Na redu je reprezentacija



,

Jefimija Antanasijević (14), od 2008. godine je u niškom ŽFK Mašinac. Završila je osmi razred OŠ „Dositej Obradović“ u Vranju i nosilac je „Vukove diplome“. Potiče iz sportske porodice, otac Dragan bio je fudbaler, a sestra Emilija je odbojkašica beogradske Crvene Zvezde.



– Mene je, čim sam prohodala, interesovala lopta. Tata je bio fudbaler i naravno moj uzor i idol. Znam da su se svi čudili kada sam počela da pikam loptu u ulici sa dečacima i bila najbolja – kaže Jefimija.

Njen dar primetio je otac Dragan i počeo da radi na njenom fudbalskom obučavanju.



– Bukvalno, sve što bi mi pokazao odmah sam upijala i odrađivala bez greške. Tehnika mi je jača strana i dobro izgrađen šut levom nogom. Volela sam da se takmičim, ali ženskog fudbalskog kluba u gradu nema. Odlučila sam se za mali fudbal i KMF Prestiž, gde sam trenirala i igrala kod trenera Nenada Jakšića – ističe Jefimija.

PROFIL
Ime i prezime: Jefimija Antanasijević
Rođena: 3. 6. 1996.
Klub: KMF Prestiž, ŽFK Mašinac
Mesto u timu: levi spoljni

U balonu „Prestiž“, na takmičenju, primetio ju je trener Slobodan Zdravković.

– Trener Zdravković je svojevremeno vodio ŽFK Jumko i bio trener reprezentacije Jugoslavije. On me je preporučio Mašincu i treneru Perici Krstiću koji je ujedno i selektor reprezentacije. Dve pune sezone sam registrovana za niški klub, a igram za drugu ekipu koja nastupa pod imenom  ŽFK Bubamara – navodi Jefimija.

U Niš odlazi vikendom, gde odradi jedan trening i odigra utakmicu.

– Nisam do sada imala kontinuitet u treniranju, ali od jeseni prelazim u Niš gde ću igrati i školovati se. Imam podršku roditelja i to mi je najbitnije – kaže Jefimija.

Ponosi se što nastupa za školsku ekipu na takmičenjima sa dečacima. Od fudbalerki voli Vranjanku Danijelu Stojiljković, koja je dugogodišnja reprezentativka i igra za Kruševac. Od klubova, obožava Barselonu.

Slobodno vreme koristi za društvo, slušanje repa i gledanje horor filmova. Pored fudbala voli košarku i basket.

– Moj cilj je da postanem standardna u ŽFK Mašinac i u reprezentaciji Srbije – tvrdi Jefimija.

 

PROFIL
Ime i prezime: Katarina Rangelov
Rođena: 26. 2. 1996.
Mesto rođenja: Vranje
Klub: ŽOK Vranje
Mesto u timu: primač

KATARINA RANGELOV, ODBOJKAŠICA ŽOK VRANjE

Zubarka na mreži

Katarina Rangelov (15), jedan je od najboljih izdanaka odbojkaške škole pri ŽOK Vranje koju s uspehom vodi trener Zoran Ristić. Na poziciji primača za seniorsku ekipu igra od 2010. godina kada je napunila 14 godina i stekla pravo za nastup.
– Taj dan, 27. februar, pamtiću zauvek. Prethodnog dana sam napunila 14 godina, a sledećeg odigrala prvu zvaničnu utakmicu za seniorke u Drugoj ligi „Istok“ – seća se Katarina.
Ona je primer da iver ne pada daleko od klade, jer je otac Dejan bio istaknuti fudbaler Dinama i Kumanova.
 – Sport sam zavolela od malena. Odbojkom sam počela da se bavim od petog razreda u OŠ „Dositej Obradović“. Pod rukovodstvom trenera Ristića prošla sam sva školska takmičenja i naučila tehničke i taktičke elemente koji su mi omogućuili da odmah zaigram za klub – ističe Katarina.
Učenica je osmog razreda i nosilac „Vukove“ diplome. Do sada je, na turnirima, proglašavana za najbolju igračicu i najboljeg primača.
– Na Božićnom turniru, 2010. i Djurđevdanskom ove godine, koji su održani u Kragujevcu, bila sam najbolji igrač, a na kadetskom prvenstvu Srbije i Djurđevdanskom turniru 2010. najbolji primač. Na republičkom Prvenstvu osnovnih škola, u 2010. bili smo drugi, a ove godine četvrti. Sve to daje mi još više motiva da se ozbiljno bavim odbojkom – navodi Katarina.
Sportski uzor joj je Ivan Miljković. Voli društvo, duge šetnje po gradu.
– U slobodno vreme pratim tenis i fudbal. Hobi mi je crtanje. Volim svu vrstu muzike, a obožavam Karolinu Gočevu. Gledam filmove i divim se Majklu Dudikofu. Od knjiga pročitala sam „Kućnu omču“ Božidara Mladenovića koji je naš bliski rođak, i oduševljena sam – kaže Katarina.
Ova odlična učenica, namerava da upiše Srednju medicinsku školu.
– Moja želja je da postignem što više u odbojci, ali i da jednog dana postanem stomatolog – tvrdi Katarina.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar