Pretnje, fizički kontakt, ulazak u teren



,

Košarkaši Juga, nakon 26 odigranih kola, završili su prvenstvo u Prvoj srpskoj ligi na petom mestu. Pobedili su u 18 susreta, a osam puta su poraženi. Cilj o povratku u Prvu ligu nije postignut, a ono što bode oči košarkaškoj javnosti Srbije je nedisciplina košarkaša, trenera Petrovića i rukovodstva tima. Što se tiče fer pleja zauzeli su poslednje, 14. mesto u ligi.



U toku prvenstva, dosuđeno im je 19 tehničkih grešaka, a razlog tome je nesportsko ponašanje košarkaša, od šutiranja lopte, do psovanja, pretnji i pokušaja fizičkog kontakta sa sudijama. Za takvo ponašanje klub je platio 53.000 dinara, gotovo tri plate za trenera mlađih kategorija koga nisu imali.

Nebojša Krstić, komesar lige, apostrofirao je KK Jug kao nediscilinovanu ekipu kojoj se skreće pažnja da je u budućnosti čekaju rigorozne kazne.



U dobijanju tehničkih grešaka prednjači Saša Stanković, vremešni košarkaš, pojačanje iz Leskovca koji ove sezone nije opravdao očekivanja ljubitelja košarke u Vranju. On je zaradio pet TG , što je klub koštalo 10.000 dinara. Po tri TG napravili su Slobodan Mitić i Nikola Stevanović, a ukupna kazna iznosi 12.000 dinara. Blagoje Zlatanović ima dve TG i plaćeno je 5.000 dinara kazne. Po jednu TG dobili su Nikola Stojković i Petar Stevanović, a kazna je 6.000 dinara.

E, sad dolazi trener Dejan Petrović i rukovodstvo kluba na čelu sa Goranom Smiljkovićem. Trener Petrović je napravio tri TG, ali zbog težine prekršaja plaćeno je iz klupske kase 16.000 dinara. Kao šlag na tortu je i TG za nesportsko ponašanje Goranu Smiljkoviću, direktoru KK Jug, a kazna je iznosila 4.000 dinara.

Rukovodstvo Košarkaškog saveza istočne Srbije sa sedištem u Nišu dalo je rok do 21. maja da svi klubovi plate dugovanja po osnovi članarine. E, tu je KK Jug na 1. mestu sa dugovanjem od 54.000 dinara. Da li će se uplatiti članarina, koja je trebalo da se plati u tri rate, od po 18.000 dinara, ili će klub biti suspendovan zna će se uskoro.

Da je KK Jug poznat po suspenzijama, zbog neizmirenja dugovanja, govore podaci iz prvenstva. U četiri navrata KK Jug je suspendovan i privremeno nisu bili registrovani rezultati protiv ekipa Dimitrovgrada, Nibaka, Morave i Eko basketa.

Kazna je pretila i kada je KK Jug na utakmici sa Jablanicom otputovao sa devet košarkaša, a minimum je 10 da bi se odigrala utakmica.

 

RAGBI 13 – KUP SRBIJE
Gepardi kao mačići

RK SOKO – RK MORAVA GEPARDI 36:6

Ragbisti vranjskog Sokola pobedili su ubedljivo ekipu Morava Gepardi iz Leskovca, rezultatom 36:6.u 4. kolu Druge ragbi 13 lige Srbije,
-Povratak u ekipu Miloševića, Stojilkovića i Stojanovića doneli su sigurnost u odbrani i efikasnost u napadu. Debitovalo je i nekoliko mladih igrača koji su, budućnost kluba – ističe Dejan Škarić, trener RK Soko 13.
U ekipi vranjskih Sokola istakao se je Vladimir Milošević sa 11 ostvarenih poena. U sledećem kolu ekipa Soko 13 gostuje u Beogradu, ekipi Starog grada.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar