Oslonac na sopstvene snage



Budućnost kluba: kadeti BSK Junior, Istorijski uspeh: KK BSK Junior

Istorijski uspeh: KK BSK JuniorKošarkaši BSK Juniora iz Bujanovca postigli su veliki uspeh plasmanom u Prvu srpsku ligu „Istok“ gde će od jeseni igrati sa vranjskim Jugom, hanskom Moravom, Pirotom, Jablanicom iz Medveđe i ostalim renomiranim ekipama iz jugoistorčne Srbije. Oni su u Drgoj srpskoj ligi osvojili drugo mesto i sa leskovačkim Zdravljem 09 izborili plasman u viši rang.



– Klub je osnovan 21. septembra 2004. godine i za nepunih sedam godina postojanja postigao više nego što se očekivalo. Počeli smo sa mlađim kategorijama, vredno radili i kroz svoju školu košarke stvarali igrače koji danas čine osnovu ekipe. Iz BujanovBudućnost kluba: kadeti BSK Juniorca su kapiten Stajić, Ebibi, Ristić, Stojilković, Tasić, Milić, Marković, Idić i Simonović. Sa njima naš uspeh, plasman u viši rang, je pun pogodak. Zato smatramo da smo ostvarili cilj, stvaranje kluba u kome će mladi ljudi iz Bujanovca naći svoje mesto – kaže Miroslav Ristić, predsednik kluba.

Pametnom politikom kluba dovedena su pojačanja sa strane, pre svega Popović i Nikolić iz Vranja i Trajković iz Raniluga. Tu je i Drašković iz Leskovca.



Pet kola pre završetka prvenstva, nakon poraza od Bora, iz kluba je otišao i iskusan trener Siniša Stošić Selja iz Leskovca. Angažovan je Marjan Stanojković Šeki iz Vranja koji je stabilizovao ekipu na psihičkom planu i prvenstvo sa košarkašima uspešno priveo kraju.

UŠLI U ISTORIJU
Igrači: Božica Drašković, Aleksandar Popović, Žarko Ristić, Lazar Stojilković, Sabedin Ebibi, Nenad Stajić, Dalibor Tasić, Dragan Milić, Lazar Marković, Marko Trajković, Danijel Idić, Milan Simonović, Dušan Nikolić, Ćira Djokić i Marko Lepojević.
Treneri: Siniša Stošić Selja (Leskovac), Ivan Arsić (Ranilug), Nenad Stajić (Bujanovac i poslednjih pet kola Marjan Stanojković (Vranje).
Predsednik kluba: Miroslav Ristić.

Bujanovčani imaju za cilj opstanak u ligi. Debitantska sezona staviće ih na velika iskušenja, ali u klubu ne kriju optimizam.

– Cilj je opstanak i nije nedostižan. Ali, i rad sa mlađim kategorijama kako bi privukli što više dece u klub bez obzira koje su nacionalnosti. Nama je bitno da nas adekvatno sagledaju opštinske strukture, da nemamo finasijskih trzavica kako bi funcionisali normalno. Zahvaljujemo se pomoći koju nam pruža Koordinaciono telo za jug Srbije i predsednik Milan Marković jer je sport u Bujanovcu nešto što spaja mlade ljude bez obzira na nacionalnost – navodi Ristić.

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar