Oni koji su Vladu doveli mogli su otvoreno reći: „Koštalo je toliko i toliko, platio je taj i taj“. I zdravo đaci.

MRKA KAO MENADžER

Ovako, prema verziji izvora našeg lista, priča koja zvanično nije za javnost imala je sledeći tok. Nedavno je Milutin Mrkonjić, srpski ministar za infrastrukturu i energetiku, inače blizak prijatelj popularnog pevača, preporučio proizvod „Vlado Georgiev u Vranju“ Miroljubu Stojčiću, gradonačelniku. Valjda, da se narod malo zabavi o trošku grada. I da to, istovremeno, bude korisno za vlast. A da Vlado, kao muzički idol mladih, prijatelj i dobar dečko za koga Mrkonjić lobira, uzme neki dinar. Sve baš uoči izborne konferencije ovdašnjih socijalista.

Mire je otkačio Mrku. Bez razmišljanja. Kada je čuo cifru od 25.000 evrića za gostovanje. Što je mnogo, mnogo je. Pogovotovo ako se zna da je Djoka Balašević pristajao da ovde dođe za desetak hiljada. Mrka, ispada, nije bio popustljiv prema omiljenom Vranju gde njegovi socijalisti vode glavnu reč više od dvadeset godina. Da se zna, Vladini honorari inače idu od 25.000 do 40.000 evra. Sve to može da se proveri preko interneta.

Oduševljena publikaKada je Mrka video da je kod Mireta „mrka kapa“, otvoren je lov na novog sponzora. Pa je, logično, ponuđeno „gigantu“. Simpu. Mrkonjić se direktno obratio Dragomiru Tomiću, starom pajtosu, nadajući se da će ovaj biti bolećiv prema njegovoj ideji zarad prošlih vremena. I da se neće brukati kako nema love da tako nešto plati. Pokazalo se da njihovo drugarstvo nije dugme. Ne zaboravlja se tako lako dizanje ruku u vazduh i vikanje „ura i opa“ uz Bobana Markovića uživo na Pržaru.

– Koliko mi je poznato – tvrdi anonimni izvor „Vranjskih“ – nekoliko je cena bilo u opticaju. Tomić je pristao da to plati. Razgovaralo se o cifri koja je išla od 10.000-15.000 evra. Mislim da je ova druga bila konačna.

Međutim, u Simpu ovo demantuju. U odgovoru na pitanja redakcije „Vranjskih“, narečeni Siniša Mitić poručuje novinarima redakcije: „Ono što će vas svakako razočarati je podatak da Simpo za organizaciju koncerta nije dao ni jedan dinar“. Lepo je što čovek brine o novinarskim osećanjima. Ali emocije su za klupu u parku, a novinari rade svoj posao. Mitić još priznaje u dopisu:

– Simpo je bio organizator koncerta uz pomoć još nekih institucija i pojedinaca u gradu – veli, ne navodeći kojih.

A onda dodaje rečenicu u koju bi retko ko poverovao.

– Simpo je to učinio na molbu samog gospodina Georgieva koji je smatrao da naša kompanija može da pomogne – ubeđuje javnost Mitić i poziva se na to kako je Vlado, eto, procenio da Simpo može da izađe u susret imajući u vidu „renome i iskustvo koje ima u mnogim poslovima, pa i kada je reč o manifestacijama“.

– Simpo je pomagao u medijskoj promociji koncerta, na čemu zahvaljujemo medijima u Vranju i okolini.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar