Ternoci ispao na penale



Presudio kvalitet i iskustvo: FK Nebeski anđeli, Evrogol Taipia (Ternoci), Tim za budućnost: Fk Ternoci

Nebeski anđeli plasirali su se u baraž za plasman u Nišku zonu koji će se održati u Nišu, od 15. do 17. juna. U baražu će, pored Nebeskih anđela, učestvovati ekipe Kosanice iz Kuršumlije, Jedinstva iz Bele Palanke i Sloge iz Raniluga sa KIM



 



TERNOCI – NEBESKI ANDjELI 2:2 (7:6)

Presudio kvalitet i iskustvo: FK Nebeski anđeliTim za budućnost: Fk TernociFK Nebeski anđeli, tim Garnizona Vranje, u kome igraju vojnici po ugovoru, osvojio je titulu prvaka Pčinjske okružne lige pošto je je u finalu baraža savladao ekipu Ternoci iz Velikog Trnovca koju sačinjavaju igrači albanske nacionalnosti, rezultatom 7:6, nakon boljeg izbođenja penala. Odlučujući peti penal za Ternoci šutirao je njihov najbolji igrač Taipi, ali je golman Popović izvrsno reagovao i odbranio. Utakmica je u regularnom delu završena nerešeno, 2:2. FK Nebeski anđeli plasirali su se tako u baraž za plasman u Nišku zonu koji će se održati u Nišu, od 15. do 17. juna. U baražu će, pored Nebeskih anđela, učestvovati ekipe Kosanice iz Kuršumlije, Jedinstva iz Bele Palanke i Sloge iz Raniluga sa KIM.

NESLOGA
Porazu ekipe Ternoci nisu se samo radovale pristalice Nebeskih anđela, već i pristalice tri albanska tima koji igraju u Pčinjskoj ligi: FK As iz Bujanovca, FK Hajduk iz Preševa i FK Bukuroca iz Bukurevca kod Preševa. Činjenica je da je među četri albanska tima, prema rečima izvora iz redova albanskih klubova, vladala netrpeljivost i to ne samo sportska.
– Ternoci je lako mogao da bude prvi da su bili u dobrim odnosima sa FK As i FK Hajduk. U prvom delu prvenstva prva tri mesta pripadala su albanskim timovima, a onda je zbog nesloge došlo do razmimoilaženja i ekipa Nebeskih anđela je od početnog osmog mesta prvenstvo završpila na drugom. Albanska posla, kao i srpska, sve je isto – kaže naš sagovornik.

Iako je utakmica finala baraža za prvaka Pčinjske okružne lige bila zakazana za 16 časova i 30 minuta, navijači i simpatizeri klubova počeli su da se okupljaju na stadionu Jumko sat ranije. Najvatreniji gostujući navijači, uglavnom dečaci, stigli su organizovano sa klupskim zastavama obučeni u bele majice. Gromoglasno su navijali sve vreme, očekujući sigurnu pobedu i trijumf.

Ekipa Ternoci, koja je po mnogim ocenama imala najkvalitetnije pojedince u baražu, pokazala je i mnoge slabosti, pre svega na psihološkom planu. To se videlo u drugom poluvremenu kada su u igri naglo pali, iako su u prvom stvarali brojne šanse i mogli da reše meč.

Fudbaleri Nebeskih anđela i njihov trener Branimir Stošić znali su slabosti protivnika i svu snagu skoncentrisali su na drugo poluvreme i „stavanje u džep“ levonogog Dželjbrima Taipia. Napadali su kontrama, preko brzonogih Stanimirovića i Stošića.

Utakmica je odigrana je pred oko 1500 gledalaca od kojih su većina bili navijači ekipe Ternoci iz Bujanovca i Velikog Trnovca. Broj ljubiteEvrogol Taipia (Ternoci)lja fudbala bio je impozantan i nedostižan za mnoge superligaške klubove. Osim manjih verbalnih ekcesa nije bilo vređanja na nacionalnoj osnovi. Kada bi Nebeski anđeli postigli gol klicalo se: „Srbija, Srbija!“, a gosti su svoje oduševenje proslavljali poklicima svojim ljubimcima i klubu.

Mere obezbeđenja su bile velike, ali je utakmica protekla u fer i korektnom nadmetanju. Sudijska trojka na čelu sa Mladenom Anđelkovićem imala je odgovoran i nimalo lak posao koji je obavila korektno sa sitnim greškama koje nisu uticale na rezultat i regularnost utakmice. Ipak, ko gubi ima pravo da se ljuti. Naravno na sudije. Kako reče jedan od navijača Ternoci: „Nema Evropa sa ovakvo suđenje“!

VIHOR I ALAKINCE
U baražu su učestvovale i ekipe Vihor Kondive iz Žbevca i Alakinca. Za Vihor Kondivu nastupili su: Janjić, Zarev, Stamenković, Cvetanović, M. Trajković, Smiljković, Tasić, Makević, Milić, Arsić, Ristić, M. Stojanović, N. Trajković, Damjanović, Stojković, Savić, A. Stojanović i Stošić. Za Alakince su nastupili: Janković, Angelov, Kostić, Milan Krstić, V. Ignjatović, G. Ignjatović, Mladenov, Stošić, Miloš Krstić, Nešić, Radoičić, A. Krstić, Stojković, Milutinović, Stanković, Stojanović i Cvetković.

Na utakmici, u regularnom delu, viđena su dva evrogola, Trajković iz Nebeskih anđela je, nakon strahovitog šuta spoljnim delom stopala sa 25 metara udaljenosti, skinuo paučinu desnog gornjeg ugla gola gostiju. Izjenačujući gol za goste u 90. minutu postigao je levonogi Taipi iz slobodnog udarca sa 18 metara- šutirajući preko živog zida lopta se odbila od prečke i zakoprcala u mreži.

Kod Nebeskih anđela igrom su se istakli Trajković, Stošić, Ilić i Popović, a god Ternoci Pajaziti, Murati, Taipi i Ajdari.

REZULTATI BARAŽA
U baraž za prvaka Pčinjske lige plasirale su se prve četiri ekipe iz prvenstva: Ternoci (veliki Trnovac kod Bujanovca), Nebeski Anđeli (Vranje), Alakince (Surdulica) i Vihor Kondiva (Žbevac kod Bujanovca).
Rezultati odigranih utakmica: Polufinale: Nebeski Anđeli – Alakince 5:0, Ternoci – Vihor Kondiva 1:0; finale: Ternoci – Nebeski anđeli 2:2 (7:6, na jedanaesterce).

U NIŠU ZA NIŠKU ZONU
Vranje. Strelci: 1:0 – Murati u 33, 1:1 – Trajković u 50, 2:1 – Stošić u 62, 2:2 – Taipi u 90. minutu, Stadion Jumko, Gledalaca: 1500, Sudija: Mladen Anđelković 7,5, Pomoćnici: Miroslav Dimitrijević, Dejan Dimitrijević (Bujanovac), Žuti kartoni. Tusuni, Taipi (Ternoci), Ilić, Stanimirović, Trajković, Popović (Nebeski anđeli), Crveni karton: Marković (Nebeski anđeli) u 90. minutu.
Strelci iz penala: Za nebeske anđele: Stošić, Savić, Stanimirović, Ilić, Trajković. Za Ternoci: Pajaziti, Ajdari, T. Ramizi, B. Ramizi.
Ternoci: Nevdzadi 6,5 (od 81. Salihi -), Dauti 5,5 (od 63. Džemailji 6,5), Tusuni 6,5, Fejzulahi 7, Ajdari 7, Mehmeti 7 (od 63. Dželjadani -), Pajaziti 7,5, Murati 7,5, S. Ramizi 6,5, B. Taipi 7,5, Ramizi 6,5.
Nebeski anđeli: Popović 8, Nikolić 6,5, Jović 6,5, Trajković 8, Ristić 6,5, Aleksov 6,5, Stanimirović 7, Stojanović 6,5 (od 58. Veljković 6,5), Ilić 7, Stošić 7, Savić 6,5.   
Igrač utakmice: Dragoslav Trajković (Nebeski anđeli)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar