Gospodar odbrane



,

Andrijana Janjić (16), odbojkašica ŽOK Vranje jedna je od najtalentovanijih u svojoj generaciji za koju se interesuju renomirani klubovi iz Beograda i Vojvodine. U klub je stigla sa 11 godina na nagovor drugarica.



– Volim svaki sport, ali odbojka me je odmah osvojila. Bila sam sitna rastom, skeptična za moj dalji razvoj, ali zahvaljujući treneru Zoranu Ristiću shvatila sam da moj talenat može da se izrazi i na poziciji libera rezervisanoj za niže igračice – kaže Andrijana.

Njen talenat je odmah uočen, sa lakoćom je savladavala tehničke elemente i postala gospodar odbrane. Svojim osećajem za prostor i dobrim kretanjem nagovestila je veliki potencijal.



– Već dve sezone sam u seniorskom sastavu i to mi puno znači. Igranje u Drugoj ligi „Istok“ i igranje na važnim turnirima, kao i učešće na kadetskim prvenstrvima omogućilo je da odigram puno utakmica i steknem neophodno iskustvo s obzirom da sam tek na početku karijere – navodi Andrijana.

PROFIL
Ime i prezime: Andrijana Janjić
Rođena: 12. 5. 1995.
Klub: ŽOK Vranje
Mesto u timu: libero

Da se radi o velikom talentu i potencijalu ne samo u klubu već i u odbojkaškoj Srbiji pokazala su, pre svega, turnirska takmičenja u ovoj sezoni. Proglašena je za najboljeg libera na Kadetskom prvenstvu Srbije u Trsteniku i na tradicionalnom Djurđevdanskom turniru.

– To mi izuzetno godi i daje snage i volje da nastavim da treniram punom parom i budem najbolja i nadalje. Imam za to sve preduslove, klub je organizovan, trener najbolji i sve ostalo isključivo zavisi od mene – kaže Andrijana.

Učenica je prvog razreda Gimnazije i jednog dana bi volela da postane fizioterapeut.    

Voli društvo, izlaske i šetnje, uživa u dobrj muzici, od narodne do hip hopa. Obožava dobre filmove, posebno u kojima igra Džoni Dep, a nije joj strano ni čitanje knjiga, pre svega biografija poznatih ličnosti.

U odbojci ima svog uzora, Suzanu Ćebić koja igra na poziciji libera u reprezentaciji Srbije.

 

 

NIKOLA SPASIĆ, FUDBALER FK DINAMO

Ne odustajem ni kad je najteže

Nikola Spasić (19), koji igra na poziciji špica u Dinamu u poslednjim kolima Prve lige zadobio je poverenje trenera Aleksandra Antića. Protiv Sinđelića postigao je gol i asistirao Tintoru za vođstvo. Brz, eksplozivan, neustrašiv, „drčan“ golova prava je napast za protivničke golmane.

– Očekujem da se nametnem i postanem stnadardan u Dinamu. Moja deviza je: „Ne odustaj kad je najteže i uspećeš“ – kaže Nikola.

Dinamo je, dva kola pre završetka prvenstv,a već ispao iz lige i naredne sezone biće novi član Srpske lige „Istok“.

– Da li ću ostati u Vranju zavisi od ambicija kluba u novoj sezoni. Moje ambicije su prvo mesto i povratak u Prvu ligu, a verujem da će takve biti i klupske. U protivnom, odlazim, a gde ću nastaviti karijeriu razmisliću jer ima vremena do jula – ističe Nikola.

PROFIL
Ime i prezime: Nikola Spasić
Rođen: 14. 5. 1992.
Klub: Dinamo
Mesto u timu: špic

Završio je gimnaziju i upisaće Fakultet za fiziučku kulturu (DIF) u Nišu. Za Niš je i emotivno vezan.

– U Nišu živi moj deda po kome nosim ime i koji je svojevremeno bio golman RK Vranje. On mi je uzor u životu i sportu. Pored Crvene Zvezde, čiji sam fan, navijač sam i niškog Radničkog – navodi Nikola.

Dinamu će, za povratak u Prvu ligu, najveći konkurenti biti ekipa Radničkog iz Pirota, Timoka iz Zaječara i Radnika iz Surdulice.

– Bez obzira na ambicije pojedinih klubova, ako se organizujemo kako treba prošetaćemo se kroz ligu kao niški Radnički u protekloj sezoni. U sportu se dobija i gubi, ali Dinamo mora da bude tim koji će reprezentovati grad – kaže Nikola.

Od stranih klubova navijač je švajcarskog Bazela. Mesi je za njega fudbalski čarobnjak, ali divi se i golgeterskom umeću Davida Vilje iz Barselone.

– Vilja je prototip modernog špica i sa uživanjem gledam kako igra i postiže golove. On nije samo moj uzor, već i brojnim mladim igračima – kaže Spasić.

Za sve što je postigao u fudbalu zahvaljuje treneru omladinaca Slobodanu Zdravkoviću i treneru prvog tima Antiću koji mu je pružio pravu šansu.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar