Klub za primer



Zaljubljenici u dvotočkaše: biciklisti Vranja, Iznenađenje prvenstva: fudbaleri Ropstva

Iznenađenje prvenstva: fudbaleri RopstvaFudbalski klub Ropotovo iz Velikog Ropotova kraj Kosovske Kamenice s uspehom se takmiči u Niškoj fudbalskoj zoni i sa 39 osvojenih bodova trenutno je van zone ispadanja.



– Služimo za primer ostalim klubovima, posebno u Pčinjskom regionu. Uspeli smo da se nametnemo u ligama Kosova i Metohije i kroz kvalifikacije izborili plasman u Nišku zonu. Egzistiramo od pojedinačnih sponzorstava. Iako smo u teškoj materijalnoj situaciji uspevamo da okupimo mlade ljude iz Kosovskog Pomoravlja koji kvalitetom, voljom i htenjem već drugu sezonu opstaju u ligi – kaže Dragan Todorović, predsednik FK Ropotovo. 

Kuorizitet je da fudbaleri Ropotova ne igraju na svom terenu, a da su u ligi bolje plasirani od ekipa iz okruženja, Morave iz Vladičinog Hana, BSK iz Bujanovca i Mladosti iz Bosilegrada.



– Igrali smo prvo u Vranju, a sada u Vladičinom Hanu. Uprkos svemu, prezadovoljni smo postignutim. U ekipi imamo trojicu igrača iz Vranja i jednog iz Bujanovca. Iz Vranja su: Vidosavljević, Tašić i Stojković, a iz Bujanovca Milić. Svi ostali su iz Kosovskog Pomoravlja, a posebno se ističu kapiten Dragan Jaćimović, štoper Boban Milovanović, potom Jovanović, kao i mladi, bonus igrači Djorđević i Stojanović – navodi Davor Tasić, trener FK Ropotovo.

 

BICIKLIZAM – BK MTB LED CIRCLE
Cilj je trka Ćoška – Borino brdo

Biciklistički klub MTB LED CIRCLE iz VrZaljubljenici u dvotočkaše: biciklisti Vranjaanja koji se bavi planinskim biciklizmom jedan je od 20-tak takvih klubova u Srbiji. Osnovan je 11. janura 2011. godine. Jedan od osnivača kluba je Goran Djorđević koji od 2004. godine učestvuje na trkama i maratonima gde ostvaruje zapažene uspehe.
– Ova vrsta biciklizma nastala je u svetu početkom 90-tih godina prošlog vekla, a od 2000. godine doživljava ekspanziju svuda, pa i u Vranju. Vranjski kraj je idealan za bavljenje ovim sportom, to smo prepoznali i osnovali klub sa ciljem da se što pre uključimo u zvanična takmičenja, posebno u Ligi Srbije – kaže Djorđević.
Vranjanci su u početku nastupali na takmičenjima individualno, problem su bili materijalni troškovi. Isticali su se, pored Djorđevića, i Vladica Mihajlović, Miroslav Vučić i Aleksandar Tasić.
– Takmičili smo se u Hobi sport kategoriji i postizali značajne rezultate. U početku sam bio na poziciji od trećeg do petog mesta. U 2008. godini osavajam u Ligi Srbije drugo i treće mresto, a Vučić je, takođe, bio drugi – kaže Djorđević.
Sa priključenjem ekipi iskusnog difovca Aleksandra Tasića, u 2008. godini, počinje da se ozbiljnije trenira.
– U prvom  učešću u Ligi Srbije 2009. godine, Mihajlović je osvojio prvo mesto u Hobi konkurenciji, a ja drugo u Masters, za takmičare preko 30 godina. Na Čegarskom maratonu bio sam prvi i osvojio zlatnu medalju – navodi Djorđević.
U klubu se vodi računa i o mlađim takmičarima kojima se posvećuje posebna pažnja.
Od mlađih, ističu se Stefan Mladenović (kadet), Milan Stanojković (junior) i Marko Stanimirović (ispod 23 godine).
U 2011. godini vranjski biciklisti su učestvovali na trki Lige Srbije koja je održana u Ribarskoj Banji i maratonu u Soko Banji. Ostvarili su zapažene rezultate, a Stanimirović je bio prvi u malom maratonu (15 km,)
– Naše dugoročne klupske ambicije su da organizujemo trku na stazi gde najviše treniramo, od Ćoške do Borinog brda.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar