Ova, bre, udara k’o muško



,

Dragana Sretenović, kik bokser KBK Vranje, jedna je od najuspešnijih juniorki u Srbiji. Boks je počela da trenira 2008. godine i do sada osvojila osam zlatnih i dve srebrne medalje.



– Ove sezone u dva navrata na prvenstvima Srbije pobedila sam glavnu konkurentkinju za reprezentativni dres, Emiliju Božić iz Smederevske Palanke. Zato, s pravom, očekujem poziv selektora za Evropsko juniorsko prvenstvo koje će se održati u Italiji, početkom septembra – kaže Dragana.

Za svoju kategoriju ima potrebnu visinu i pleni tehnikom, raznovrsnim udarcima koji razoružavaju protivnice i donose poene.



– Pored tehnike, odlikuje me izuzetna fizička spremnosz i želja za pobedom. Čim uđem u ring, umesto protivnice vidim zlatnu medalju. Da bi sve to ostvarila moram naporno da treniram – navodi Dragana.

PROFIL

Rođena: 3. 10. 1995.
Klub: KBK Vranje
Disciplina: K1, ful kontakt, lou kik
Kategorija: do 65 kg.
Visina/težina: 175/65

U klub su je doveli drugari, posmatrala je treninge i odlučila da krene sa radom pod nadzorom trenera Igora Mladenovića.

– Veliku podršku dobila sam od porodice, posebno od oca. Kao dete, bila sam živahna i volela da se pobijem. Govorili su: „Ovo, bre, kad udari, kao muško“ – navodi Dragana.

Trenira svaki dan u klubu. Nije joj teško da dolazi iz Donjeg Neradovca gde živi. Završila je prvi razred Ekonomske škole i posvećenik je boksa.

– Pored treninga u klubu treniram i kući. Radim na kondiciji, trčim, a kod kuće imam džak i treniram dodatno po uputstvima trenera. Kao mlada bokserka, svesna sam da moram puno da učim i da budem uvek fizički spremna za dve borbe. U tri runde, dobiti protivnicu na poene može da odluči par bolje zadatih udaraca – kaže Dragana.

U slobodno vreme gleda filmove, sluša muziku, čita knjige.

– Filmovi, muzika, knjige sve je vezano za boks, karate ili neki drugi borilački sport – tvrdi Dragana.

 

 

PROFIL

Ime i prezime: Miloš Tasić
Rođen: 6. 2. 1993.
Klub: SK Vranje
Disciplina: Standardna vazdušna, puška, malokalibarska

MILOŠ TASIĆ,
STRELjAČKA NADA EVROPE

Oko sokolovo

Miloš Tasić, streljač SK Vranje, nakon serije odličnih rezultata u Kupu Srbije, pozvan je u juniorsku reprezentaciju sa kojom će učestvovati na turniru „Streljačke nade Evrope“, u Plzenu u Češkoj, od 23. do 26. juna.
– Od ranije sam član juniorske reprezentacije Srbije, ali svaki novi poziv selektora godi. Ovog puta sa kolegama Igorom Čotrom iz SK Zvezdara i Borisavom Mazinjanim iz beogradskog SK Policajac predstavljaćemo Srbiju u Češkoj. Gađa se standardnom malokalibarskom puškom u disciplini 60 metaka leđno i 3×40 trostav – kaže Miloš.
Tasić u kontinuitetu osvaja medalje na takmičenjima i već drugu sezonu njegov plasman je jedno od prva tri mesta.
– U gađanju MK puškom, 3 puta 40 metaka, bio sam drugi u Srbiji i to u seniorskoj konkurenciji. Na Kupu Srbije u Novom Sadu prvi je bio senior Milenko Sebić iz beogradskog Policajca, ja drugi, a treći Milutin Stefanović iz Kragujevca – s ponosom ističe Miloš.
U svojoj, juniorskoj konkurenciji osvojio je prvo mesto sa 1141 poenom, devet više od drugoplasiranog Čotre i trećeplasiranog Mavrinjanina.
– Samo vrhunski rezultati me održavaju u vrhu i u dresu reprezentacije Srbije. Nije isto kada dolazite iz Vranja ili ste iz Beograda gde se sve dešava i rešava. Zato treniram redovno i očekujem da uvek kada je potrebno proradim. U streljaštvu se nikad ne zna da li ćete osvojiti medalju ili ne. Od mnogih stvari zavisi uspešan nastup, ali kada se poklope sve kockice uz malo sreće eto uspeha – navodi Miloš.
Njegova uzdanica i najbolji savetnik je iskusni i vrhunski trener Bogdan Mitrov.
– Privilegija je imati Mitrova za trenera, zato Vranje godinama unazad daje šampione, posebno u mlađim selekcijama – kaže Miloš..
Nakon Plzena očekuje ga boravak u streljačkom Kampu u Sremskoj Mitrovici gde će se gađati za rezultat koji bi trebalo da mu obezbedi učešće na juniorskom prvenstvu Evrope, koje se ove godine održava u Kovilovu kraj Beograda.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar