PARANOJA



Ima li Srbina koji drži do sebe a da ne veruje da ga tajne službe nisu pratile i prisluškivale, i da to još uvek čine? Ima li takvog ko ne veruje u teoriju zavere?

Bin Ladena, evo, uopšte nisu ubili, priča se po vranjskim kafanama. Pa, što Amerikanci ne pokažu slike?! Setimo se „ledenog metka“ koji je, po novinaru jednog uglednog nedeljnika, ubio premijera Djinđića. Vranjske su obijene i opljačkane, ali to je uradio neko po nalogu redakcije, sve zarad popularnosti i promocije, a i da bi nam se podigao tiraž. A i da bismo naplatili osiguranje. A? Kako vam se čini? Ova teorija već nedelju dana kruži Vranjem. Uopšte ne sumnjam da mnogi zaista i veruju u nju. Dan posle pljačke, u redakciji smo organizovali veselje. S muzikom! Bilo je planirano ranije, kolega nam osvojio neku tamo nagradu, ali je fino ispalo da proslavimo uspešnu akciju.



Verovanje u teriju zavere i ostale slične pojave vodi pravo u paranoju. Evo, Ilija Čvorović, na primer. Mislio je da ga Jakovljević prati i progoni, a u stvari on progoni njega. Prošle nedelje ponovo je, rekosmo, obijena redakcija Vranjskih. Nije bilo mnogo premetačine, samo su nam odneta osnovna sredstva za rad. Ali, niko od nas nije siguran da je u pitanju bila klasična pljačka, naprotiv. Mučno je iskustvo iza nas. Sad, da li i mi polako fasujemo paranojicu. Ili, može li se u ovoj zemlji živeti bez nje?



Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar