Bujanovac zaslužuje prvoligaša



,

Aleksandar Popović (21), košarkaš BSK Juniora iz Bujanovca, uspeo je da se nametne i svojim igrama doprinese osvajanju drugog mesta i plasmanu u Prvu srpsku košarkašku ligu grupa „Istok“.



– Prethodne sezone bio sam u igračkom pogonu KK Jug, klubu u kome sam ponikao, kada smo igrali u Prvoj „B“ ligi i ispali. Nisam dobio veću minutažu i šansu da se iskažem, pa sam odlučio da pređem u BSK Junior – kaže Popović.

Bujanovčani su imali za cilj ulazak u viši rang što se uklapalo u pobednički  mentalitet Popovića.



PROFIL
Ime i prezime: Aleksandar Popović
Rođen: 15. 2. 1990.
Klub: KK Jug, KK BSK Junior
Mesto u timu: krilo, krilni centar
Visina/težina: 196/90

– Došao sam u situaciju kada moram da prelomim i odlučim čime ću se baviti u životu. Košarku volim, ali od nje ne mogu živeti. Zaposlio sam se u „Sprint“ marketu, a odlučio da igram u Bujanovcu i pokušam da uskladim obaveze – ističe Popović.   

S obzirom da nije mogao uvek da odgovori obavezama na treninzima, prezadovoljan je minutažom koju je dobio u novom klubu.

 – U proseku, igrao sam po 20 minuta. Smatram da sam pored Stajića, Ebibija, Markovića, Tasića, Milića i Draškovića zaslužan za plasman u Prvu srpsku ligu. Igrali smo dobro kada je bilo najpotrebnije i uspeli da preteknemo glavne konkurente u borbi za viši rang, ekipe Borca iz Leskovcdža i Bora – tvrdi Popović.

Odgovoran u napadu, disciplinovan i požrtvovan u odbrani, Popović je tip igrača kojeg bi poželeo svaki srpskoligaški tim.

– Nije teško igrati u ekipi BSK Junior gde vlada izuzetno pozitivna atmosfera, veliko drugarstvo i prijateljstvo. Ljudi koji vode klub krajnje su korektni prema nama i klub doživljavamo kao svoj, mada smo sa strane Drašković iz Leskovca koji studira u Vranju, i ja – navodi Popović.

Smatra da je cilj kluba opstanak među najboljim srpskoligašima. Ekipa je mlada i biće joj potrebno još iskusnijih košarkaša.

– Sa dovoljnim fondom igrača bićemo neugodni kada se igra na našem parketu. Imamo volju, želju i htenje da radom i igrama ostanemo srpskoligaši, što Bujanovac kao grad zaslužuje.

 

FAZLIJA REDžEPI, KIK BOKSER, KADETSKI REPREZENTATIVAC

Udri, Faki

Fazlija Redžepi (15), kik bokser KBK Vranje, pravi je fajter i razarač u katetskoj konkurenciji. Boksuje od 2009. godine i na državnim prvenstvima osvojio je dve srebrne i jednu zlatnu medalju.

– Treniram redovno, skoro svaki dan u nedelji i sve više napredujem. Slušam trenera Igora Mladenovića, ali mnogi kažu da podsećam po stilu na trenera Vedrana Taškovića. Volim borbu, volim tugu, gard, lice u lice, serija udaraca, pa ko izdrži – priča Fazlija.

Već je stekao popularnost u svom neselju Sarajini gde se još kao mali isticao po nestašlucima i dečačkim tučama.

– Mi iz Sarajine smo posebni, ne znamo za strah. Od malena volimo tuču, na ferku. Tako su me i moji stariji drugari iz naselja zapazili i savetovali da odem u klub i treniram kik boks – kaže Fazlija.

– Čim sam došao u dodir sa džakom, a potom i sa protivnicima u ringu znao sam da sam izabrao pravi sport – ističe Fazija.

PROFIL
Ime i prezime: Fazlija Redžepi
Rođen: 7. 6. 1996.
Klub: KBK Vranje
Disciplina: ful kontakt, lou kik, K1
Kategorija: do 47 kg.

Poznat je kao srčan borac koji ima za cilj da protivnika nokautira što pre, u prvoj rudni.

– Kad sudija da znak za početak borbe i čujem gong krenem da serijom udaraca, zasnovanih na brzini, snazi i kondiciji i okončam meč. Još kad čujem moje kolege iz kluba, kao i drugare iz publike gde viču: „Udri, Faki“!, dobijem takvu snagu da me je teško obuzdati i zaustaviti – priča Fazija.

Na državnom prvenstvu Srbije, maja ove godine, bio je najbolji kadet u svojoj kategoriji.

– Savladao sam protivnika iz Novog Pazara. Prštalo je na sve strane. Razbio saam ga. Odlukom sudija 3:0 poneo zaslužio sam zlatnu medalju i s pravcom očekujem poziv selektora u kadetsku reprezentaciju Srbije – navodi Fazlija.

Voli muziku, hip hop i ostalu koja je „živa i vesela“, obožava karate filmove, a idol mu je kao i mnogim dečacim Brus Li. Ističe da je srećno zaljubljen u prelepu devojku sa kojom ima ozbiljne namere.

– Ne mislim još o ženidbi jer mi je važna i škola. Završio sam 8. razred OŠ „ J.J. Zmaj“ sa vrlo dobrim uspehom i želja je da upišem u Tehničku školu smer za bezbednost z Surdulici – priča Fazlija.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar