Bonus igrači iz domaće škole



Budućnost Dinama, Boško Ilić, Miloš Savić

Budućnost DinamaPosle ispadanja u Srpsku ligu fudbaleri Dinama  otišli su na odmor, a jedino se radi na Gradskom stadionu, gde Joca Ristić, koordinator mlađih selekcija, Slobodan Zdravković, trener omladinaca i Miško Veljković, trener kadeta zaokružuju spisak bonus igrača potrebnih za srpskoligaško takmičenje.



– U Srpskoj ligi svaka ekipa mora da počne utakmicu i prvo poluvreme odigra sa mladim igračima, poznatim pod nazivom bonus igrači. To su momci rođeni 1992. godine i mlađi – kaže Ristić.

– U situaciji smo –nastavlja Ristić – kada zbog dugodišnjeg improvizovanog rada, što je posledica nedostatka sredstava i uslova, da se oslonimo na one talente koji će morati puno toga da uče. Od njih samih zavisiće da li će uspeti da se nametnu treneru prvog tima. Mi bez trenera Aleksandra Antića ne preduzimamo ništa i njegova će odluka biti konačna po pitanju bonus igrača – navodi Ristić.



PROFIL

BONUS

STEFAN ĆUKOVIĆ
Rođen: 7. 6. 1993.
Klub: OFK Vranje, FK Dinamo
Mesto u timu: levi vezni

ALEKSANDAR G. KRSTIĆ
Rođen: 14. 10. 1992.
Klub: OFK vranje, FK Dinamo
Mesto u timu: špic

ALEKSANDAR Z. KRSTIĆ
Rođen: 29.9 1993.
Klub: FK Dinamo
Mesto u timu: štoper, zadnji vezni

RADOMIR PETROVIĆ
Rođen: 16. 7. 1993
Klub: FK Dinamo, FK Jagodina, FK Dinamo
Mesto u timu: golman

ALEKSANDAR STOJKOVIĆ
Rođen: 7. 9. 1993
Klub: Dinamo
Mesto u timu: levi vezni

LAZAR SPASIĆ
Rođen: 18. 9. 1993.
Klub: FK Dinamo
Mesto u timu: levi spoljni, štoper

Ristić i treneri mlađih selekcija odredili su devetoricu bonus igrača, a trener Antić će moći u toku letnjih priprema da sagleda njihove mogućnosti. To su, već afirmisani špic Nikola Spasić, golmani Radomir Petrović i Nikola Dimčić i fudbaleri: Stefan Ćuković, Aleksandra G. Krstić, Aleksandar Z. Krstić, Aleksandar Stojković, Stefan Stamenković i Lazar Spasić. Pored ove devetorice pratiće se i rad mladih i supertalentovanih fudbalera, Miloša Savića i Boška Ilića.

– Savić je tek napunio 18 godina i igra na poziciji špica, brz je i prototip savrenenog igrača. Ozbiljno trenira i očekujemo da u nastupajućoj sezoni napreduje i zakuca na vrata prvog tima. Ilić igra na poziciji štopera, ima 17 godina, poseduje izuzetan potencijal i pratićemo ga kroz igranje u omladincima – kaže Miško Veljković, trener kadeta Dinama.

Što se tiče ostalih bonus igrača, oni su prošli strogu selekciju vranjskih trenera, a njihove igre prati i trener prvog tima, Aleksandra  Antića.

– Nikola Spasić i Aleksandar G. Krstić igraju u špicu, prvi je eksplozivan, brz, borben, a drugi korpulentatn, izvaredan tehničar, sa smislom za kolektivnu igru pred golom gostiju, dobrog, izgrađenog šuta – ističe trener Zdravković.

Ćuković, Aleksandar Z. Krstić, Stojković i Stamenković su vezni igrači.

Boško Ilić

– Izuetno su talentovani i ubeđeni smo da će neko od njih naći mesto u timu. Ćuković je levi vezni, tehnički potkovan, sa tačnom pas loptom i lucidnim rešenjima u fazi napada. Aleksanadr Z. Krstić igra na poziciji zadnjeg veznog i po potrebi štopera. Zahvalan igrač, vredan, posvećen fudbalu. Podseća na Radoslava Petrovića iz Partizana i na njemu je da radom i zalaganjem izbori svoje mesto u timu. Stojković igra u vezi po levoj strani, ima osećaj za igru, brzo razmišlja i može da u budućnosti bude jedan od kreatora igre Dinama na sredini terena. Stamenković je, takođe, vezni igrač po desnoj strani. Zahvalan, igrač zadatka, zna da prekine i organizuje napad – kaže Zdravković.

Jedini pravi odbrambeni igrač je Lazar Spasić koji igra u odbrani po levoj strani, a po potrebi i levog štopera.

 

PROFIL

BOŠKO ILIĆ
Rođen: 31. 1. 1994.
Klub: FK Dinamo
Mesto u timu: štoper

– Lazar Spasić ima brzinska svojstva koja iziskuju savremene potrebe u fudbalu i on je ovog proleća najprijatnije iznenađenje. Očekujem da po levoj strani dobijemo standardnog prvotimca sa izuzetnim potencijalom za budućnost – tvrdi Zdravković.

Među bonus igračima su i golmani Petrović i Dimčić.  

– Dimčić ima 16 godina, mlad je i pred njim je tek budućnost. Petrović je bio u omladincima Jagodine, ima sve kvalitete da jednog dana postane odličan golman – navodMiloš Savići Zdravković.

PROFIL

MILOŠ SAVIĆ
Rođen: 13. 5. 1993.
Klub: OFK Vranje, FK Dinamo
Mesto u timu: špic

Da li će kvalitet bonus igrača Dinama zadovoljiti klub i njegove čelnike zna će se kada počnu pripreme za novu sezonu, sredinom jula. Po ocenama trenera, sudbina ovih momaka, koji su na pragu prvog tima, u mnogome će zavisti od ambicija kluba.

– Ukoliko se klub odluči na ekspresan povratak u Prvu ligu moraće da se pojača na mnogim pozicijama, pa i na pozicijama bonus igrača. Naši momci su talentovani i za njih radi vreme. Da bi uspeli moraju da imaju kvalitetan, kontinuiran rad na treninzima i da dobijaju što veću minutažu na utakmicama – kaže Zdravković.

SLOGA KAO PRIMER
Na ekipu Sloge iz Kraljeva trebalo bi da se ugledaju mnoge druge u Srbiji, iz manjih fudbalskih centara.  Ekipa Sloge uspela je nakon ispadanja iz Prve lige da se odmah vrati u staro društvo. U klubu su, u međuvremenu, preduzeli niz konkrentnih mera da stabilizuju klub i stvore uslove da jednog dana budu superligaši.
– Imamo određenu pomoć grada, ali glavni finansijer je gospodin Zoran Milašinović, a mnogo pomaže i košarkaška legenda Vlade Divac. Klub je po ulasku u Prvu ligu doveo koloniju fudbalera stranaca, sumnjivih kvaliteta i ispao je. Onda je napravljen drastičan rez koji sada donosi uspeh. Iako sam relativno mlad, dobio sam šansu da vodim klub. Moje reference su bile prethodni rad sa mlađim kategorijama i učenje pored poznatih trenera poput Djorđa Kokovića i Nebojše Vučićevića Ušketa. U klubu je odlučeno da se oslonimo na svoje igrače iz mlađih selekcija – novodi za medije, Igor Tufegdžić, trener Sloge.
Da bi imali pravu bazu mladih igrača, mlađim selekcijama je posvećena izuzetna pažnja, stvoreni su maksimalni uslovi za njihov razvoj.
– Sa petlićima, pionirima, kadetima i omladincima igramo Prvu ligu Srbije i oni kroz tešpke utakmice sa vršnjacima iz Partizana, Zvezde, OFK Beograda, Vojvodine, Rada i drugih stiču iskustvio i iskazuju neosporan talenat. Za miran prvoligaški život i eventualan pohod na Super ligu porebna su nam četvorica iskusnih, kvalitetnih igrača. To je dovoljno, ništa više. Imamo svoje želje i nadamo se da ćemo ih realizovati. Finasijski stojimo stabilno zahvaljujući klupskom menadžmentu u koji se ulaže puno – ističe Tufegdžić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar